Pekerja-pekerja di Aetna Middletown akan bergerak ke Hartford dalam tempoh 6 bulan

Pekerja-pekerja di Aetna Middletown akan bergerak ke Hartford dalam tempoh 6 bulan

Tiga tahun kerja-kerja pengubahsuaian di Aetna Inc. Hartford ibu semua ada satu lead-in besar untuk hujung minggu ini, apabila syarikat insurans kesihatan akan mula bergerak 3,600 Middletown pekerja ke kampus Bukit suaka.

Tetapi projek pengubahsuaian $220 juta masih dalam buaian penuh, termasuk pemasangan panel solar di atas bumbung bangunan Menara bekas, Farmington Avenue dan jalan bunga, dan di bahagian selatan bangunan ini, yang menghadapi saya-84.

Sebuah laman web blue scaffolding kini meliputi sebelah bangunan, dan pekerja akan memasang kurungan perlu pada bahagian luar bangunan granit yang lancar. Baris lima panel solar dijangka akan muncul pada pertengahan bulan Oktober.

“Seni bina bangunan yang dibenarkan untuk itu, yang unik” kata Michael L. Marshall, yang menyelia kerja-kerja pengubahsuaian di Aetna dan projek-projek pembinaan. “Kita tidak sepatutnya dapat berbuat demikian pada bangunan lain.”

Bangunan Menara bekas — sekarang dinamakan semula kepada “Atrium membina” kerana setiap lantai yang membuka ke atrium dalaman yang besar — telah dibina pada tahun 1970-an dalam gaya modenisme, berbeza dengan seni bina kolonial kebangkitan bangunan utama.

Panel solar akan angled menaik untuk menangkap jumlah optimum cahaya matahari dan tidak akan mengganggu visual untuk berpuluh-puluh ribu jenis pengguna jalan raya yang melalui setiap hari di lebuh raya, Marshall berkata.

Panel solar dijangka menjana 6 peratus ke 8 peratus daripada bekalan elektrik setiap bangunan Atrium. Dengan kos sebanyak $2 juta, syarikat insurans menganggarkan bahawa ia akan mengambil masa 15 tahun untuk menampung kos. Keadaan menyediakan rebat sebanyak kira-kira $800,000.

Fred Laberge, seorang jurucakap Aetna, berkata panel solar dan lain-lain Inovasi “hijau” di dalam kampus 1.7 juta-kaki persegi adalah bertujuan untuk menonjolkan imej budaya korporat di Aetna.

“Ia tidak hanya penjimatan tenaga, tetapi ia adalah perkara yang betul untuk dilakukan pergerakan yang hijau,” kata Laberge.

Sejak 2006, kerja-kerja pengubahsuaian termasuk pembinaan dua garaj tempat letak kereta — satu menggantikan satu yang ketinggalan zaman — yang dua kali ganda bilangan kawasan bagi menempatkan pekerja-pekerja dari Middletown, yang akan bergerak sepanjang tempoh enam bulan akan datang.

Kebanyakan kerja-kerja pengubahsuaian telah memberi tumpuan kepada bangunan Atrium, yang dikosongkan oleh ING pada tahun 2007. ING telah menduduki bangunan itu sejak tahun 2000, Bilakah ia diperolehi di Aetna perkhidmatan kewangan perniagaan. ING kemudian memutuskan untuk membina sebuah pejabat Connecticut Windsor dan bukannya untuk memperbaharui pajakan dengan.

Aetna kemudiannya memutuskan untuk memberi ruang yang sangat diperlukan pengubahsuaian dan mengukuhkan operasi dari Middletown. Kerja-kerja pengubahsuaian dijangka siap dalam tempoh enam bulan.

Kampus ini akan berkongsi kafeteria baru dua kali saiz yang lama, serta kemudahan makan yang lebih besar. Yang baru 28,000-kaki persegi “Pusat Pengajian” akan digunakan untuk latihan, fungsi sekali dilakukan di Middletown.

Kebanyakan pekerja 3,600 bergerak dari Middletown kerja dalam teknologi maklumat. Daripada jumlah itu, 2,600 akan ditempatkan di dalam bangunan Atrium; 1,000 baki akan di bangunan utama, Marshall berkata.

Laberge berkata, pekerja yang kini akan berulang-alik ke Hartford akan bekerja Jadual dengan ketibaan berperingkat-peringkat dan masa berlepas untuk mengurangkan trafik snarls Bukit suaka. Pekerja yang diberi bayaran insentif bulanan $50 untuk berkongsi kereta atau menggunakan pengangkutan awam.

Aetna dibina kampus 1,000,000-kaki persegi di Middletown tetapi kemudian dijual kepada modal GE dan dipajak tempat kembali. Ia masih memiliki tanah.

Laberge berkata bahawa Aetna berunding dengan GE ke atas masa depan tapak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *