Pekatan ganja perubatan dan faedahnya

Pekatan ganja perubatan dan faedahnya

Ganja perubatan di industri farmaseutikal

Hari ini usia dan masa, orang akan meneroka ubat-ubatan yang lebih baru dan terutamanya mencari ubat semula jadi untuk memerangi penyakit. Mereka tidak lagi akan kandungan memakan bahan-bahan toksik yang diperkenalkan sebagai ubat-ubatan oleh industri farmaseutikal multibillion dolar. Dalam hubungan ini, ganja perubatan adalah sentiasa-semakin menjadi sah di kebanyakan negara di seluruh dunia.

Soalan yang sering ditanya – harus rumpai yang boleh walaupun di Amerika Syarikat? Bersama Hasini berhujah tentang pelbagai faedah perubatan ganja manakala harp Cholinergic dalam pada sakit-kesan. Banyak organisasi telah mendesak kerajaan untuk menghalalkan ia menegaskan bahawa ganja mempunyai faedah-faedah perubatan yang lebih banyak daripada bahaya, manakala orang lain berfikir bahawa ia mempunyai kesan jangka panjang yang merosakkan otak dan badan.

Faedah perubatan perubatan ganja sekali gus akan menjadi subjek kontroversi. Oleh itu, sebelum kita meneruskan lagi, ia mungkin berbaloi untuk Senaraikan semua kebaikan dan keburukan legalizing ganja perubatan:

Kebaikan ganja

* Ia tidak boleh dianggap lebih berbahaya daripada tembakau atau alkohol yang disediakan ia dimakan dalam kuantiti yang sederhana. Manakala penggunaan tembakau dan alkohol adalah undang-undang dan rampantly digunakan di Amerika Syarikat, kenapa ia perlu berbeza bagi ganja?

* Ia mempunyai manfaat perubatan untuk menawarkan bantuan untuk penyakit-penyakit terminal seperti kanser, AIDS dan penyakit mata seperti glaukoma. Ianya sungguh berguna untuk pesakit-pesakit kanser yang menjalani kemoterapi.

* Jenayah dan keganasan di Amerika Syarikat telah ditembak kerana itu haram dan rahsia pembelian/penjualan itu. Legalizing ia akan meletakkan penghujungnya kelakuan seolah-olah jenayah seperti itu. Polis dan undang-undang menguatkuasakan agensi dapat memberi tumpuan lebih membawa turun lagi jenayah serius.

* Mengikut kepada kaji selidik yang dilakukan oleh pihak berkuasa Californian, ganja Tahunan yang jualan di negeri ini yang boleh menjadi bernilai RM14 bilion dolar dan hasil cukai oleh legalizing ia akan melebihi 1 bilion dolar, hanya di Negeri California semata-mata.

Keburukan ganja

* Seksyen penduduk Amerika percaya bahawa penggunaan it adalah tidak beretika, dan Kitab-kitab agama melarang penggunaan bahan minuman yang memabukkan.

* Ini dianggap satu bahan ketagihan dan akhirnya ia boleh membawa kepada lain-lain bahan pernicious seperti heroin, kokain dan lain-lain ubat-ubatan yang lebih sukar.

* Kerana ia adalah, kajian perubatan membuktikan bahawa asap rokok rokok adalah berbahaya, dan asap rokok daripada penggunaan ia juga akan menjejaskan bebas-pengguna yang secara tidak sengaja menyedut asap.

* Ia membantu mengurangkan tekanan, kemurungan menepis dan memerangi kesan melemahkan beberapa penyakit termasuk beberapa terminal orang-orang yang berjaya. Penyelidik perubatan akan memberitahu anda terdapat beberapa faedah ganja ubat-ubatan yang luar biasa, terbukti secara klinikal.

* Preventatives semulajadi dan holistik dan penawar seperti ganja adalah penyelesaian Kesihatan penting dan wajar – seperti orang-orang yang mengalami kesakitan akut dari banyak penyakit yang dapat diubati kini boleh menemukan kelegaan. Tiada boleh tiada punca kebimbangan yang nyata bagi kesan-kesan sampingan yang mungkin kerana ramai yang lebih memudaratkan daripada gejala-gejala penyakit yang sedia ada.

Legalization ganja

Agensi-agensi kerajaan perlu, sooner daripada kemudian, menerima legalization ganja bagi faedah perubatan yang tinggi. Melarang penggunaan it adalah, tanpa ragu-ragu, pencerobohan yang tidak berasas daripada kerajaan ke kebebasan peribadi pesakit.

Rumpai sementara kesan proses pemikiran dan persepsi. Sepanjang tempoh mabuk, seseorang mengatasi kesakitan yang amat sangat dan yang boleh menjadi rahmat veritable bagi pesakit-pesakit kanser.

Ianya membantu dalam merawat pelbagai masalah kesihatan. Ia membantu mengurangkan rasa loya yang berpuncakan kimoterapi kanser, meningkatkan selera makan pesakit-pesakit AIDS dan mengurangkan spasticity otot dalam orang-orang yang mengalami sawan dan gangguan saraf lain.

Puak daripada orang-orang yang menentang sekeras-kerasnya legalizing ia akan sooner daripada kemudian menghargai HEM faedah perubatan dan relent dan hari ini mungkin tidak jauh apabila dunia akan mula mencari dalam HEM pelepasan yang besar untuk semua manusia sakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *