Pejabat gangguan seksual

Pejabat gangguan seksual

Pejabat gangguan seksual ditakrifkan dalam persekitaran kerja maruah dan kesihatan wanita atau lelaki dengan bersifat bebas-perlu Akta atau kelakuan lain berdasarkan jantina. Ia termasuk bersambut tingkah-laku fizikal, verbal atau bukan lisan. Gangguan seksual, ciri-ciri yang paling penting adalah bahawa mangsa (kebanyakannya wanita), ia adalah tidak perlu dan tidak diingini. Gangguan seksual telah dicipta yang mengancam, bermusuhan, atau bahkan menghina untuk persekitaran kerja kami.

Pejabat gangguan seksual sering dengan keistimewaan yang sosial, pekerjaan, yang diberikan, seperti gangguan seksual daripada kakitangan bawahan, bos tidak boleh mengelak daripada ancaman latar belakang profesional. Oleh itu, gangguan seksual di Pejabat dianggap paling serius bentuk gangguan seksual, menunjukkan keadaan ketidaksamarataan gender dalam masyarakat.
Jadi wanita cantik dan muda pejabat harus berhati-hati mengenai perkara ini dan saya akan lebih baik untuk mengetahui beberapa kaedah untuk mengelakkan ia.

Satu hari, saya melihat sebuah cerita pendek pada TV. Ia memberitahu kepada kita satu kaedah yang sangat baik untuk menyelesaikan gangguan seksual. Wanita adalah kira-kira 29 tahun dan suaminya adalah belajar di luar negara. Kerja-kerja yang kesepian untuk menyokong beliau dan anak beliau yang hidup. Dan kadang-kadang, dia juga perlu menghantar wang kepada suaminya untuk pendidikan lanjutan. Jadi kerja adalah sangat penting untuk dia dan dia bekerja di sana selama 5 tahun. Dia adalah lebih baik untuk menjadi pemimpin bagi pasukan beliau tahun lepas, jadi dia lebih gembira untuk peningkatan. Tetapi beliau mengalami gangguan seksual bosnya yang baru daripada tahun lepas. Memandangkan mengekalkan tugas, beliau tidak berani untuk bercakap ia dan menanggung secara senyap-senyap. Tapi boss semakin berani tempahan.

Dia benar-benar boleh tidak menanggung apa-apa lagi dan akhirnya beliau cuba untuk berunding dengan peguam untuk mencari beberapa cara untuk berhenti. Peguam mencadangkan beliau untuk mendapatkan yang jelas terlebih dahulu. Jika dia mempunyai cukup bukti, maka ia adalah lebih mudah untuk dia membawa boss dia ke Mahkamah. Bos juga adalah sangat licik. Gangguan seksual sentiasa berlaku sangat diam-diam dan badan tidak melihatnya. Jadi, ia adalah amat sukar bagi beliau untuk mendapatkan keterangan. Dia yang bermasalah. Satu hari, dia datang di seluruh kamera Perisik Khas di sebuah kedai web. Kamera tersembunyi di pen biasa. Jadi dia membeli satu dan meletakkan boss dia ke Mahkamah berjaya dengan bantuan pen kamera pengintip.

Jadi tuan-tuan yang muda tidak perlu menanggung apa-apa jenis gangguan seksual secara pasif. Sebaliknya, mereka perlu memanfaatkan situasi sebenar alam sekitar atau pelbagai kaedah untuk membela diri.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *