Pecahan profesion yang dalam amalan perakaunan yang pendek

Pecahan profesion yang dalam amalan perakaunan yang pendek

Perakaunan adalah kajian terhadap bagaimana syarikat memantau perolehan dan aset kewangan mereka dari semasa ke semasa. Firma-firma perakaunan yang tidak lebih daripada presumptions yang biasa; mereka mengira kos dan kecekapan ganjaran dari teknologi, melibatkan diri dalam teknik dan strategi bagi penggabungan dan pengambilalihan, kawalan unggul, memperolehi dan menggunakan sistem maklumat untuk menjejaki operasi fiskal, strategi cukai dan pentadbiran manfaat penjagaan kesihatan.

Biasanya, kerjaya boleh menjadi sangat penting serta berketerampilan. Bidang ini biasanya dibahagikan kepada 3 kawasan luas: audit penyata kewangan, percukaian dan perakaunan.

Pengauditan akaun-akaun:
Kerja-kerja pengauditan terdiri daripada menyemak transaksi kewangan Lejar dan penyata belanjawan dalam syarikat-syarikat dan kerajaan.

Bajet kewangan penilaian:
Penganalisis bajet perbelanjaan adalah bertanggungjawab untuk mewujudkan dan mengurus strategi kewangan sesebuah organisasi. Mereka akan bertanggungjawab menyediakan perbelanjaan belanjawan, hasil anggaran, unjuran aliran tunai dan penganggar hasil secara berkala.

Kewangan:
Akauntan kewangan menyediakan penyata kewangan berdasarkan Lejar dan mengambil bahagian dalam keputusan penting kewangan yang melibatkan penggabungan dan pengambilalihan, manfaat/ERISA menubuhkan dan unjuran perniagaan jangka panjang.

Perakaunan pengurusan:
Akauntan pengurusan beroperasi dalam syarikat-syarikat dan mengambil bahagian dalam keputusan mengenai belanjawan wang dan jenis analisis perniagaan.

Akauntan cukai:
Akauntan cukai menyediakan Syarikat serta laporan cukai pendapatan peribadi selain menentukan jumlah cukai yang perlu dibayar oleh sesebuah syarikat atau seseorang dalam tempoh tertentu. Mereka dikenakan dengan membangunkan cukai teknik dan strategi yang melibatkan cabaran termasuk modal pilihan, bagaimana untuk tawaran terbaik dengan penggabungan atau pengambilalihan, terdapat bukti cukai, apabila untuk pembelian bahan dan sebagainya.

Pelbagai tahap keupayaan cenderung akan diagihkan di dissimilarly antara bahagian-bahagian yang bermaksud bahawa tertakluk kepada peranan anda ada permintaan pada adeptness anda. Manakala purata kemahiran berbahasa adalah syarat untuk semua bahagian; kemampuan untuk mensintesis berbeza dengan ketara sepanjang masing-masing. Perakaunan Audit memerlukan keupayaan yang sederhana, cukai dan kewangan memerlukan tahap kemahiran, dan perakaunan lelaki lebih tinggi tahap kecekapan yang rendah.

Kemasukan peringkat Akauntan boleh menjangka yang agak pasukan memberi tumpuan kepada persekitaran. Biasanya mereka akan bermula sebagai seorang remaja dalam satu pasukan yang bertanggungjawab bagi pengauditan akaun dagangan yang penting atau walaupun penyediaan rekod-rekod kewangan. Ia boleh menjadi penting bahawa ahli-ahli yang junior belajar untuk tarik berat badan mereka, dan melaksanakan sebagai ahli unit yang cekap, produktif dan berguna. Terdapat juga Ijazah tambahan kerja akademik yang berkaitan dengan tahap ini disebabkan oleh fakta bahawa anda sedang dijangka menguasai banyak dalam tempoh masa yang singkat benar-benar penting. Sesiapa sahaja yang bersedia untuk dimasukkan ke dalam dengan keras bekerja dan jam boleh mengira profesion yang terang dan ganjaran kewangan di hadapan mereka.

Berdasarkan Biro yang berkaitan dengan buruh statistik yang telah besar kenaikan jawatan kerjaya, mencerminkan bidang kemajuan dan daya saing. Dengan kebolehan dan tahap terbaik pada pertumbuhan tertentu ini memastikan kemungkinan bagi satu profesion yang sangat menguntungkan.

Atas Syarikat termasuk KPMG, kawalan Nokia, Deloitte, Arthur Anderson, PWC, Moreley & Scott, BDO Seidman dan Hudsons. Graduan kolej untuk peluang peringkat kemasukan perlu merenung pekerjaan dengan syarikat-syarikat ini. Ramai orang tidak menjadikan rakan kongsi di firma perakaunan awam Walaupun begitu pengalaman dan latihan ini biasanya sangat baik.

Berikutan itu, beberapa ke pekerjaan dengan satu titik tumpuan perakaunan dalam organisasi atau pentadbiran pemerintah. Akauntan berbakat yang serius dengan mudah boleh kemajuan kerjaya mereka dengan pemerolehan kemahiran dan pengalaman kerja di sepanjang jalan dan kemudiannya telah manfaat daripada garisan yang sangat berjaya kerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *