Pcos penyembuhan dengan tambahan

Pcos penyembuhan dengan tambahan

Terdapat agak beberapa vitamin dan mineral yang ditunjukkan akan mendalam berguna kepada penghidap PCOS. Menakut-Jangan nakutkan oleh senarai ini! Kebanyakan perkara-perkara ini boleh didapati di multi-vitamin yang benar-benar baik. Juga, saya ingin menunjukkan bahawa terdapat hubungan yang kuat antara sikap tidak bertoleransi gluten dan kekurangan mineral. Apabila badan anda tidak dapat memproses gluten dengan betul, ia akan memusnahkan villi dalam usus kecil anda, deeming ia tidak dapat menyerap vitamin dan mineral. Ia juga adalah biasa bagi penghidap PCOS gluten tidak toleran dan juga mempunyai kekurangan vitamin berikut. Saya secara jujur percaya bahawa diet gluten percuma dan makanan yang berikut vitamin, mineral dan herba akan menyembuhkan PCOS anda! Ia bekerja untuk saya! (Ada juga rahsia saya.)

Vitamin – B2, B3, B5 dan B6 vitamin B adalah amat berguna untuk orang-orang yang berurusan dengan PCOS. Vitamin B membantu glukosa proses badan anda, menukar lemak menjadi tenaga dan mengekalkan keseimbangan hormon yang sihat. Vitamin B berjaya telah digunakan untuk membantu penurunan berat badan yang sihat dan telah didapati menjadi sangat bermanfaat dalam kes-kes PCOS berat, kerana ia secara langsung berkaitan dengan cara tubuh berurusan dengan gula.

Kromium – kromium menggalakkan pembentukan faktor toleransi glukosa (GTF) yang merupakan bahan yang dikeluarkan oleh hati dan dikehendaki membuat insulin yang lebih cekap. Kekurangan daripada kromium boleh membawa kepada rintangan insulin, yang menjadi masalah utama dalam kes PCOS; terlalu banyak insulin boleh beredar tetapi ia tidak dapat mengawal paras gula darah (glukosa). Chromium adalah salah satu makanan tambahan penting untuk penghidap PCOS.

Zink – zink adalah mineral penting yang Malangnya sangat sukar untuk mendapatkan makanan kami. Ia mengawal selera makan dan auto-membetulkan ketidakseimbangan hormon dan sangat penting dalam mengimbangi tahap gula dalam darah. Zink juga menggalakkan fungsi Tiroid yang betul.

Magnesium – sana adalah hubungan yang sangat kuat antara kekurangan magnesium dan rintangan insulin, yang merupakan punca utama PCOS. Kekurangan magnesium juga berkaitan dengan Migrain yang banyak penghidap PCOS juga berhadapan dengan.

Multivitamin – anda boleh menjimatkan masa, tenaga dan wang dan membeli multivitamin benar-benar baik untuk meliputi segala-galanya yang disenaraikan di atas. Sesetengah orang akan cadangkan pre-natal vitamin, tetapi secara peribadi, saya mengesyorkan jenama cahaya Pelangi. Ia meliputi segala-galanya yang anda perlukan dan banyak lagi. dan super dengan harga yang berpatutan.

Asid lemak penting – EFAs seperti omega-3, 6 dan 9 dan DHA adalah amat penting untuk mencapai dan mengekalkan satu sistem hormon yang seimbang. Mereka juga membantu badan anda mengekalkan berat badan yang sihat. Saya sarankan untuk anda EFA dari sumber seluruh makanan seperti kekacang dan alpukat (kesihatan saya benar-benar berubah apabila saya mula makan alpukat untuk sehari.)

Evening Primrose Oil – minyak Evening Primrose boleh membantu dengan tidak teratur atau tiada tempoh. Ianya kaya dengan G.L.A dan asid Linolenik; asid lemak perlu yang badan memerlukan untuk mengawal hormon. Evening Primrose oil juga membantu dengan pressu darah, kolestrol dan penyakit jantung

Vitex (Suci berry atau agnus castus) – Vitex adalah makanan tambahan yang lain “mesti ada” bagi penghidap PCOS.Ia dikatakan mengawal hormon mengikut keperluan badan anda khusus. Bagi kebanyakan penghidap PCOS, ia akan mengurangkan testosterone dan prolactin dan progesteron dan estrogen yang lebih tinggi. Bersabar, suplemen ini mengambil masa sehingga 6 bulan untuk bekerja!

SAW Palmetto – penyelidikan telah menunjukkan bahawa saw palmetto yang bekerja sebagai seorang anti-androgen, yang boleh menjadi sangat membantu memandangkan paras testosteron dalam PCOS.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *