Pati minyak mendapat populariti, dan belajar untuk kesan anti-kanser

Pati minyak mendapat populariti, dan belajar untuk kesan anti-kanser

Amalan ‘perubatan aroma’, dan bukannya yang agak lebih samar-samar ‘aromaterapi’, membuat keuntungan yang sangat kuat di Amerika Syarikat. Sebab utama adalah dua kali ganda: ramai individu telah menjadi benar-benar disenchanted dengan sistem perubatan konvensional semasa kami. Kami membayar jumlah wang yang besar untuk dipersoalkan sangat terapi–dengan ubat-ubatan yang banyak mempunyai mengancam Amaran Kesihatan (ini membuat kami sicker semasa membuat kita ‘lebih baik’?) mengiringi mereka tag harga yang tinggi. Pada masa yang sama, orang yang menyedari nilai ubat-ubatan ‘tradisional’ mungkin jauh lebih besar daripada mereka telah membawa kepada mempercayai. Penyembuhan kuasa terdapat dalam ubat-ubatan semula jadi ditetapkan dengan betul dan bekerja mempunyai potensi untuk bukan sahaja mengurangkan gejala penyakit, tetapi bergerak badan untuk keseimbangan kesihatan jangka panjang.

Pengesahan saintifik terapi minyak pati

Terdapat sebuah badan yang semakin meningkat bukti mengenai keberkesanan minyak pati–semata-mata yang tidak menentu sebatian kimia disuling dari tumbuh-tumbuhan–dalam pelbagai aplikasi ubat-ubatan. Kesan anti-bakteria, antiseptik, antikulat, anti-radang dan antivirus mereka telah berulang kali disahkan, dan kini tindakan mereka anti-tumorial dan anti-kanser. Carian dalam pangkalan data yang AS Perpustakaan Perubatan di mendedahkan laman dan halaman ABSTRAK saintifik mengenai kanser, tumor dan minyak pati. Hampir semua ini mencadangkan minyak tertentu yang dikaji waran penyelidikan sebagai satu ubat yang berpotensi lebih lanjut. Berikut adalah kajian semula beberapa hasil penyelidikan yang sangat berkenaan:

Kuasa luar biasa Kemenyan

Kemenyan telah mempunyai tempat dalam perubatan bagi selagi amalan perubatan telah didokumenkan. Resin daripada pokok-pokok ini stout Afrika dan Timur Tengah yang sangat dihormati untuk tindakan pencegahan dan penyembuhan (dengan kegunaan rohani banyak juga). Pada tahun 2009, diterbitkan jurnal Complementary dan perubatan alternatif yang dikaji yang secara terang-terangan mengatakan minyak pati Kemenyan membunuh sel-sel kanser sambil membiarkan sel-sel yang normal dan sihat. Minyak disuling dari resin pokok itu yang bertindak khusus pada sel-sel kanser pundi kencing, dengan kajian urusnya Kemenyan mungkin mewakili dan ejen alternatif untuk rawatan. Ganjil bahawa media arus perdana tidak telah membuat banyak penemuan ini–ia mengambil langganan ABSTRAK ini banyak pihak yang berminat untuk diberitahu–sebaliknya ia dengan mudah boleh pergi tanpa disedari! Kemenyan minyak pati adalah terkenal untuk bukan toksik, dengan ramai orang mampu meletakkan minyak secara langsung pada kulit mereka, dan bahkan inges minyak dalam kuantiti yang kecil tanpa sebarang maklum balas yang negatif. Walaupun ia boleh menyebabkan kematian sel dengan spesifikasi yang luar biasa, ciri yang benar-benar mencadangkan tambahan penyiasatan hendaklah dilakukan–Mudah-mudahan penubuhan perubatan akan bersetuju.

Minyak pati Serai lf dan kematian sel semulajadi

Minyak disuling dari daun Serai yang herba dengan sejarah panjang ubat itu sendiri, juga menunjukkan tindakan serupa. Dalam penilaian minyak pati dari spesies Serai Serai flexuosus, minyak dijumpai sitotoksik kepada beberapa jenis sel kanser dan aktif terutamanya dalam mempengaruhi itu ‘hallmark sel-sel kanser’, ‘dysregulation apoptosis’–proses kematian sel semulajadi. Satu kajian menyimpulkan “Mudah dan banyak adanya minyak yang digabungkan dengan mekanisme yang dicadangkan membuat cytotoxicity CFO (minyak Serai) amat berguna dalam pembangunan therapeutics anti-kanser”. Murah, mudah untuk membuat dan berkesan: kemuliaan semua ubat-ubatan yang terbaik di alam semula jadi!

Tindakan anti-kanser yang manis Linalool kimia

Linalool adalah minyak pati yang sangat biasa juzuk. Minyak pati semulajadi terdiri daripada juzuk kimia individu yang banyak, dan linalool adalah yang manis, santai aromatic yang ditemui dalam minyak pati bunga dan manis rempah yang banyak. Linalool itu sendiri, terpisah dari minyak pati ketumbar (biji Cilantro) adalah subjek penyelidikan yang diterbitkan dalam isu Jun 2009 jurnal interaksi Chemico-biologi. Linalool didapati benar-benar membasmi garis kanser hati sel HepG2 dalam sangat kepekatan yang rendah. Linalool mempunyai yang besar banyak kesan lain, telah terbukti untuk mengurangkan kebimbangan dan walaupun dengan ketara meningkatkan kualiti tidur. Dan kini ia juga mempunyai kesan anti-kanser! Jadi walaupun seseorang itu notle terus mensasarkan kanser, tetapi menggunakan aromaterapi dalam permohonan ‘santai’ yang lebih banyak, mungkin ada kesan pelindung penting yang berlaku pada masa yang sama.

Perlindungan kanser kulit

Kanser kulit adalah menjadi kebimbangan utama bagi orang ramai, dan beberapa siri kajian telah menunjukkan gaharu berkesan pada mencegah pembangunan tumor. Alpha-santalol, merupakan komponen yang juga menunjukkan anti-anxiety dan meningkatkan tindakan, tidur mungkin kawasan yang kebanyakan kesan-kesan ini boleh dikaitkan. Ini adalah bernasib baik, kerana gaharu dari India menjadi lebih jarang berlaku dan mahal, walaupun gaharu dari Australia dan Kepulauan Pasifik Selatan lain yang masih sedia ada. Satu kajian disiarkan dalam European Journal pencegahan kanser, formula yang digunakan untuk mengandungi hanya 5% pati minyak Cendana yang digunakan sebelum pendedahan kepada toksin mengurangkan pembentukan tumor kanser kulit. Satu kajian yang diterbitkan pada Disember tahun 2008 dalam jurnal penyelidikan Anitcancer menunjukkan penurunan yang ketara dalam pembangunan tumor di dalam kulit yang terdedah kepada radiasi UVB–gaharu akan membuat tambahan yang baik untuk formula penjagaan badan atau muka pre-sun.

Minyak pedas menawarkan perlindungan DNA

Minyak biasa rempah Oregano dan Thyme mempunyai kepekatan juzuk yang telah ditunjukkan untuk melindungi DNA manusia dari kerosakan yang besar. Pindaan melalui pendedahan radiasi dan kimia DNA kita berfikir untuk menjadi salah satu punca utama pembangunan tumor. Dianggap biasa juzuk minyak pati, pendedahan kepada kedua-dua Carvacrol dan Thymol membawa kepada sel-sel yang menjadi jauh lebih tahan kepada kerosakan DNA dari pendedahan kepada hidrogen peroksida (yang mujarab oksidatif kimia). Satu kajian yang sama disiasat kesan ini secara khusus pada limfosit manusia (sel-sel darah putih) dengan keputusan yang sama. Minyak yang dihasilkan dari rempah kunyit telah menjadi subjek kajian yang banyak, bukan sahaja memeriksa dengan tindakan anti-tumor, tetapi elucidating dalam laluan kimia tertentu walaupun yang tindakan ini berlaku. Banyak minyak ‘rempah’ lain-lain telah menjadi subjek kajian yang sama, menunjukkan bahawa rempah-ratus ini yang mempunyai untuk sekian lama memainkan peranan dalam masakan dan budaya di dunia juga telah memainkan peranan dalam kesihatan manusia. Minyak pati rempah ini menawarkan persediaan yang sangat pekat, mudah diserap tumbuh-tumbuhan ini, dengan potensi terapeutik yang besar.

Melangkah ke hadapan dengan terapi semulajadi yang berkesan

Ini hanyalah cursory lihat ke dalam badan semasa penyelidikan minyak pati yang berhubung dengan rawatan kanser. Ramai tidak-begitu-biasanya menggunakan minyak pati yang kesan terapeutik paparan serta, dan tiada yang lebih banyak mungkin banyak lagi loji minyak yang hanya menunggu untuk diterokai. Walaupun ia adalah penting untuk mengenali terapi ini mempunyai lagi untuk benar-benar ditakrifkan bagi Bunyi, rawatan yang berkesan, ada harapan keberkesanan mereka akan dipegang oleh sistem perubatan konvensional di dunia. Sudah tentu sebagai kos skyrockets rawatan berasaskan teknologi, minyak akan terus mencari lebih menarik–terutamanya kepada ‘pengguna’, atau ‘pelanggan’ penubuhan perubatan. Sila ambil perhatian bahawa minyak pati boleh menjadi kontra-ditunjukkan dengan banyak rawatan moden kanser (kemoterapi khusus), jadi pastikan doktor adalah dirujuk sebelum apa-apa minyak yang digunakan oleh seseorang menjalani rawatan. Jika tidak, minyak pati adalah agak selamat apabila hanya terapeutik garis panduan dipatuhi, dan kesan-kesannya pelindung indah sudah tersedia untuk kita semua.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *