Pasukan pelbagai disiplin daripada pakar-pakar tulang belakang di Milwaukee

Pasukan pelbagai disiplin daripada pakar-pakar tulang belakang di Milwaukee

Orang-orang yang berurusan dengan belakang yang kronik atau sakit leher akibat masalah tulang belakang atau keadaan yang kadang-kadang keliru tentang yang pakar tulang belakang untuk berunding dengan kerana terdapat beberapa jenis pengamal kesihatan yang menjaga pesakit-pesakit dengan keadaan tulang belakang, walaupun masing-masing dengan peranan yang berbeza. Penyedia penjagaan primer di Milwaukee akan menjadi profesional anda boleh berunding dengan kesakitan dan gejala-gejala lain yang anda boleh mengalami kesihatan yang pertama. Penyedia penjagaan primer boleh doktor perubatan atau doktor, kiropraktor kepada atau doktor osteopati yang mempunyai berkenaan. Mana-mana daripada mereka harus dapat menilai simptom anda dengan betul dan boleh cuba memberi rawatan awal untuk melegakan kesakitan. Jika rawatan-rawatan awal tersebut gagal, anda akan dirujuk kepada pakar tulang belakang yang mengamalkan di Milwaukee juga. Dan bergantung kepada gejala-gejala anda dan tempoh di mana gejala-gejala yang diperhatikan, anda mungkin boleh dirujuk kepada pakar tulang belakang yang banyak yang boleh merawat masalah anda.

Pakar-pakar tulang belakang di Milwaukee mempunyai satu kemahiran yang tertentu dan peranan mereka dalam penjagaan pesakit yang bersepadu. Ada yang pakar-pakar perubatan dan ada yang tidak. Berdasarkan latihan dan bidang kepakaran mereka, pakar tulang belakang menyediakan perkhidmatan seperti yang diperlukan oleh gejala-gejala pesakit. Orthopedists dan neurosurgeons adalah pakar perubatan yang menjalankan kebanyakan pembedahan tulang belakang. Neurosurgeons menyediakan penjagaan pembedahan atau bukan pembedahan untuk Tempahan saraf kecederaan atau penyakit seperti cakera herniated, stenosis tulang belakang, kecacatan tulang belakang, sindrom terowong Karpal, jangkitan tulang belakang, spondylolisthesis, penyakit vaskular, belakang kronik dan/atau sakit leher, gangguan pergerakan dan sebagainya. Sebaliknya, pakar bedah Ortopedik memberikan diagnosis dan rawatan pembedahan yang merangkumi laminectomy, discectomy, tulang belakang gabungan, arthroscopy, kyphoplasty, endoscopy, penggantian sendi, laser dan banyak lagi.

Physiatrists (ubat fizikal dan pemulihan atau PM & R) berurusan dengan pesakit-pesakit yang mengalami kesakitan akut atau kronik dan masalah muskuloskeletak. Mereka membawa pasukan pemulihan daripada pakar-pakar tulang belakang di Milwaukee. Mereka menggunakan electromyography atau EMG untuk menilai fungsi-fungsi saraf dan otot. Pelan rawatan mungkin termasuk senaman fizikal atau terapi Carakerja, suntikan epidural steroid, dan Perkhidmatan Urutan. Pakarpakar neorologi, di sisi lain, menilai sejarah perubatan pesakit dengan menjalankan ujian diagnostik untuk sensasi, Visi, penyelarasan, dan kekuatan, dan lain-lain ujian saraf. Beberapa ujian termasuk MRI, CT scan, Transcranial Doppler, EEG dan EMG. Pakarpakar neorologi sering menyediakan penjagaan pesakit yang mengalami serangan sawan, penyakit Parkinson, gangguan tidur, epilepsi, gegaran, angin ahmar, sakit kepala, sklerosis hala amyotrophic atau ALS dan tumor otak.

Masih sebahagian daripada pakar-pakar tulang belakang Milwaukee adalah di rheumatologists dan anesthesiologists itu. Rheumatologists adalah psikiatrik atau Pediatrik internists dengan pengkhususan dalam RHEUMATOLOGI. Mereka merawat pesakit yang suffe daripada penyakit autoimun, pin muskuloskeletak osteo – dan artritis reumatoid, artritis, gout, fibromyalgia, lupus, osteoporosis, tendonitis, dan sebagainya. Anesthesiologists sebaliknya memainkan peranan perioperative dalam pasukan pakar tulang belakang, menyediakan penilaian perubatan pesakit sebelum pembedahan, kesakitan kawalan dan menyokong fungsi kehidupan semasa pembedahan, dan menyelia penjagaan pesakit selepas pembedahan.

Tulang belakang yang kebanyakan pusat-pusat di Milwaukee dan lain-lain untuk tulang belakang pakar pasukan pelbagai disiplin bertujuan untuk menyediakan penjagaan bersepadu kepada pesakit. Kerana terdapat lebih daripada seorang doktor pakar yang terlibat dalam rawatan sakit leher atau lain-lain masalah tulang belakang, belakang kronik, pakar-pakar ini menyelaras dan bekerjasama antara satu sama lain dalam memberi rawatan yang sesuai dan penjagaan pesakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *