Pastikan api cara-cara untuk Elakkan membeli palsu mainan menyeberang

Pastikan api cara-cara untuk Elakkan membeli palsu mainan menyeberang

Adakah anda terfikir apabila anda membeli yang jarang menyeberang mewah atau boneka mainan di eBay atau beberapa kedai dalam talian yang lain jika ia adalah benar, atau jika ianya knockoff yang murah? Saya yakin kita semua ada pada satu-satu masa atau yang lain. Palsu, menolak bootleg, palsu atau kilang telah menjadi biasa hampir di laman web Lelong dan beberapa laman membeli-belah.

Bagaimana seseorang boleh Elakkan membeli yang palsu?

Ia boleh menjadi benar-benar sukar untuk orang ramai untuk mengetahui mainan yang sebenar dan yang mana satu knockoffs murah. Bagi ibu bapa, ini boleh menjadi keras terutamanya kerana kebanyakan ibu bapa tidak tahu apa yang Umbreon atau yang Pikachu. Berikut adalah beberapa garis panduan untuk diikuti yang akan membantu anda apabila membeli sebuah mainan yang menyeberang.

1. Jika ia seolah-olah terlalu baik adalah benar, maka ia mungkin adalah. Ini merupakan satu garis panduan yang sangat baik untuk diikuti. Anda akan lihat ini di laman web lelongan banyak. Umbreon mencari yang baik boneka Pokedoll $ 3 dengan 2 minit untuk pergi di Lelong.

Bunyi terlalu baik dan hanya perlu memilikinya? Baik, anda mungkin hanya mendapat mengambil dan anda tidak sedar. Jika Pusat menyeberang di Jepun yang asalnya menjualnya $10 dan Pokedoll itu adalah benar-benar habis dijual, Semua penjual lain menjual mereka bagi $50 + dan anda hanya memenangi $ 3, anda perlu tahu bahawa sesuatu yang tidak kena. Lebih daripada berkemungkinan anda akan menerima sebuah knockoff murah, palsu, palsu atau kilang tolak mainan mewah. Saya perlu akui, sebahagian daripada knockoffs ini adalah cukup baik hari ini. Kadang-kadang anda cant benar-benar memberitahu perbezaan. Tetapi, banyak masa yang ia akan mempunyai anyaman miskin, fabrik yang berbeza, atau bahagian-bahagian yang kadang-kadang hilang.

2. Elakkan membeli barangan secara terus dari Hong Kong atau China.
Kedua-dua negara tidak mempunyai lesen untuk menjual produk-produk Jepun menyeberang. Memang benar bahawa mereka akan dibuat di China, tetapi mereka tidak dibenarkan dijual di China. Jika anda membaca tag plush Jepun menyeberang atau boneka mainan, ia berkata “untuk dijual di Jepun sahaja”. Ini dicetak pada tag atas sebab-sebab. Selain itu, ia adalah diketahui bahawa kebanyakan menolak palsu atau kilang yang berasal dari kedua-dua negara. Jika anda berfikir tentang hal itu, bagaimana penjual di luar Jepun tidak membeli mainan ini untuk harga biasa, kemudian menjualnya untuk kurang daripada apa yang mereka kos oleh beratus-ratus. Jawapannya adalah mudah. Di antara kilang-kilang tersebut di mana ia dihasilkan membuat terlalu banyak atau mempunyai beberapa menolak yang tidak mengukur piawaian dan akan dibuang. Ini seterusnya akan membeli tiada di sebelah dan dijual di laman-laman internet sebagai produk yang sah. Saya telah tinggal di Asia selama 13 tahun dan saya telah ke negara ini beberapa kali. Yang sukar dipercayai bagaimana besar daripada masalah yang menjadi. Anda boleh pergi ke mana-mana kawasan-kawasan yang terkenal di Hong Kong, Taiwan, Thailand atau China dan melihat beratus-ratus palsu menyeberang item. Mereka berada di mana-mana. Semua orang tahu mereka akan knockoffs dan kebanyakan orang yang tinggal di negara-negara ini tidak membelinya, tetapi entah bagaimana mereka membuat jalan mereka kepada pembeli yang tidak menyedari dari mana mereka datang.

Sebelum cara yang paling mudah untuk memberitahu bahawa perkara adalah bootleg yang adalah bahawa ia tidak mempunyai tag. Kebanyakan Penjual akan sengaja mengelakkan menunjukkan tag, kerana barang tersebut tidak mempunyai satu. Tetapi sekarang, para penjual dan telah mendapat sedikit tag lebih bijak dan meletakkan padanya. Walaupun, mereka tidak sentiasa betul tag. Mereka memahami tag adalah lebih baik daripada tiada tag pada semua.

3. Semak maklumbalas penjual dan berapa banyak barang-barang yang serupa mereka mempunyai untuk dijual
Ini boleh benar-benar satu idea yang benar-benar baik untuk diikuti. Walaupun saya tidak boleh mengatakan bahawa ini terpakai kepada semua penjual, ia adalah idea yang baik untuk menyemak berapa banyak barang-barang yang serupa yang penjual menjual, terutamanya jika ia sebuah mainan yang menyeberang Jepun yang jarang berlaku. Jika penjual mempunyai 20 Pokedoll yang jarang berlaku dan menjualnya untuk separuh daripada harga penjual lain, maka anda harus mencurigakan. Juga, semak maklumbalas penjual. Ini tidak hanya bermakna melihat berapa banyak maklum balas negatif yang penjual atau peratus apa yang positif. Ingat, kebanyakan orang tidak sedar apabila mereka membeli sebuah mainan yang palsu dan akan meninggalkan maklum balas yang positif. Saya cadangkan anda membaca komen-komen yang negatif. Mencari perkara-perkara seperti “Saya fikir saya telah membeli sebuah knockoff”, atau “sesuatu yang tidak betul dengan mainan”, “ia adalah warna yang salah”, atau apa-apa sahaja yang menunjukkan bahawa seseorang tidak mendapat perkara yang sebenar.

Malangnya tidak banyak yang boleh dilakukan untuk menghentikan orang-orang yang menjual mainan yang menyeberang yang palsu. Saya telah mencuba berkali-kali menghubungi Nintendo, Persatuan-Persatuan perdagangan, dan lain-lain dan tiada siapa yang seolah-olah tidak dapat berbuat apa-apa. Cara terbaik untuk menghentikan adalah untuk memaklumkan kepada semua orang. Jika orang tidak membeli barang-barang ini, kemudian ia akan meletakkan orang-orang daripada perniagaan untuk selama-lamanya.

Pada dasarnya nasihat terbaik yang boleh saya berikan adalah yang menggunakan pertimbangan terbaik anda. Jika perkara ini seolah-olah ke murah daripada mengelakkan ia. Jika anda membelinya, anda menjalankan risiko membeli sebuah mainan yang mengandungi plumbum (seperti kebanyakan tokoh-tokoh palsu bootleg) atau memudaratkan bahan kimia dalam pewarna fabrik yang berbahaya kepada kesihatan anda. Plus anda memberi sokongan sweatshops yang memaksa kanak-kanak untuk bekerja berjam-jam dengan gaji yang sedikit. Anda akan berfikir anda telah mendapat satu tawaran yang baik dan tiada siapa yang mendapat kecederaan, tetapi melihat gambar yang lebih besar dan anda akan melihat bahawa tiada juga lebih banyak daripada anda mendapat harga yang murah. Akhirnya, saya percaya anda akan lebih bahagia jika anda membeli produk yang bagus berkualiti yang akan berlangsung lama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *