Pasaran makanan herba tambahan yang mengalami pertumbuhan luar biasa!

Pasaran makanan herba tambahan yang mengalami pertumbuhan luar biasa!

Dalam 5 tahun yang lepas, pasaran makanan herba tambahan $4.8 bilion di Amerika Syarikat telah berkembang dengan ketara, kegawatan ekonomi Walau apa pun. Hari ini, menurut laporan tempahan dari Majlis botani Amerika (ABC), jualan makanan tambahan herba telah mencapai $5.3 bilion, menunjukkan peningkatan sebanyak 4.3 peratus berbanding tahun lepas (2010). Jualan besar-besaran saluran yang terus meningkat sebanyak 3 peratus dan jualan di saluran semulajadi dan kesihatan yang meningkat sebanyak 5.5 percent.1-2
Faktor-faktor utama memandu pertumbuhan
Tumbuh-tumbuhan telah digunakan untuk tujuan perubatan dan Kesihatan selama berabad-abad. Tetapi dengan kedatangan pengindustrian, penggunaan ubat-ubatan menjadi mana-mana. Ia menjadi lebih biasa cara untuk merawat penyakit dan kesakitan kerana doktor mula menetapkan farmaseutikal kepada pesakit-pesakit mereka untuk cepat melegakan. Ia adalah hanya pada tahun 1960-an, apabila trend kembali alam menjadi popular dan merintis jalan ke arah sumber semulajadi yang bekerja dengan sistem semula jadi badan. Herba telah dicerap mempunyai kesan sampingan kurang berbahaya berbanding rawatan dengan ubat-ubatan. Dalam industri herba dan makanan tambahan mula berkembang. Hari ini, produk-produk herba akan menjadi aliran lebih utama dan merangsang pertumbuhan setiap tahun. Faktor-faktor yang akan memandu pertumbuhan adalah:

* Kemajuan dalam kajian klinikal menunjukkan faedah-faedah tumbuhan dan herba untuk kesihatan umum dan khusus keadaan.
* Lebih banyak kepercayaan pengguna suplemen herba yang telah diterapkan melalui peraturan-peraturan yang lebih ketat (cGMPs) dan penguatkuasaan ketat mereka.
* Penekanan R & D dalam industri makanan tambahan yang membawa kepada lebih banyak produk inovatif, well-formulated.
* Peningkatan populasi yang lebih bersemangat untuk mencuba suplemen herba untuk mengekalkan kesihatan dan gaya hidup aktif.
* Berkembang kesedaran pengguna herba dalam penjagaan kesihatan pencegahan.
* Herba mempunyai sedikit atau tiada kesan sampingan dan membuktikan keberkesanan mereka.
* Herba tambahan membolehkan pengguna untuk merawat penyakit mereka sendiri. Mereka mempunyai kebebasan untuk memilih sendiri tambahan yang mereka mahu untuk memenuhi keperluan kesihatan mereka.
Hasilnya, keyakinan pengguna terpulang.
Herba atas jualan tahun 2011
Data dari saluran jualan yang berbeza telah telah dipecahkan untuk memberikan kita herba atas jualan tahun 2011. SymphonyIRI, sebuah syarikat penyelidikan pasaran yang besar yang berpengkalan di Chicago, Ill. menyediakan data jualan dari pasar makanan, ubat-ubatan dan jisim kita (FDM). PUTAR, sebuah syarikat penyelidikan pasaran yang bertapak di Schaumburg, sakit, menyediakan pecahan jualan di saluran yang asli dan makanan kesihatan. Dua firma menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengkategorikan produk supaya data mereka bukanlah semestinya seakan-akan.

* Mengikut kepada PUTARAN, bahagian atas yang menjual herba pada 2011 adalah minyak flaxseed, gandum dan barli rumput, kunyit, thistle aloe dan susu.
* Mengikut kepada SymphonyIRI, jualan atas perseorangan telah cranberry, soya, ekstrak daun saw palmetto, bawang putih dan gingko.
Tiada penurunan pertumbuhan pasaran herba dan makanan tambahan walaupun kemelesetan
Manakala kebanyakan industri mengalami penurunan semasa kemelesetan ekonomi, industri herba dan makanan tambahan kekal unfazed. Malah, jualan kekal kukuh dan industri menunjukkan penurunan tidak ketara. Ini menunjukkan berapa banyak nilai pengguna produk herba. Jika apa-apa, kemelesetan yang membantu memandu lebih banyak pengguna suplemen herba. Harga melambung tinggi, pendapatan boleh guna yang terhad yang digabungkan dengan kenaikan kos perubatan, mendorong pengguna untuk berubah ke arah lebih selamat, lebih menjimatkan pilihan untuk menangani masalah kesihatan mereka dan melegakan kebimbangan. Menurut Global industri penganalisis (GIA), pemimpin-pemimpin dalam penyelidikan pasaran global dengan ibu pejabat di Amerika Syarikat, aliran berikut diperhatikan: 3

* Pertengahan wanita adalah pembeli utama daripada suplemen herba, diikuti oleh orang-orang yang jatuh ke dalam kategori yg mengiklan sesuatu bayi.
* Terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk makanan kesihatan dan makanan tambahan semulajadi, berbanding konvensional sintetik suplemen. Produk-produk ini termasuklah minyak ikan, probioitic acidophilus dan semulajadi detox kit.
* Pengguna menunjukkan keutamaan terhadap makanan. Ini dianggap menjadi pilihan anti-medicinal dan kos rendah menyumbang kepada gaya hidup yang sihat. Sesetengah makanan tambahan yang menunjukkan pertumbuhan pasaran yang stabil walaupun kemelesetan ekonomi adalah asid lemak omega-3, ekstrak herba, Multivitamin, probiotics, menggantikan glukosamina & kondroitin dan glucosamine.
* Menunjukkan anjakan dari pasaran bahan tunggal untuk pasaran berasaskan bahan-bahan yang pelbagai. Mempunyai pelbagai bahan-bahan yang bekerja dalam sinergi untuk mencapai manfaat pilihan yang dipilih terhadap formula satu ramuan.
* Meningkat permintaan pengguna untuk multi-formula atau combo makan format, serta chewables, kapsul dan tablet. Menurut GIA, pasaran global herba dan makanan tambahan akan mencapai $93.15 bilion menjelang 2015, disebabkan sebahagian besar kepada keyakinan pengguna terhadap produk-produk herba, produk inovasi dan penguatkuasaan lebih ketat semasa amalan pembuatan terbaik (cGMPs) yang semakin meningkat. Menjelang 2012, pasaran herba global dijangka mencapai $107 billion.4
Menambahkan suplemen herba barisan produk anda
Pemilik Perniagaan tambahan dan peruncit boleh mencipta jenama mereka sendiri makanan tambahan herba dengan bantuan satu pengeluar suplemen nutraceutical yang berpengalaman. Mencari salah satu yang mendapat Kepujian pelbagai accolades, menyediakan sebut harga yang kompetitif dan produk pemulihan masa dan boleh menawarkan anda Perkhidmatan dalaman seperti label dan pembungkusan rekabentuk, memenuhi perintah dan drop penghantaran. Mengambil kesempatan daripada Perkhidmatan ini menjimatkan masa dan wang dan berpotensi boleh membantu anda membawa produk ke pasaran yang lebih cepat daripada pesaing anda!
Rujukan:
* Herba dan makanan tambahan jualan pengalaman sedikit peningkatan pada tahun 2008, HerbalGram. 2009; 82:58-61 Amerika botani Majlis, terbitan: Laman 82: 58-61. CMS.herbalgram.org/herbalgram/issue82/article3400.html?Issue=82
* Jualan runcit herba tambahan diet sehingga 4.5% pada tahun 2011, HerbalGram. 2012; Amerika Majlis botani, terbitan: Laman 95: 60-64. CMS.herbalgram.org/herbalgram/issue95/hg95-mktrpt.html
* Suplemen herba yang global dan pasaran remedi untuk mencapai AS$ 93.15 bilion menjelang 2015, menurut satu laporan baru oleh penganalisis industri Global, Inc, 12 November 2011. nutraingredients-usa.com/Consumer-Trends/Herbal-supplement-sales-to-hit-93.15-billion-by-2015-Report)
* Suplemen herba yang global dan pasaran remedi untuk mencapai AS$ 107 bilion menjelang 2017, menurut laporan baru oleh Global industri penganalisis, Inc. 07 Mac 2012. PRWeb.com/releases/herbal_supplements/herbal_remedies/prweb9260421.htm

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *