Parit nodus limfa anda dan mengembalikan kesihatan anda

Parit nodus limfa anda dan mengembalikan kesihatan anda

Ia adalah agak biasa bagi sistem limfa menjadi disekat. Anda mungkin telah mengalami kesesakan sejuk atau bengkak nod limfa anda semasa jangkitan tekak, telinga atau paru-paru. Dari masa ke masa, toksin yang membina dalam nodus limfa boleh melemahkan sistem imun kita dan membuat kita lebih terdedah kepada virus. Sistem saliran limfa adalah cara yang lembut dan selamat untuk merangsang peredaran cecair dan meningkatkan sistem imun badan.

Apa itu terapi saliran limfa?
Terapi saliran limfa (LDT) berbunyi scarier daripada. Ianya sebenarnya urutan yang sangat lembut ke nodus limfa. Perkhidmatan Urutan ini membantu untuk mengedarkan cecair dan membuang toksin daripada sistem anda. Ia kelihatan bahawa anda boleh urut sendiri nodus limfa irama, tekanan, hala tuju dan penempatan Anatomi urut akan semua faktor yang sangat penting yang terbaik kiri kepada pengamal yang mahir dan terlatih. Terdapat nodus limfa sebelah kepala dan leher, di lengan, bahagian atas dan bawah batang dan kaki.

Pengamal-pengamal sistem saliran limfa yang paling kerap menggunakan satu bentuk ‘pemetaan’ juga dikenali sebagai Manual limfa Pemetaan (MLM) yang membolehkan mereka mendapat laluan limfa. Terdapat arahan khusus limfa aliran dalam badan dan Pemetaan membolehkan pengamal untuk mencari laluan dengan Genangan cecair dan laluan alternatif untuk penyembuhan. Apabila laluan ini ditentukan sentuhan lembut dengan tekanan yang ringan dan gerakan wavelike, Dentuman akan digunakan di laluan ini untuk merangsang pengeluaran toksin dan pembersihan daripada passageways ini.

Sistem saliran limfa yang diri melalui Rebounding
Terdapat banyak cara untuk merangsang sistem saliran limfa anda sendiri. Sebagai contoh, anda boleh berikan diri anda urutan dan menggunakan senaman untuk membantu sistem limfa yang sihat. Ramai orang menikmati menggunakan sebuah ‘rebounder’, trampolin seperti ketulan kecil peralatan senaman, untuk mempromosikan Kesihatan limfa. Ramai doktor sarankan untuk menggunakan rebounder disebabkan oleh hakikat bahawa melompat di atasnya menyebabkan tarikan graviti (yang mendadak ke atas) yang menyebabkan sistem limfa untuk mengosongkan injap sendiri dan terus berjalan lancar cecair yang berjalan sepanjang seluruh tubuh anda. Rebounding adalah cara yang mudah dan mudah untuk mengawal aliran bendalir dalam badan dan mengekalkan sistem imun yang sihat. Ia mungkin kedengaran terlalu mudah, tetapi melompat atas trampolin atau rebounder adalah latihan yang sempurna untuk menggalakkan sistem saliran limfa yang semulajadi.

Kesihatan limfa
Manakala sistem saliran limfa adalah cara yang hebat untuk memastikan sistem imun anda sihat, ia mempunyai banyak faedah-faedah lain. Ia dikenali untuk menyahtoksin tubuh, mengurangkan bengkak, melegakan kesakitan dan Janakan semula tisu sekitar luka, kedutan, terbakar atau regangan. Sistem saliran limfa yang juga dikenali untuk mengurangkan fibromyalgia dan Sindrom keletihan. Ramai yang percaya ia telah menjejaskan anti-penuaan, meningkatkan memori dan boleh menjadi bantuan yang berguna untuk insomnia dan tekanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *