Papules zakar dan STD

Papules zakar dan STD

Terdapat perbezaan yang jelas dalam papules mutiara zakar dan STD. Tempahan akan agak terkejut untuk mengetahui bahawa mempunyai papule yang boleh bermaksud beberapa perkara yang berbeza, dan ia tidak bermakna bahawa lelaki yang dijangkiti dengan penyakit yang boleh merebak melalui hubungan seks. Berkali-kali, seorang lelaki dengan pertumbuhan pada zakar Nya mungkin benar-benar mempunyai keadaan tidak berbahaya yang tidak berpunca dari penyakit yang berjangkit.

Yang papule zakar yang tidak disebabkan oleh jangkitan boleh disebabkan oleh masalah kulit yang dikenali sebagai papules mutiara zakar. Lelaki yang mempunyai keadaan ini akan memaparkan dibangkitkan lebam di sekeliling kepala zakar. Kerana etiologi keadaan kulit ini kebanyakannya tidak diketahui, ramai rakan-rakan seksual mungkin keliru tentang mengapa pertumbuhan yang akan hadir pada zakar. Untuk memahami mengapa ketumbuhan ini berlaku, ia adalah perlu untuk memahami perbezaan antara STD dan papule zakar yang.

Orang-orang yang mempunyai STD yang telah memilih satu organisma yang berjangkit dari satu pertemuan seksual dengan seorang rakan kongsi yang mengidap penyakit ini. STD yang banyak boleh menyebabkan masalah kesihatan tambahan, jadi ia adalah perlu untuk mengetahui yang STD tertentu yang ia yang telah dikontrakkan. STD boleh disebabkan oleh virus, bakteria atau parasit dan agak mudah dapat disampaikan kepada rakan kongsi melalui hubungan seksual. Ini adalah di mana letaknya perbezaan antara STD dan papules.

Papules berlaku apabila kulit di sekeliling kepala zakar mula tumbuh berterusan ke titik di mana kawasan-kawasan yang kecil, yang dibangkitkan akan hadir seluruh lilitan zakar. Apabila beberapa ketumbuhan ini menjadi nyata, ramai lelaki akan mendapatkan bantuan penjagaan perubatan yang berdaftar. Setelah ketumbuhan ini akan diuji dan diperhatikan oleh doktor, didapati bahawa mereka tidak hasil PCB satu, tetapi produk penyakit kulit papule zakar Mutiara.

Mempunyai gangguan tidak bererti bahawa lelaki itu akan membangunkan mana-mana masalah kesihatan lain seperti orang-orang yang mempunyai STD yang tidak dirawat. Kebimbangan utama dengan papules adalah estetik semata-mata. Ramai lelaki yang mempunyai gangguan yang tidak prihatin dan pergi untuk melakukan hubungan seks yang sangat gembira dan memuaskan kehidupan.

Untuk lelaki yang sangat bimbang bahawa pertumbuhan zakar mereka telah menyebabkan isu-isu dengan pertemuan seksual mereka, membuat temujanji dengan pakar perubatan boleh membantu menenangkan kebimbangan mereka. Terdapat pilihan rawatan yang ada yang akan dapat menghilangkan luka-luka tersebut, tetapi masih ada kemungkinan ketumbuhan akan kembali. Ini akan dibincangkan dengan doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *