Pantai Penyambut pangsapuri kebaikan dan keburukan

Pantai Penyambut pangsapuri kebaikan dan keburukan

Pantai Penyambut pangsapuri adalah tempat tinggal yang pada dasarnya terletak di hadapan di persisir pantai. Ini bermakna bahawa perlu ada regangan berpasir landskap dengan laut di sebelah itu, yang boleh dilihat di sebelah, atau jauh sedikit dari rumah atau tinggal di. Terdapat banyak orang-orang yang mahu mempunyai tempat untuk tinggal dalam atau sekurang-kurangnya, sewa tempat seperti ini semasa percutian jenis ini. Sebab di sebalik ini adalah hakikat bahawa terdapat kelebihan tertentu dalam berbuat demikian.

Kebaikan

Di antara kelebihan hidup di pantai Penyambut pangsapuri atau di mana-mana kediaman lain di sebelah pasir dan air pasang surut tertumpu pada kesihatan seseorang. Salah satu manfaat sihat melakukan begitu adalah pendedahan kepada Vitamin D, yang kita dapat walaupun tanpa pendedahan langsung kepada matahari. Kita boleh mendapatkan manfaat kesihatan vitamin ini hanya dengan berada berhampiran dengan cahaya matahari langsung atau yang dinyalakan tidak langsung olehnya. Udara segar yang biasanya dikaitkan dengan lautan juga adalah tambah satu lagi bagi orang-orang yang tinggal di sebelah laut atau laut. Udara yang tercemar yang minimum (yang biasanya berlaku apabila tinggal bersebelahan beachfronts yang bersih) adalah satu lagi cara mendapatkan paru-paru yang sihat. Ia menggalakkan paru-paru untuk mengisi dan digunakan untuk Kapasiti maksimum atau berhampiran dengan ia. Dalam berbuat demikian, kita akan mendapat oksigen yang sangat diperlukan dengan setiap sedutan. Hidup domiciles seperti ini juga bermakna penduduk mempunyai mewah dapat bersenam setiap hari jika mereka ingin masuk pasir atau di laut itu sendiri. Pangsapuri-pangsapuri Penyambut pantai biasanya mempunyai akses kepada jalur yang berpasir di mana orang boleh berlari, berjalan dan bermain dengan kawan-kawan atau dengan haiwan kesayangan mereka. Senaman jenis ini adalah amat berfaedah tidak hanya kerana menjalankan fakta semata-mata tetapi juga kerana orang bernafas sangat apabila melakukan demikian. Ini bermakna lebih banyak udara bagi badan dan senaman yang baik untuk paru-paru. Berenang di laut juga adalah berfaedah kerana ia pada dasarnya percuma dan keluar kulit sering manfaat dari pendedahan kepada air garam, terutama mereka yang mempunyai kecacatan, serta memberi satu senaman kardiovaskular yang baik. Berjoging juga adalah lebih bermanfaat atas pasir kerana daya tarikan itu yang disediakan untuk kaki. Menenangkan bunyi ombak juga boleh memberi orang tidur malam yang lebih baik daripada mana-mana sahaja di bandar.
Keburukan
Salah satu kelemahan utama kehidupan di pangsapuri pantai Penyambut adalah pendedahan kepada garam yang perkara-perkara yang kami dapat. Udara masin boleh mempercepatkan hakisan logam. Banyak peralatan dan perabot rumah dan perkara-perkara yang kami dilengkapi dengan komponen-komponen logam. Kenderaan yang diletakkan diletakkan di bahagian depan kediaman, juga boleh terdedah kepada udara masin walaupun mereka tidak terus dalam baris daripada angin. Garaj beberapa mengesyorkan penjagaan khas untuk kereta yang dimiliki oleh orang-orang yang berada berhampiran atau di sebelah laut atau pasir. Pasir juga adalah satu lagi perkara yang menyakitkan hati yang datang dengan tinggal di pangsapuri pantai Penyambut. Ia boleh menjejaki ke rumah walaupun tidak ada satu pun berhati-hati ke.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *