Pangkat IEHP #2 di California antara pelan kesihatan Medicaid

Pangkat IEHP #2 di California antara pelan kesihatan Medicaid

Dalam negeri Empayar Kesihatan pelan (IEHP), pelan tempatan, bukan untuk keuntungan kesihatan awam, hari ini mengumumkan bahawa ia adalah antara rancangan Kesihatan Medicaid atas Negeri menurut 2009-10 ‘Amerika terbaik insurans kesihatan rancangan,’ dijalankan oleh AS berita & dunia laporan dan Jawatankuasa Kebangsaan bagi jaminan kualiti (NCQA).

Laporan murid dan kedudukan perdagangan, Medicare dan Medicaid perancangan kesihatan di seluruh IEHP AS menjaringkan lebih tinggi daripada mana-mana lain Medicaid pelan kesihatan di dalam negeri Empayar. Untuk menyusun kedudukan, NCQA murid pelan kesihatan dalam tiga bidang utama: kepuasan ahli, pencegahan dan rawatan.

Pelan Kesihatan diberi skor dalam bidang peperiksaan fizikal Tahunan, pemeriksaan kanser, imunisasi, kencing manis dan lain-lain lagi. Pengalaman ahli dengan pelan kesihatan mereka juga adalah ditimbang dalam kedudukan. Ahli-ahli berkongsi pendapat mereka tentang berapa cepat mereka boleh menerima rawatan dan bagaimana doktor mereka berkomunikasi.

“Kami memperoleh pencapaian ini berkat komitmen berterusan daripada kakitangan kami–dan perkongsian kuat dengan doktor-doktor kami, hospital dan banyak lain-lain penyedia penjagaan kesihatan,” kata Dr. Brad Gilbert, IEHP Ketua Pegawai Eksekutif. “Kami akan terus berusaha untuk menyediakan penjagaan yang berkualiti dan perkhidmatan yang luar biasa bagi ahli-ahli kami sambil bekerja rapat dengan pembekal kami.

Kedudukan bagi Medicaid rancangan ditentukan dengan menilai kualiti hasil diukur melalui HEDIS ® (Healthcare keberkesanan Data dan maklumat), skor perkhidmatan pelanggan daripada CAHPS ® (pengguna penilaian daripada pembekal sistem kesihatan) dan Ukur akreditasi NCQA.

IEHP, pelan kesihatan dalam negeri Empayar, yang Knox-Keene pelan kesihatan berlesen terletak di San Bernardino, California, merupakan sebuah agensi awam bukan untuk keuntungan. Kawasan perkhidmatan IEHP termasuk San Bernardino dan Riverside Counties dan kini berkhidmat melebihi 420,000 ahli dalam atur cara yang berikut: Medi-Cal, keluarga yang sihat, anak-anak sihat dan Medicare kelebihan Khas memerlukan atur cara.

NCQA adalah sebuah organisasi swasta, bukan keuntungan yang komited untuk memperbaiki kualiti penjagaan kesihatan. Data keberkesanan penjagaan kesihatan di NCQA dan maklumat Set (HEDIS ®) adalah alat pengukuran prestasi yang paling banyak digunakan dalam penjagaan kesihatan. NCQA accredits dan memperakui pelbagai organisasi penjagaan kesihatan dan mengiktiraf pakar-pakar perubatan dalam bidang klinikal. Lebih daripada 7 dalam 10 rakyat Amerika berdaftar di pelan kesihatan akan di pelan NCQA yang diiktiraf. NCQA adalah komited untuk memberikan kualiti penjagaan kesihatan maklumat melalui Laman Web, media dan data Pelesenan perjanjian untuk membantu pengguna, majikan dan lain-lain membuat pilihan penjagaan kesihatan yang lebih baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *