Panduan untuk mencipta Log senaman anda sendiri

Panduan untuk mencipta Log senaman anda sendiri

Adakah anda bersenam dan Adakah anda mahu untuk mendapatkan faedah yang maksimum daripada Rejimen kecergasan anda? Maka salah satu pilihan yang terbaik akan mengekalkan log senaman. Log senaman, sebaliknya disebut sebagai log diari atau senaman senaman, adalah dalam bentuk Carta yang membantu untuk menjejaki kemajuan anda Kecergasan, yang seterusnya membantu untuk mencapai matlamat kecergasan anda. Malah, penggunaan log senaman adalah amat diperlukan bagi orang-orang yang terlibat dalam membina serta latihan kekuatan badan. Pilihan yang tidak terhad bagi mereka yang mencari log senaman. Dengan berjuta-juta dan berbilion-bilion Laman web kesihatan dan Kesihatan, internet akan menjadi salah satu pilihan yang paling mudah untuk mencari log senaman. Terdapat beberapa laman web yang menyediakan pilihan untuk menyesuaikan log senaman berdasarkan keperluan kecergasan yang unik anda. Jika anda seorang yang mempunyai jadual yang sibuk, anda boleh menggunakan peranti mudah alih anda komputer riba atau iPhone untuk mengekalkan log senaman anda.

Walaupun apa-apa pilihan yang lain, mungkin pilihan terbaik akan mencipta log senaman anda sendiri, yang mana anda boleh menggunakan komputer riba yang mudah atau jurnal. Selain itu, satu pilihan yang mudah serta cepat untuk menyediakan log senaman anda sendiri akan menggunakan program pemprosesan perkataan seperti perkataan atau program hamparan dalam bentuk Excel. Tidak kira mana-mana pilihan yang anda memilih untuk mencipta log senaman anda, ia harus mengandungi semua bidang perlu memasukkan butir-butir yang berkaitan bagi Rejimen kecergasan anda. Dalam erti kata lain, log senaman hendaklah disediakan bergantung kepada jenis senaman yang anda lakukan setiap hari.

Sebagai contoh, jika ia adalah Senaman Pilates, kemudian log senaman anda mesti mengandungi kotak untuk masukkan butir-butir seperti tarikh dan hari, masa, lokasi, jenis Pilatus, keamatan, tempoh dan matlamat. Di sisi lain, jika bina badan atau kekuatan latihan senaman, maka ia mesti mengandungi bidang-bidang yang khusus untuk menyimpan maklumat seperti tarikh dan hari dalam seminggu, bersenam nama, set, wakil, bermula dan berakhir masa dan senaman, otot-otot yang bekerja. Begitu juga bagi latihan kardio, log mestilah termasuk tiang untuk merekodkan butir-butir seperti nama senaman, jumlah masa yang dibelanjakan untuk senaman tertentu, purata kadar jantung semasa melakukan senaman, kelajuan purata yang diambil untuk melengkapkan latihan yang tertentu, keamatan dan jumlah kalori yang dibakar semasa senaman kardio tertentu yang bekerja.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *