Panduan persediaan untuk Phd dalam pendidikan kesihatan

Panduan persediaan untuk Phd dalam pendidikan kesihatan

Mempunyai PhD dalam pendidikan kesihatan membolehkan anda untuk mendidik pada orang lain terhadap kesihatan dan kesejahteraan. Banyak tentang hal itu adalah bahawa anda akan perlu untuk yang berminat untuk menyelidik, menggubal, melaksana, dan menilai Promosi Kesihatan. Jadi bagaimana anda boleh mendapatkan sendiri salah satu kelayakan tersebut?

Pertama, anda perlu mencari universiti-universiti yang menawarkan PhD dalam pendidikan kesihatan. Mengetahui apakah prasyarat, apa kelayakan kertas yang anda perlukan dan pengalaman yang diperlukan, supaya anda tahu Apakah perkara-perkara yang mungkin anda perlukan dari sekolah Siswazah kira-kira.

Kedua, anda akan perlu untuk penyelidikan terhadap kredibiliti PhD yang diberikan oleh Universiti tersebut. Menyemak bagaimana mereka yang diiktiraf dan mempunyai apa yang orang lain katakan mengenai atur cara. Anda tidak mahu akhirnya membayar dan menghabiskan banyak masa program tipu. Anda juga mungkin mahu mengecilkan senarai dengan memilih bidang yang lebih mudah untuk anda. Terdapat juga beberapa PhD dalam talian yang bertauliah yang tersedia di kemudahan anda serta.

Ketiga, bertanya tentang kemasukan dan proses ujian. Bagi sesiapa yang diiktiraf dengan program siswazah dalam Pendidikan Kesihatan, anda dikehendaki duduk bagi yang Siswazah rekod peperiksaan (GRE), di mana anda boleh mendaftar dengan laman web Perkhidmatan ujian pendidikan. Bahan-bahan pembelajaran dan peperiksaan terdapat di laman web dan juga Perpustakaan.

Anda juga mungkin ingin mendapatkan nasihat kewangan dari sekolah Siswazah pada bagaimana anda boleh dibantu dari segi kewangan. Anda juga boleh bertanya kira-kira anda pilihan yang ada supaya anda dapat membuat keputusan yang berpendidikan mengenai program terbaik untuk anda, sama ada ia merupakan salah satu yang kampus doktor falsafah atau PhD dalam talian yang bertauliah.

Keempat, selepas menamatkan kemasukan anda di sekolah-sekolah Siswazah anda telah mendaftar, anda akan perlu untuk mencapai anda GRE skor, transkrip dan Surat syor. Sebaik sahaja anda telah memilih atur cara yang anda akan meneruskan, anda akan perlu menghantar anda GRE markah dan transkrip kepada mereka, dan menyelesaikan proses kemasukan anda. Anda juga perlu mengambil perhatian terhadap maklumat kurikulum. Merancang jadual waktu anda mengikut kurikulum supaya anda boleh melengkapkan kursus dalam tempoh waktu yang diperuntukkan.

Akhir sekali, anda akan perlu untuk mengekalkan gred yang baik dan mengemukakan disertasi ladang anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *