Panduan peralatan bina badan

Panduan peralatan bina badan

Sebab-sebab bina badan berbeza-beza dari seorang ke seorang seterusnya. Di luar ingin nampak lebih baik dalam pakaian anda dan mempunyai keyakinan diri yang lebih banyak, manfaat kesihatan mengangkat berat akan mengejutkan. Mempunyai kadar nadi yang rendah, mengawal penyakit kardiovaskular dan mempunyai kesihatan yang lebih baik secara keseluruhan adalah semua manfaat daripada bina badan. Apa pun anda motivasi, bina badan peralatan di pasaran hari ini pasti memenuhi cita-cita dan matlamat kecergasan anda.
Anda boleh menikmati mengangkat di tempat awam seperti gimnasium. Berada di sekitar orang-lain yang juga satu usaha bina badan boleh menjadi satu motivasi yang hebat untuk anda. Suasana gimnasium juga dapat menawarkan peralatan bina badan yang lebih daripada anda mempunyai bilik untuk di rumah atau yang berada di luar rentang harga anda. Di sisi lain, jika anda mempunyai ruang untuk home gim dan berasa lebih selesa bekerja di dalam keselesaan ruang peribadi anda sendiri, sebuah gimnasium tidak mungkin untuk anda. Tidak kira setting kegemaran anda, berjaya bina badan boleh berlaku di mana-mana dengan peralatan yang betul.
Anda akan sukar ditekan untuk mencari sebuah gimnasium yang tidak mempunyai apa-apa beberat percuma yang tradisional. Jenis peralatan bina badan ini termasuk barbells, dumbbells dan plat berat. Barbells diperbuat daripada besi dan lurus atau berbentuk dengan alur yang bagi penempatan tangan. Barbells berbentuk dikenali sebagai EZ Curl Bar. Kedua-duanya membolehkan plat berat dalam berbeza berat akan diletakkan di hujung sama ada dan berjaya dengan spring kolar. Sesetengah lebih suka menggunakan beberat percuma hanya kerana Kumpulan otot yang lain selain daripada kawasan yang disasarkan terlibat bina badan. Sementara ini boleh meminjamkan senaman yang lebih baik, teknik-teknik lifting yang betul adalah penting untuk Keselamatan dan bagi mengelakkan kecederaan.
Mesin adalah alternatif beberat percuma. Kebanyakan gimnasium menawarkan peralatan bina badan tunggal dan multi-station. Melalui penggunaan pulleys dan kabel, timbunan berat yang dipegang di tempat dengan pin adalah ditarik balik. Mesin tunggal Stesen menumpukan perhatian pada otot tertentu Kumpulan dan kawasan-kawasan pada badan, seperti tangan dan belakang. Mesin multi-Station menawarkan keupayaan menjalankan pelbagai latihan dalam pada dasarnya satu ruang. Jika anda hanya bermula di bina badan atau jika ia telah sementara sejak lepas bersenam, anda boleh memilih untuk menggunakan mesin seperti mereka dikatakan bukan sahaja mudah, tetapi lebih selamat juga.
Terdapat beberapa aksesori bina badan untuk mempertimbangkan untuk membeli jika anda mendapati diri anda bekerja dalam fesyen ini sering. Mengangkat sarung tangan, lutut dan pergelangan tangan wraps, Semua Tawaran anda menyokong dan perlindungan semasa bina badan. Tali pinggang Lifting juga adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan apabila mengambil jumlah berat badan yang besar. Untuk menambah berat badan anda ketika melaksanakan latihan seperti Broad, anda mungkin mendapati tali pinggang berenang akan berguna juga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *