Panduan penting untuk penjagaan Pitbull hidung biru

Panduan penting untuk penjagaan Pitbull hidung biru

Supaya anda mempunyai untuk pitbull hidung biru kacak — apa yang boleh anda lakukan untuk penjagaan dengan betul untuk mereka? Pitbulls biru seperti yang anda mungkin sudah tahu, adalah peliharaan keluarga yang hebat perlu. Mereka sosial, kasih sayang dan bahagia baka yang baik berbaloi dengan masa, tenaga dan wang yang dibelanjakan ke atas mereka. Sebagai pemilik haiwan kesayangan yang bertanggungjawab, kita perlu tahu apa yang perlu dilakukan untuk memastikan bahawa mereka menerima kehidupan mungkin terbaik kami boleh menawarkan mereka. Berikut adalah tips penjagaan pitbull hidung biru yang sangat baik yang anda boleh gunakan untuk anjing anda hari ini.

Anda perlu mengekalkan tetap Veterinar check-up dengan anjing anda. Ini akan membuat sesetengah daripada mana-mana bermulanya penyakit taring digagalkan di peringkat awal. Pitbull terriers anjing yang sihat yang tidak terdedah kepada banyak penyakit anjing, Walau bagaimanapun mengambil langkah berjaga-jaga dan mengekalkan tahap kesihatan yang terbaik dengan membuat pasti mereka mendapat vaksin Tahunan mereka dan anda menggunakan produk semulajadi dan sihat kepada mereka.

Menyediakan makanan yang berkualiti tinggi dalam menu harian beliau. Adalah disyorkan bahawa diet pitbull yang terdiri daripada banyak daging. Termasuk banyak sayur-sayuran segar dan buah-buahan dalam diet beliau yang kaya dengan vitamin dan nutrien. Setiap anjing perlu mempunyai sistem imun yang kuat supaya mereka mampu melawan parasit dan lain-lain jangkitan bakteria yang begitu biasa dalam kehidupan dan anjing. Pastikan dia mendapat cukup lemak dan protein yang diperlukan untuk haiwan yang aktif ini.

Sesetengah orang salah anggap bahawa pitbulls anjing-anjing yang agresif dan menghidupkan pemiliknya tanpa sebab pada semua. Ini adalah benar-benar palsu. Pitbulls mempunyai imej dominasi dan agresif kerana mereka tidak mendapat bersama-sama dengan anjing-anjing lain, tetapi mereka yang besar dengan orang. Walau bagaimanapun, terlalu dominan pitbulls berkelakuan dengan cara yang mereka lakukan kerana mereka tidak dilatih dengan betul dalam sosialisasi. Jadikan ia Prioriti untuk melatih lubang anda berasa selesa dengan orang dan haiwan lain seawal mungkin. Dia dibawa ke tempat-tempat awam dan benarkan dia bermain dengan orang yang tidak dikenali dengan anda sekitar.

Pitbulls biru adalah haiwan yang sangat meriah. Membawa mereka untuk bersenam sekurang-kurangnya 30 minit setiap hari. Ia akan melakukan keajaiban dalam menggunakan tenaga yang kelonggaran yang berpotensi boleh merosakkan perkara-perkara yang apabila ditinggalkan tanpa kedai. Apabila anda membawa dia di luar rumah, sentiasa Pastikan dia dikawal untuk mengelakkan sebarang confrontations yang tidak menguntungkan dengan anjing-anjing lain.

Penggunaan bahan-bahan semulajadi yang pitbulls anda. Mereka adalah haiwan secara umumnya rendah penyelenggaraan tetapi pastikan untuk memastikan mereka duduk pada setiap masa. Mandi sekali atau dua kali sebulan atau melainkan sebaliknya diperlukan seharusnya mencukupi. Mereka tidak menumpahkan seperti baka lain tetapi sikat rambut mereka setiap hari dengan produk-produk yang sesuai. Berus kot mereka dengan berus bulu yang kukuh untuk merangsang minyak semula jadi yang terletak di kulit — menggalakkan kemilau yang sihat untuk kot.

Pitbull terriers live purata 12 tahun dan tips penjagaan pitbull berguna hidung biru — anda boleh yakin bahawa anda dan haiwan kesayangan anda akan mendapat yang terbaik daripada tahun-tahun itu bersama-sama. Menikmati Syarikat anda teman gembira dan aktif selama bertahun-tahun akan datang!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *