Panduan pengguna untuk California Cosmetology peraturan-peraturan Pertubuhan

Panduan pengguna untuk California Cosmetology peraturan-peraturan Pertubuhan

California Cosmetology dikawal selia oleh Lembaga Barbering dan Cosmetology, yang merupakan satu bahagian daripada Jabatan ehwal pengguna. Profesion dalam kedua-dua kategori ini diselenggara oleh Lembaga Pengarah, serta kedai-kedai, Kedai-kedai, dan Salun yang menyediakan perkhidmatan tersebut. Sesiapa yang berminat untuk menyediakan perkhidmatan Kecantikan kepada pelanggan dengan bayaran mesti dilesenkan oleh Lembaga Barbering dan Cosmetology. Perkhidmatan Kecantikan ini termasuk haircutting, penyingkiran rambut, penjagaan kulit, manikur dan pedikur dan bercukur. Untuk menjadi berlesen, seseorang mesti lengkapkan kursus-kursus yang diperlukan dan latihan yang dikawal selia oleh Lembaga Pengarah.

Salah satu sebab utama bahawa Lembaga mengawal salon dan kedai kecantikan adalah untuk mengekalkan Pertubuhan berlandaskan kesihatan dan Keselamatan. Jika anda pergi ke sebuah salon rambut dan berjalan keluar dengan seorang Ketua bersih shaven tersilap, Lembaga Barbering dan Cosmetology akan menjadi Kumpulan untuk memanggil. Jika anda adalah penaung di kedai gunting rambut yang lipas yang merangkak di kalangan semua rambut yang ditinggalkan seluruh lantai, membuat bug yang kelihatan seperti mereka mempunyai moustaches, anda akan memanggil Lembaga Pengarah untuk memaklumkan mereka tentang hal itu, serta. Adakah anda mempunyai maklumat mengenai seseorang menjalankan amalan dengan bayaran yang tidak mempunyai lesen yang sah untuk berbuat demikian? Hubungi Lembaga Pengarah. Mereka berada di sana untuk mengendalikan aduan-aduan ini kecuaian, syarat-syarat yang kotor, dan amalan yang menyalahi undang-undang.

Untuk membantu pelanggan banyak California Cosmetology, Lembaga Pengarah memerlukan poster dengan kaedah-kaedah, peraturan-peraturan dan maklumat orang hubungan mereka dipaparkan di kawasan penerimaan tetamu di pertubuhan semua dan setiap yang menawarkan khidmat cosmetology. Lembaga Pengarah mengambil peranannya sangat serius, kerana apa pun yang berlaku kecuaian atau ketidakpatuhan, Keselamatan dan Kesihatan pelanggan boleh menjadi risiko oleh dijangkiti virus, funguses dan lain-lain jangkitan jika garis panduan yang wajar bagi kebersihan tidak dipatuhi. Bersama-sama dengan poster dari Lembaga dengan maklumat undang-undang dan hubungan perlu sentiasa menjadi Pertubuhan lesen untuk beroperasi sebagai perniagaan.

Apabila lesen ini dipaparkan dan mempunyai tarikh yang sah, ia memberitahu pengguna bahawa tempat mengikut syarat-syarat kebersihan dan peraturan-peraturan bagi California Cosmetology dan bahawa mereka telah melakukan apa yang mereka perlu untuk mengendalikan dengan selamat dan dengan cara yang sihat. Di dalam stesen kerja individu daripada cosmetologists yang harus menjadi lesen cosmetology peribadi mereka sendiri. Di California, salinan lesen adalah tidak boleh diterima dan tidak sah.

Walaupun Lembaga tidak mungkin kerja rumah yang mengawal selia Pertubuhan California Cosmetology, mereka sudah tentu tidak dapat melihat segala-galanya di mana-mana sepanjang masa. Jika anda perhatikan perkara-perkara yang anda tidak pasti tentang keesahan ini, pastikan anda menghubungi Lembaga hanya untuk memastikan. Cara terbaik untuk pastikan bahawa salon yang anda pilih untuk perkhidmatan adalah bersih dan selamat adalah untuk membayar lawatan kepadanya sebelum datang untuk temujanji. Lihatlah keadaan sink, lantai, tong sampah, dan stesen kerja. Adakah instrumen yang perlu Berendam dalam disinfektan berbaring keluar dan kira-kira di atas kaunter? Adakah setiap stesen kerja mempunyai balang tinggi daripada Barbicide yang berguna untuk membasmi sikat itu? Adakah kerusi dan footbasins disucihama?

Untuk semua tugas pembersihan dan sanitasi, Lembaga Pengarah telah melaksanakan Jadual ketat yang perlu dipatuhi, supaya perniagaan Perkhidmatan mesti menyimpan log Bilakah pembersihan ini berlaku. Akhir sekali, Semua penyedia perkhidmatan dikehendaki membasuh tangan mereka di antara pelanggan-pelanggan. Tiada pengecualian. Jadi, sebelum anda membuat temujanji dengan Gunting baru yang bergaya dan spa di jalan, masuk dan memerhati tempat untuk sementara waktu, anda demi kesihatan dan safetys. Anda mungkin terkejut dengan apa yang anda cari.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *