Panduan menggubah sekeping mencerminkan yang kuat bagi NVQ

Panduan menggubah sekeping mencerminkan yang kuat bagi NVQ

Biasanya pelajar telah bertanya kepada saya bagaimana memenuhi saya kraf akaun yang mencerminkan? Serta jawapan saya adalah anda perlu untuk bersaing pada akaun Apakah yang mencerminkan sebelum anda boleh menulis satu yang baik. Ramai pelajar telah mengemukakan akaun kepada penilai NVQ mereka dan telah kecewa apabila memberitahu mereka perlu menulis lagi. Biar saya beritahu anda apa yang mungkin terjadi; Anda mungkin dibuat akaun anda tanpa panduan dan oleh itu panjang kerana akaun anda mungkin telah anda telah memberitahu anda tidak semestinya bertemu banyak kriteria prestasi yang apa penilai anda menimbangkan untuk. Jadi biarlah saya memberitahu anda Apakah akaun yang mencerminkan.

Akaun yang mencerminkan adalah sering menghasilkan sehingga bagaimana anda telah menjalankan sebahagian daripada tugas anda di masa lalu. Ia mungkin boleh semalam atau seminggu, bulan atau tahun yang lalu yang panjang seperti yang anda menggunakan tegang masa lalu. Ia adalah mungkin betul-betul bagaimana anda berurusan dengan bencana Kesihatan, keadaan yang kesat atau betul-betul bagaimana anda telah menggunakan sekeping alat tertentu pada masa lalu.

Akaun anda sudah tentu akan merekod peristiwa-peristiwa yang benar-benar muncul. Ia patut ditunjukkan dalam gaya anda kerajinan sebagai apa yang anda lakukan tidak semestinya seseorang individu yang lain.

Sebagai contoh: saya fleeced ini juga sebagai kemudian saya hoaxed itu. Ianya tidak SEMESTINYA boleh diterima untuk membuat saya akan mungkin memuaskan ini seperti ini tidak juga menunjukkan bahawa anda telah berkhidmat atau mempunyai telah berkhidmat itu.

Jika boleh kraf tentang mengapa anda mengambil tindakan-tindakan yang dinyatakan.

Sebagai contoh: apabila saya tiba dari Puan A flat saya memakai sarung tangan dan apron untuk pastikan saya selamat t saya dia Perkhidmatan pengguna serta diri saya dari jangkitan… Seluruh akaun anda pasti mesti memastikan kerahsiaan dengan menggunakan Puan A, R atau Setiap abjad yang lain dan bukannya untuk menggunakan nama sebenar atau alamat mereka.

Berfikir tentang hari biasa dengan kerja-kerja atau tempoh hari serta menulis cerita tentang bagaimana anda menjalankan aktiviti-aktiviti orang-orang yang menggunakan kriteria prestasi unit dalam NVQ anda sebagai panduan. Ini mungkin termasuk:

Membantu pelanggan keperluan toileting. (HSC 218a)
Membantu pelanggan dengan kebersihan diri mereka. (HSC 218bc)
Menyusun makanan serta minuman untuk pelanggan. (HSC 213abc)
Membantu pelanggan untuk makan dan minum. (HSC 214abc)
Menjalankan aktiviti-aktiviti klinikal. (HSC 230ab)
Sokongan lain untuk menjalankan aktiviti-aktiviti klinikal. (HSC 361ab)
Sokongan pelanggan dengan kering atau lain-lain keperluan domestik. (HSC 29abc)
Sokongan pelanggan akan selesa (HSC 216ab)
Memberi penjagaan kawasan tekanan. (HSC 217ab)
Sokongan pelanggan untuk bergerak dari satu kedudukan ke satu lagi (HSC 223ab, HSC 360ab)
Menyokong perkhidmatan pengguna untuk sambungan dan menggunakan perkhidmatan serta kemudahan (HSC 330abc)
Bagaimana anda menyumbang kepada penjagaan perancangan dan kajian (HSC 328abc)
Sokongan individu dengan keperluan komunikasi tertentu (HSC 369abc)
Bagaimana anda menguruskan ubat kepada individu (HSC 375ab)

Senarai ini adalah di lengkap untuk mana-mana tajuk unit yang anda telah diputuskan dalam tempoh NVQ anda.
Terdapat pelbagai aktiviti-aktiviti lain yang anda mungkin telah terlibat di mana anda perlu benar-benar mempunyai akaun anda.

Urusan tindakan di mana anda menjalankan aktiviti-aktiviti adalah sangat penting; di sini anda akan menemui diri sendiri yang meliputi sebahagian baik untuk unit wajib anda. Ini mungkin mempunyai:

Bagaimana anda disampaikan dengan pelanggan serta lain-lain seperti rakan-rakan, saudara mara dan profesional lain.
Bagaimana anda sembuh individu sebagai individu dan menunjukkan kepada mereka penghormatan dan kemuliaan.
Bagaimana anda mengekalkan hubungan yang profesional dengan beberapa individu. Adakah anda fikir kira-kira untuk berurusan dengan setiap konflik, kesusahan atau tingkah-laku yang mencabar?
Bagaimana anda bekerja sebagai satu pasukan.
Bagaimana anda dipantau dan mengekalkan kesihatan dan Keselamatan asas semasa aktiviti kerja-kerja yang tersendiri.
Apa petua yang anda meninggal kira-kira, cara di mana ia telah diluluskan dan apa rekod anda disiapkan.

Nota: Akaun anda mencerminkan dianggarkan untuk memenuhi piawaian daripada NVQ yang biasanya kriteria prestasi yang baik sebagai kadangkala ia pasti akan meliputi beberapa spesifikasi ilmu.
Saya percaya jika anda menarik penggunaan semua mata yang saya sebutkan, anda kemungkinan besar akan dapat membina satu akaun mencerminkan baik dengan NVQ Aras 2, NVQ aras 3 atau 4 tahap NVQ sendiri.

Semua pakej kami: NVQ 2 & NVQ 3 wajib serta unit-unit pilihan, kami sepenuhnya telah dirujuk contoh akaun mencerminkan serta panduan untuk betul-betul bagaimana untuk membuat akaun anda mencerminkan dimasukkan. Anda lebih-lebih lagi memikirkan percuma sambungan ke pusat talian kami pada satu-satu masa anda membeli setiap pakej, jika anda memerlukan bantuan yang lebih banyak pada kerajinan mencerminkan akaun atau apa-apa jenis lain-lain aspek NVQ anda saya akan menasihati anda untuk membeli setiap pakej kami yang relevan dengan kehendak anda, klik disini sekarang untuk memasak pilihan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *