Panduan kecergasan 24 >> bagaimana untuk mencapai ‘Bila-bila masa kecergasan’

Panduan kecergasan 24 >> bagaimana untuk mencapai ‘Bila-bila masa kecergasan’

Tuntutan kehidupan moden semua individu perlu tempat sesuai untuk mengekalkan kadar liar. Kecergasan merujuk kepada keupayaan seseorang untuk menyesuaikan diri dengan baik dan mengambil tekanan yang disebabkan oleh keadaan yang berubah-ubah. Dalam jenis situasi ini, jika anda sedang sihat fizikal, maka minda atau badan anda akan tidak terganggu dalam apa jua cara. Seperti yang anda boleh beritahu, kecergasan 24 adalah bukan sahaja tentang kekuatan fizikal tetapi juga mental yang stabil.

Dalam banyak cara, kecergasan 24 amat sinonim dengan kesihatan. Hidup moden memerlukan kesihatan yang baik dan untuk mencapai matlamat tersebut, seseorang mesti kekal sihat. Baik udara adalah saling berkaitan. Apabila seseorang adalah sesuai, maka orang itu dianggap sihat; dan jika seorang individu yang sihat, tahap kecergasan yang beliau sememangnya naik.

Tetapi jika hanya kecergasan berkaitan Kesihatan, ia tidak mencukupi. Pernahkah anda mendengar tentang Teori evolusi? Ia menyatakan bahawa hanya muat semua spesies boleh bertahan dan lulus gen mereka. Jadi kecergasan bukanlah sepenuhnya tentang kesihatan; Ia adalah juga dinasihatkan untuk disesuaikan dengan keadaan hidup anda, bila-bila masa dan di mana sahaja. Oleh itu, seseorang akan menyesuaikan diri dengan sebarang persekitaran hidup, bersama-sama dengan senaman kecergasan yang sepatutnya.

Sering kali, orang mengabaikan kepentingan kecergasan. Mereka terlepas pandang tanggungjawab mereka untuk kekal cergas sepanjang masa, dengan min 24 kecergasan. Mungkin mereka tidak tahu manfaat ‘bila-bila masa kecergasan’. Hidup memegang banyak kesenangan individu; tetapi jika anda sentiasa sakit anda tidak dapat menikmati keseronokan itu hidup.

Boleh didapati 24 kecergasan bila-bila masa? Well, sudah tentu ia adalah; Lihat sahaja pada perkara-perkara positif dan terang dalam hidup. Anda pasti akan memperbaiki hidup anda, kelihatan lebih segar, tidak takut apa-apa bentuk jangkitan, dan tidak perlu risau jika kereta anda rosak; sekurang-kurangnya anda boleh berjalan kaki dengan tambahan beberapa blok sebelum sampai ke rumah anda.

Berfikir dalam setiap keadaan kerana peluang untuk kekal sihat dan inilah kunci kepada kecergasan bila-bila masa. Anda boleh membuat sebahagian daripada kemerdekaan anda, mempunyai ketenangan, dan anda sudah cukup yakin bahawa seseorang boleh menguruskan segala-galanya.

Latihan kecergasan menumpu terutamanya pada golongan yang berbeza dari otot-otot setiap manusia; ini keputusan kecergasan otot, kecergasan aerobik, dan meningkatkan kestabilan dan fleksibiliti. Terdapat faktor-faktor lain perlu dipertimbangkan sebelum membuat keputusan untuk melakukan satu aktiviti fizikal, seperti keupayaan fizikal anda. Periksa dengan doktor anda sebelum melakukan sebarang aktiviti yang memerlukan kekuatan fizikal.

Senaman aerobik adalah berlainan. Yang boleh anda lakukan untuk berjalan, menari, berenang atau Berbasikal walaupun. Hanya pastikan anda menghadkan senaman anda untuk kira-kira 30-40 minit setiap hari.

Untuk memastikan otot untuk ketahanan dan kekuatan, lebih menumpukan pada kecergasan otot. Anda lebih baik boleh meningkatkan kecergasan otot anda jika anda melakukan beberapa latihan kekuatan Kecergasan; ini akan mengakibatkan peningkatan jisim otot anda.

Berkaitan dengan kekuatan otot teras adalah imbangan dan kestabilan. Melakukan senaman yang akan membantu dalam membuat otot anda sukar, terutamanya bagi kawasan batang anda.

Dengan kecergasan kekuatan latihan, anda juga boleh mencapai fleksibiliti. Dengan melakukan senaman seperti menarik dan regangan, otot-otot anda boleh berfungsi dalam pelbagai kemungkinan yang terluas. Anda boleh mencari tai chi atau yoga, mereka amat senaman regangan.

Satu lagi faktor penting adalah makan diet yang seimbang. Dengan semua faktor-faktor semasa, anda boleh benar-benar mengalami mana-mana sahaja dan bila-bila masa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *