Panduan ibu atau bapa yang baik seksual kerana persekolahan

Panduan ibu atau bapa yang baik seksual kerana persekolahan

Kebanyakan ibu bapa melihat idea pendidikan kesihatan seksual, tetapi tidak banyak berfikir tentang arahan baik seksual yang mencukupi untuk keperluan anak- Nya anak di bilik darjah. Walaupun data asas adalah dikongsi semasa kelas, remaja tidak akan mendengar atau melihat segala-galanya yang dia atau dia perlu tahu. Kesejahteraan pendidikan seksual adalah seorang ayah atau ibu di kebertanggungjawaban, janggal kerana ia mungkin. Walau bagaimanapun, masyarakat, ramai yang bergantung pada sistem rasmi Fakulti agar anak-anak muda dengan latar biologi dan sosial yang perlu mengenai seksualiti. Tetapi dengan memberikan data sehingga memerhati dan memperkukuh apa yang remaja belajar dalam kelas, ibu dan bapa mungkin membantu anak-anak mereka dalam membuat pilihan yang bijak berkaitan dengan seks.

Ianya bukan mudah untuk orang untuk bercakap dengan anak-anak muda mereka sendiri mengenai perkara sensitif itu seks. Perennially menunggu masa pepatah yang betul boleh menjadikan ayah dan ibu yang terlepas peluang untuk mengajar anak-anak muda mereka tentang keperluan untuk data, tanggungjawab, dan tatapan berkaitan dengan tingkah-laku seksual. Agak daripada persediaan untuk jenis ini ceramah, fikirkan baik seksual yang sedang latihan hanya satu lain perbualan yang sedang berlangsung. Sebagai contoh, merebut kedua pada bila-bila masa Bilakah TV program menimbulkan titik tingkah-laku seksual yang bertanggungjawab dan menggunakan ini untuk memulakan perbincangan. Jika dalam kes yang luar biasa tertakluk datang pada a tidak-begitu – mudah masa, semata-mata mengatakan bahawa bercakap tentang hal ini kemudian akan cadangan baik, dan menandakan ia oleh bercakap mengenainya pada waktu yang banyak kemudian.

Memegang kesejahteraan 192 pendidikan seksual mungkin satu idea yang sangat baik. Jangan sekali-kali cuba untuk tekanan kanak-kanak untuk bercakap tentang seks. Semata-mata menyerahkan topik setiap kali keceriaan bersama-sama dengan Pemuda atau remaja anda. Secara tetap detik-detik seperti automobil aktiviti, membeli, runcit atau sepanjang lewat petang makanan ringan akan menjadi alternatif yang paling berkesan untuk bercakap tentang seks. Juga, yang ikhlas bersama-sama dengan anak-anak anda adalah penting. Mengaku kepada mereka itu, seperti mereka, anda berasa tidak selesa bercakap tentang persetubuhan tetapi menekankan bahawa ia adalah satu topik yang penting untuk menumpukan perhatian pada Ras dengan pre-judgment atau bimbang. Jika pernah kanak-kanak bertanya soalan yang mana-mana ayah dan ibu tidak mendapat jawapan, menyediakan kepada penyelidikan tentang penyelesaian atau cuba mereka sehingga secara kolektif patut menjadi alternatif yang baik.

Apabila bercakap tentang seks kesejahteraan pendidikan kepada kanak-kanak, yang secara langsung boleh menjadi ingin untuk komunikasi yang jelas. Menyatakan perasaan dan pendapat pada seks khusus mata mengingatkan persetubuhan lisan dan persetubuhan dan membentangkan berkenaan secara objektif, bersama-sama dengan sakit emosi, bahaya seks dihantar penyakit dan kehamilan yang tidak dirancang boleh membuka mata mereka kepada bahaya yang boleh dicapai apabila menghadapi dengan hubungan seks. Serta, taklimat atau memberikan cara menakut-nakutkan tidak akan berbuat apa-apa yang baik. Jangan sekali-kali kuliah mereka atau bergantung kepada taktik menakut-nakutkan semata-mata untuk menghalang mereka daripada melakukan sebarang aktiviti seksual. Sebagai ganti, dengan ketat untuk mendengar apa yang mereka telah dikatakan boleh membantu anda melihat tekanan harian kanak-kanak, cabaran dan isu-isu tentang subjek kesihatan seksual.

Dalam mempunyai yang sesuai seksual juga menjadi perbualan pendidikan yang berkaitan dengan remaja, ia adalah penting untuk melangkaui fakta-fakta. Kanak-kanak perlu tahu data yang sesuai, bagaimanapun tetap mesti menceritakan perasaan mereka, mereka nilai-nilai dan sikap. Cuba dan Lihatlah soalan etika dengan tugas dalam konteks kepercayaan peribadi atau rohani rumah sendiri. Dan dengan menjemput anak-anak anda untuk mempunyai tambahan perbincangan dengan anda mengenai seks dan isu-isu lain yang penting kepada mereka, anda juga akan membuat hubungan anda dengan mereka lebih sihat, maklumat, dan menyeronokkan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *