Panduan hidup untuk zakar – Tips untuk penjagaan cuaca sejuk

Panduan hidup untuk zakar – Tips untuk penjagaan cuaca sejuk

Bagi lelaki yang suka Berski, ais Memancing, Kuda salji-mobile dan lain-lain sukan cuaca sejuk, musim sejuk boleh menjadi masa yang paling menarik tahun. Di sisi lain, walaupun matahari adalah lebih rendah di langit dan terdapat sedikit kebimbangan tentang UV yang berbahaya, keadaan cuaca yang masih boleh keras pada kulit yang sensitif. Manakala ramai lelaki akan celik tentang membawa balsem bibir, dan beberapa juga boleh mengakui untuk menggunakan losyen kulit terhadap kesan-kesan pengeringan musim sejuk pada muka dan tangan, penjagaan zakar tambahan juga diperlukan pada masa ini tahun.

Ramai lelaki mengalami gejala zakar seperti dalam bahagian paling sejuk musim sejuk:

• Reddened, chapped, mengelupas kulit – walaupun berpakaian terhadap cuaca, sejuk boleh sap lembapan semulajadi kulit, menyebabkan chapping. Di samping itu, Pemanas rumah atau tempat kerja cenderung untuk kering udara, mewujudkan persekitaran yang gersang yang boleh keras pada kulit yang sensitif. Faktor-faktor ini boleh menyebabkan ketidakselesaan dan meletakkan akhir mana-mana pelan waktu malam panjang di hadapan api dengan pasangan yang intim.

• Chafing dari pakaian – lebih berat pakaian musim sejuk dan Sukan gear seperti ski Seluar boleh membuat tambahan chafing di kawasan pangkal paha, memakai dari pada kulit halus dan menyebabkan kekeringan dan kerengsaan. Kulit yang kering, retak adalah wilayah yang utama bagi bakteria dan jangkitan kulat untuk mengambil, menyebabkan lagi gejala-gejala tidak menyenangkan dan memanjangkan masalah.

• Chapping disebabkan oleh aktiviti fizikal – walaupun pada hari-hari yang paling sejuk, lelaki boleh bersenam apabila bersenam atau bermain di luar. Manakala udara sejuk boleh menyegarkan semasa senaman, apabila tubuh mula menyejuk, kelembapan di bahagian sulit yang digabungkan dengan sejuk boleh menyebabkan kulit chapped, sakit, bermasalah-Cari.

Apabila mendapat bantuan

Kulit yang kering, retak dan jengkel atau reddened bukanlah tanda chapping atau dehidrasi. Sesetengah penyakit kulit yang biasa seperti planus balanitis, thrush dan liken – Surabaya – boleh menyebabkan simptom yang sama. Jika kulit kelihatan chapped diiringi oleh luahan whitish, chunky, jika kulit terasa panas sedikit apabila disentuh, atau jika keadaan tidak bertindak pantas untuk rawatan, rawatan oleh pakar perubatan yang berkelayakan mungkin diperlukan.

Penyimpanan sejuk di bay
Untuk mengelakkan kesan-kesan merosakkan musim sejuk pada zakar, lelaki boleh mengambil beberapa langkah logik untuk mengalahkan sejuk:

1. Lapisan atas. Persalinan untuk cuaca adalah benar-benar a no gampang, tetapi ia membuat perbezaan. Manakala tidak foolproof, berpakaian dalam pakaian yang lebih panas boleh melindungi badan terhadap kesan-kesan pengeringan sejuk. Bermula dengan selesa, tidak mengikat Seluar yang diperbuat daripada kapas boleh melindungi zakar daripada hubungan secara langsung dengan fabrik-fabrik yang kasar seperti bulu. Untuk bersukan, pakaian yang wick lembapan dari badan akan mengesyorkan, kerana mereka boleh memastikan peluh dari ketidakhadiran. Seluar dalam panjang sesuai untuk memakai di bawah ski Seluar atau pakaian yang biasa dan boleh memastikan kawasan yang panas dan kering.

2. Memastikan ia bersih. Mencuci sel-sel kulit mati yang binaan dan minyak boleh membantu untuk menjaga kulit zakar yang sihat dan mengekalkan integriti permukaannya. Menggunakan Sabun biasa adalah tidak digalakkan, kerana ini boleh mengandungi bahan kimia yang mungkin lagi kulit yang kering. Pencuci muka yang lembut yang dibuat dari bahan-bahan semulajadi boleh bekerja yang terbaik.

3. Perkara-perkara lembapan. Cara yang paling berkesan untuk mencegah dehidrasi dan chapping adalah untuk memastikan kawasan yang well-moisturized. Pelembab semulajadi seperti mentega shea atau minyak kelapa sangat efektif, dan mentega shea, khususnya, lembut pada kulit yang sensitif. Penyediaan vitamin E menyediakan halangan semula jadi untuk mengekalkan penghidratan kulit, melawan kesan cuaca sejuk dan chafing yang disebabkan oleh berat pakaian.

4. Menyuburkan zakar. Untuk mengelakkan sejuk musim dari mengambil tol, ia adalah penting untuk menggantikan nutrien yang boleh habis melalui kulit yang kering, tertekan. Menggunakan kualiti zakar nutrien formula (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki 1 lelaki) sebagai sebahagian daripada rutin penjagaan harian boleh membantu untuk menambah lagi vitamin, mineral dan antioksidan yang diperlukan untuk menggalakkan sihat, kulit licin, melawan bakteria dan lain-lain penceroboh, dan mengekalkan keseimbangan kelembapan kulit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *