Panduan asas bagaimana untuk rawatan yang tepat untuk Lcd TV yang diketuai

Panduan asas bagaimana untuk rawatan yang tepat untuk Lcd TV yang diketuai

Memahami Manual Pengguna

Ia mungkin kedengaran tidak masuk akal untuk memulakan dengan arahan ini, tetapi ia adalah salah satu perkara yang paling penting yang anda boleh lakukan semasa menyediakan, kering atau penyelesaian masalah TV LCD anda. Pemasangan disyorkan mungkin akan berbeza agak dari gaya l l gaya dan teliti belajar manual pemilik boleh membuat anda dari membuat kesilapan yang mungkin mencetuskan kecederaan yang besar. Walau bagaimanapun, memandang manual ini dapat membantu anda menyelesaikan masalah dalam sebentar yang boleh mengambil waktu untuk mengetahui sendiri. Mungkin masa yang paling penting untuk membaca manual pemilik adalah sebelum anda mula menyediakan TV LCD anda untuk operasi. Dengan memasang betul, peluang untuk melakukan penyelesaian masalah atau membaiki kemudian amat dikurangkan.

Mengekalkan persekitaran operasi yang selesa

Mengapa menggunakan perkataan “selesa” untuk sekeping peralatan yang tidak merasa ketidakselesaan? Kerana suhu dan kelembapan, syarat-syarat operasi yang cemerlang untuk TV LCD anda kebetulan berada jauh paling selesa keadaan untuk anda juga. Sama seperti kesihatan anda boleh juga mendapat negatif kesan tinggal di sauna atau peti sejuk beku, atau oleh melantun ke belakang dan ke hadapan di antara ekstrem panas dan sejuk, jadi terlalu adalah fungsi TV 55 inci terbaik anda.

Suhu yang sangat tinggi dan kelembapan boleh kedua-duanya memendekkan hayat TV LCD anda, walaupun anda tidak melihat sebarang kesan serta-merta pada prestasi. Kelembapan berlebihan khususnya boleh membawa kepada kerosakan dalaman secara beransur-ansur. Walau bagaimanapun, berfungsi dalam suhu di bawah 10 darjah Celsius atau 50 darjah Fahrenheit mudah negatif mempengaruhi kedua-dua jawapan masa dan kecerahan paparan, mengakibatkan penurunan kualiti gambar serta-merta.

Turun-naik drastik suhu adalah buruk bagi TV 55 inci. Sebagai contoh, jika anda telah berada di luar bandar semasa musim sejuk dan suhu dekat sangat sejuk dalam rumah anda apabila anda datang kembali, Pemanasan perkara yang terlalu laju sehingga boleh mengakibatkan pemeluwapan lembapan pada LCD TV, seterusnya boleh mempengaruhi operasi produk. Kelembapan yang tidak diingini, sekali lagi, boleh mengkompaun isu ini. Biasanya lebih, cepat perubahan pelbagai darjah arah sama ada meningkatkan kemungkinan masalah operasi. Anda juga harus menjaga TV LCD yang benar-benar bebas dari habuk seberapa banyak yang mungkin. Kawasan-kawasan yang terlalu berdebu adalah sangat bermasalah LCDs. pengumpulan zarah di dalam LCD TV boleh mengakibatkan Seluar pendek elektrik atau s kegagalan beberapa yang lain.

Langkah berjaga-jaga TV LCD anda daripada kerosakan
Seksyen ini juga boleh dikenali sebagai “Benar-benar jelas maklumat.” Jangan jatuh TV LCD anda, jangan ia menyerang, menendang, tumpahan perkara (terutamanya cecair) di atasnya, menolak ke atas atau melakukan perkara-perkara lain yang boleh menyebabkan kerosakan fizikal yang segera. Shockingly banyak, melakukan mana-mana daripada perkara-perkara ini boleh malah membawa kepada masalah yang serius termasuk tetapi tidak terhad kepada pecah skrin, Seluar pendek elektrik dan discolored polarizers.

Kering Monitor TV LCD anda
Monitor kotor, berdebu, atau smudged boleh mengurangkan keupayaan anda untuk mendapatkan keseronokan daripada kualiti gambar yang tinggi daripada LCD TV anda. Tetapi masalah jenis ini akan kekal bebas. Menggaru atau sebaliknya kekal marring permukaan skrin semasa pembersihan boleh mengurangkan keseronokan anda banyak lebih dari smudges. Jadi bagaimana untuk membersihkan skrin anda tanpa kerosakan akujanji?
1. Baca pemilik anda yang manual. TV LED 55 terbaik mempunyai garis-panduan tertentu kering kerana lapisan yang tertentu pada skrin.
BEBERAPA. Anda boleh menutup LCD TV sebelum kering.
3. Menggunakan satu kain tebal, sebaik-baiknya microfiber, atau lain 100% kapas jika kemungkinan. Jauhkan diri anda daripada menggunakan tuala kertas atau tuala hidangan, kerana mereka hanya boleh dengan mudah mencalarkan permukaan skrin anda.
4. Mengurangkan kain dengan campuran 50/50 air suling dan isopropyl alkohol atau air suling yang mutlak. Kebanyakan jenis lain pembersih, termasuk air paip, mengandungi bahan-bahan kimia yang boleh memusnahkan skrin anda. Penyelesaian 50/50 adalah disukai kebanyakan masa.
5. Gunakan pergerakan bulatan dan tekanan yang sangat lembut digunakan Bilakah pembersihan di skrin.
6. Menunggu monitor kering sebelum menghidupkan TV LCD anda kembali.

LCD anda adalah sekeping mahal produk berprestasi tinggi. Menjaga baik ia dan anda akan dibayar pampasan dengan pengalaman melihat tertunggak selama bertahun-tahun akan datang!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *