Pandemik zakar – 87% lelaki yang mengalami zakar berkurang sensasi oleh umur 39

Pandemik zakar – 87% lelaki yang mengalami zakar berkurang sensasi oleh umur 39

Kehilangan sensitiviti zakar adalah satu kebimbangan yang besar bagi kebanyakan manusia; sensasi zakar dikurangkan boleh menjejaskan keupayaan seorang lelaki untuk mencapai ereksi, hubungan seks yang lengkap, dan mengalami kepuasan seks sepenuhnya. Malangnya, bukti-bukti menunjukkan bahawa dianggarkan 87% lelaki akan mengalami sedikit kehilangan sensasi oleh umur 39. Mujurlah, dalam kebanyakan kes, ini adalah disebabkan oleh isu-isu kulit zakar dan, dengan rawatan yang betul, dapat diselesaikan. Tambahan pula, merawat kulit zakar dengan crème topikal yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral yang boleh mengelakkan tambahan kehilangan sensasi zakar dan membantu untuk memulihkan sensitiviti.

Apakah tanda-tanda sensitiviti zakar dikurangkan?

Lelaki yang mengalami pengurangan reaksi terhadap rangsangan seksual, termasuk kegagalan untuk mencapai ereksi atau mengekalkan ia cukup lama untuk sampai ke puncak syahwat atau berkurangan seronok mungkin mengalami sensitiviti zakar dikurangkan. Dalam sesetengah kes yang lebih maju, kebas atau kesemutan boleh berlaku (serupa dengan sensasi “PIN dan jarum” yang datang dari peredaran miskin dalam extremities itu), dan dalam keadaan tertentu, lelaki mungkin mengalami ejakulasi dengan minimum keseronokan yang disertakan.

Apa yang menyebabkan berkurangan rasa zakar?

Bilangan isu-isu asas yang boleh mengakibatkan kehilangan sensasi zakar. Antara punca-punca kurang biasa termasuk Sirkulasi yang buruk disebabkan oleh isu-isu pengedaran daripada kecederaan zakar atau apabila pakaian yang ketat atau mengikat menghadkan pengaliran darah ke kawasan dan kebas atau kesemutan mungkin berlaku. Di samping itu, kehilangan sensasi mungkin disebabkan oleh keadaan kesihatan yang kronik seperti penyakit kardiovaskular atau diabetes jenis II; dalam sesetengah keadaan, ubat-ubatan boleh menjadi faktor dalam sensitiviti zakar dikurangkan.

Di sisi lain, dalam kebanyakan kes, sensitiviti zakar dikurangkan adalah semata-mata hasil daripada over-stimulation daripada kerap melancap atau hubungan seks yang terlalu agresif. Ini boleh menyebabkan toughening lapisan derma luar zakar, atau sebenarnya merosakkan sel-sel saraf yang bertanggungjawab untuk sensasi, menjadikan ia lebih sukar untuk mencetuskan hujung saraf yang terletak di bawah permukaan kulit.

Adakah terdapat cara yang berkesan untuk memulihkan zakar hilang sensasi?

Untuk mengelakkan kehilangan sensasi zakar, ia adalah penting untuk mengekalkan kulit yang lembap dengan betul dan menggunakan minyak pelincir yang semasa melancap dan seks. Di samping itu, bagi lelaki yang sudah mengalami mengurangkan sensitiviti zakar, satu berita baik ialah bahawa kehilangan sensasi zakar boleh sering diperbetulkan oleh merawat kulit zakar dengan melembap dan menyegarkan bahan-bahan yang berfungsi untuk mengembalikan kulit semulajadi suppleness dan kepekaan dan menggalakkan penyembuhan yang maksimum.

Pelbagai vitamin dan mineral telah dikenalpasti sebagai menyediakan faedah-faedah yang khusus untuk kesihatan kulit zakar, menggalakkan keupayaan badan untuk sembuh selepas tisu kecil kerosakan disebabkan rubbing agresif, serta melindungi terhadap kekeringan dan kerengsaan yang mungkin menjejaskan permukaan kulit dan menyebabkan kehilangan sensasi. Selain itu, nutrien tertentu telah menunjukkan untuk meningkatkan peredaran, menghalang zakar well-oxygenated, sihat, dan menerima rangsangan.

Apakah cara terbaik untuk melindungi zakar terhadap kehilangan sensasi?

Walaupun kebanyakan zakar vitamin dan mineral dalam diet yang sihat, nutrien ini tidak sentiasa memanfaatkan zakar, kerana mereka akan digunakan oleh organ-organ lain atau hanya diserap sebagai sisa. Bagaimanapun, dengan yang dirumus khas zakar Kesihatan crème (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) yang digunakan secara terus ke kulit zakar, membenarkan zakar nutrien tertentu untuk diserap terus ke dalam kulit zakar, di mana mereka boleh pergi terus berusaha untuk memulihkan kulit dan tekstur, memperbaiki edaran, membaiki rosak sel zakar neuron dan membantu untuk mengekalkan zakar sihat dan responsif.

Bagi lelaki yang mengalami kehilangan sensasi zakar disebabkan oleh keadaan asas perubatan, rawatan tidak biasanya disyorkan; manakala crèmes zakar boleh membantu untuk memulihkan hilang sensasi, mereka tidak akan menangani punca masalah. Penyakit kardiovaskular, obesiti dan kencing manis adalah masalah perubatan yang serius yang perlu dirawat oleh profesional penjagaan kesihatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *