Pancutan yang kerap dikaitkan dengan mengurangkan risiko penyakit prostat

Pancutan yang kerap dikaitkan dengan mengurangkan risiko penyakit prostat

Dahulu, kanak-kanak lelaki remaja dan lelaki ditanam diberi amaran bahawa melancap adalah berbahaya, luar tabii dan tidak sihat. Sama ada amaran ini Pengarah datang dari tokoh-tokoh agama pihak berkuasa, atau kakitangan perubatan, adalah kepercayaan yang meresap bahawa melancap adalah entah bagaimana berbahaya atau salah. Orang waras dan sedar diri yang sebenarnya dituntut- dan ternyata percaya — melancap boleh membawa kepada kesan-kesan menakutkan antara pertumbuhan rambut di tapak tangan, hingga buta. Kesan sampingan telah terbukti hanya dari melancap kerap adalah kehilangan sensitiviti zakar dan lelaki pasti tidak dinasihatkan untuk mengambil langkah-langkah untuk mengekalkan atau meningkatkan sensitiviti zakar menggunakan formula Kesihatan lelaki yang mengandungi zakar khusus vitamin dan mineral.

Bagaimana salah “pakar” telah. Berlama-walaupun tidak ada serius percaya lagi bahawa melancap boleh menyebabkan buta, beberapa mitos mengenai self-pleasuring lelaki masih lama. Terdapat kepercayaan yang berterusan, misalnya, melancap yang kerap boleh menyebabkan botak. Penerangan yang diberikan adalah bahawa melancap kerap menggalakkan penukaran testosteron untuk rambut-kehilangan-menggalakkan dihydroxytestosterone (Kademlia DHT). Ini adalah palsu. Terdapat tiada bukti saintifik yang boleh dipercayai bahawa melancap boleh mempromosikan botak. Walau bagaimanapun, terdapat bukti bahawa ejakulasi yang kerap mungkin mempunyai manfaat yang besar, melebihi orang-orang yang jelas. Satu lagi mitos semalam mendakwa bahawa ejakulasi yang kerap dan tahap aktiviti seksual yang tinggi dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser prostat. Salah lagi.

Pelancapan yang sihat
Ternyata melancap — atau mana-mana aktiviti yang membawa kepada ejakulasi, untuk perkara itu-ini bukan sahaja asli, tetapi sihat. Malah, satu kajian yang disiarkan dalam jurnal Persatuan Perubatan Amerika berprestij dilaporkan pada 2004 bahawa lelaki yang mengalami pancutan mani 21 atau lebih sebulan dinikmati 33 peratus lebih rendah risiko telah didiagnosis menghidap kanser prostat kemudian nanti dalam kehidupan. Ia tidak kira bagaimana pancutan berlaku. Pancutan mani akibat melancap, hubungan seks dan pelepasan waktu malam semua dikira.

Selepas kanser kulit, kanser prostat adalah bentuk paling umum kanser pada lelaki. Satu dalam enam lelaki akan didiagnosis dengan kanser prostat dalam seumur hidup mereka, dan risiko relatif telah didiagnosis menghidap kanser prostat meningkat dengan usia. Dengan jelas, apa-apa yang mengurangkan risiko kanser prostat yang membangunkan seorang lelaki adalah wajar, terutama apabila ia melibatkan aktiviti yang menyeronokkan sebagai mencapai puncak syahwat dan/atau mempunyai dlm.

Kajian ini diikuti hampir 30,000 lelaki kebanyakannya putih yang bermula di umur dari 46 ke 81. Penyiasat diambilkira confounding antara faktor-faktor pemakanan dan senaman, mungkin kerana faktor-faktor ini akan diketahui mempunyai kesan ke atas risiko. Setelah faktor-faktor ini, hubungan antara kekerapan pancutan dan mengurangkan risiko kanser prostat yang kekal.

Menggunakannya atau hilang
Para saintis bercerita bahawa ejakulasi boleh menjadi pelindung bagi beberapa sebab. Pancutan yang kerap boleh berkhidmat untuk “mengusir” apa-apa kanser-mempromosikan bahan hadir dalam prostat. Ia juga boleh mengurangkan risiko kanser prostat melalui promosi pengurangan tekanan. Tekanan psikologi, mungkin diantarai oleh hormon, seperti kortisol, dikaitkan dengan peningkatan risiko kanser dalam beberapa kes. Ejakulasi menggalakkan bersantai. Pancutan yang kerap juga boleh menghalang pertumbuhan sebatian yang boleh menyekat saluran-saluran dalam prostat.

Jika melancap tidak sihat, kemudian ia mengikuti bahawa ia hanya masuk akal untuk amalan sihat melancap. Tetapi Cucian-rubbing tidak digalakkan. Kerap menggunakan formula Kesihatan zakar pelembab semulajadi mempunyai (pakar mengesyorkan Man1 orang minyak), vitamin, mineral dan antioksidan, boleh mengekalkan kulit yang lembut, halus zakar dan membantu mengekalkan sensitiviti zakar. Cucian-rubbing zakar boleh mengakibatkan penebalan tisu-tisu lembut zakar (proses yang sama untuk membangunkan callus satu) dan ini boleh membawa kepada sensitiviti zakar menurun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *