Pancutan pramatang – masalah bagi ramai lelaki sekarang dirawat secara semulajadi

Pancutan pramatang – masalah bagi ramai lelaki sekarang dirawat secara semulajadi

Pancutan pramatang adalah disfungsi seksual yang paling lazim dilaporkan di kalangan lelaki, dengan sehingga 3 daripada 10 lelaki mengalami pada suatu ketika dalam hidup mereka. Semasa ejakulasi pramatang boleh berlaku secara rawak di sesetengah lelaki, dan tidak seharusnya menjadi sebab untuk bimbang, pada orang lain ia adalah keadaan yang kronik yang menyebabkan kekecewaan besar. Vitamin khusus zakar, senaman, bersantai dan memotong keluar alkohol boleh meningkatkan ereksi, tetapi jika ia berterusan, dapatkan nasihat perubatan.

Sebab-sebab

Untuk banyak tahun doktor percaya bahawa punca pancutan pramatang ialah psikologi secara semulajadi, dan sewajarnya dirujuk pesakit lelaki untuk bercakap dengan psychoanalysts, ahli psikologi dan kaunselor. Banyak kajian tentang ejakulasi pramatang terus memberi tumpuan kepada komponen yang lutsinar-emosi, tetapi terdapat juga sebuah badan yang semakin meningkat daripada bukti yang menunjukkan bahawa, bagi orang-orang yang banyak, terdapat biologi komponen penting juga. Neurotransmitters, sensitiviti saraf, hormon dan sistem saraf refleks boleh berbeza di kalangan lelaki yang mengalami ejakulasi pra-matang. Pancutan pramatang juga mungkin gejala keadaan fizikal yang asas, termasuk gangguan neurologi, tumor otak, radang prostat, mati pucuk dan hyperthyroidism. Apabila memikirkan pelan rawatan, ia adalah sangat penting untuk membezakan apa yang menyebabkan masalah, bukan sahaja untuk merawat pancutan pramatang lebih berkesan, tetapi untuk mengenepikan masalah yang lebih serius atau mengancam nyawa yang di bawahnya ia.

Ubat-ubatan

Ubat untuk ejakulasi pramatang akan berubah sangat, walaupun fakta bahawa hanya kes paling teruk lelaki yang mengalami ejakulasi pra-matang yang kronik akan kemungkinan besar boleh ditetapkan mereka. Rawatan perubatan terdiri daripada ubat-ubatan untuk menekan sistem saraf dan memanjangkan tersebut sebelum suntikan ejakulasi, semburan dan zakar kebas saraf zakar, anti-depressants, anxiolytics, dan hormon terapi. Satu menjanjikan baru ubat, ditulis kira-kira dalam jurnal perubatan seks tahun 2011, menunjukkan beberapa keputusan yang sangat memberangsangkan. Para penyelidik dari pusat kesihatan seksual Australia disiasat dadah Dapoxetine lelaki yang mengalami ejakulasi pra-matang dari lebih 25 negara. Selepas 12 minggu rawatan Dapoxetine berjaya dalam mengurangkan kekerapan pancutan pramatang dan meningkatkan kawalan ejaculatory lelaki, dengan kesan sampingan yang minimum atau perubahan mood.

Rawatan semula jadi

Kaedah semulajadi merawat pancutan pramatang melibatkan mempengaruhi tahap serotonin dalam tubuh. Manakala ubat-ubat SSRI, yang meningkatkan tahap serotonin dalam tubuh, telah digunakan untuk merawat pancutan pramatang dalam ujian haiwan yang pelbagai, Terdapat banyak nutrien dan ekstrak botani yang juga meningkatkan serotonin dalam cara yang sama kepada ubat SSRI. Rhodiola rosea, St John’s Wort dan Kava telah semua telah postulated untuk bekerja pada laluan serotonin dalam otak untuk mencapai kesan anti-kerisauan dan anti-depressant mereka. Teh hitam telah ditunjukkan dalam beberapa kajian untuk memperbaiki ejakulasi pramatang pada haiwan. Kacang Griffonia digunakan di seluruh dunia sebagai penawar insomnia, sebagai tahap tinggi 5-PTH Akta sebagai pelopor kepada serotonin dalam tubuh. Atas sebab ini ia juga telah digunakan untuk merawat ejakulasi pra-matang secara semulajadi. Di samping itu, penyelidik dari Universiti Wuhan di China menerbitkan sebuah artikel dalam jurnal perubatan hipotesis dalam 2011 mencadangkan bahawa asid folik tambahan, yang terlibat dalam serotonin produ
Au dalam otak, boleh juga mendapat manfaat ejaculatory kawalan dengan cara yang sama yang boleh ubat SSRI.

Crèmes Kesihatan

Melancap berlebihan atau rubbing kering boleh menyebabkan tisu-tisu penghubung yang rosak dan saraf ke zakar. Kerosakan tempatan dan trauma seperti ini boleh menyebabkan akhirnya mati pucuk dan ejakulasi pra-matang. Kesihatan zakar Crèmes boleh digunakan untuk mengukuhkan dan menyuburkan Kesihatan saraf pada zakar, serta menyeimbangkan hormon lelaki. Gunakan Formula pakar untuk kesihatan organ lelaki (paling profesional mengesyorkan minyak lelaki Man1) untuk melembapkan kulit anda yang mengikuti harian basuh. Ramuan alpha lipoic asid telah ditunjukkan ke arah fungsi saraf, manakala bioaktif antioksidan seperti vitamin C dan vitamin E untuk membantu menggalakkan nitrik oksida (NO)–badan sendiri viagra semulajadi–dan mempromosikan integriti tisu penghubung.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *