Pancutan pramatang dan zakar hipersensitif

Pancutan pramatang dan zakar hipersensitif

Kerana zakar yang kerap tertakluk kepada pengendalian yang kasar, ia adalah lebih biasa untuk lelaki semua peringkat umur untuk mengadu tentang sensitiviti dikurangkan. Zakar yang over-sensitive, di sisi lain, boleh menjadi sama banyak masalah apabila ia datang untuk menikmati seks. Lelaki yang mempunyai zakar yang hypersensitive kerap melaporkan masalah zakar seperti ejakulasi pra-matang atau kesakitan di kepala zakar semasa rangsangan seks atau manual.

Apa yang menyebabkan zakar hipersensitif?
Lelaki yang mempunyai zakar yang oversensitive sering melaporkan bahawa ianya tidak selesa atau menyakitkan walaupun menyentuh kepala, dan dalam sesetengah kes, mereka dapati hubungan menjadi mustahil. Terdapat beberapa faktor yang boleh dikaitkan dengan zakar yang oversensitive, yang termasuk perkara-perkara berikut:

• Phimosis-ketidakupayaan untuk menarik balik kulup, keadaan yang dikenali sebagai phimosis, dikaitkan dengan hipersensitiviti kelenjar. Ini mungkin disebabkan oleh kekurangan hubungan secara langsung dengan “dunia luar,” jadi untuk bercakap, dan ia boleh ditangani dengan perlahan-lahan menarik kulup tersebut sehingga ia ditarik masuk dengan betul. Menyuburkan kulit zakar dengan formula vitamin yang mengandungi emollients semulajadi boleh membantu untuk memudahkan proses ini dan accustom tisu saraf untuk rangsangan sentuhan.

• Jangkitan saluran kencing – A UTI boleh meningkatkan sensitiviti zakar, terutama sekitar pembukaan urethral. Lelaki yang mengalami bermulanya hipersensitif, bersama-sama dengan Bahang pada kencing, yang secara tiba-tiba harus mempertimbangkan diuji untuk jangkitan kencing.

• Trauma kepada kelenjar – kecederaan kepada kelenjar zakar boleh menyebabkan oversensitivity dan sakit; Jika kepala zakar tercedera, rawatan perubatan mungkin diperlukan.

• Zakar yang patah – lelaki yang mengalami keretakan zakar mungkin mendapati persetubuhan sangat sakit. Keretakan cenderung berlaku semasa seks terutamanya bersungguh-sungguh dan harus dikendalikan sebagai kecemasan perubatan, kerana ia boleh mengakibatkan kerosakan kekal. Bunyi kuat, popping diiringi sakit secara tiba-tiba semasa persetubuhan mungkin menandakan patah zakar dan perlu dirawat dengan segera.

• Masalah prostat-kelenjar prostat yang diperbesarkan atau radang boleh mengakibatkan oversensitivity di pangkal zakar atau di kawasan yang disapu.

• Jangkitan – Balanitis, keradangan yang memberi kesan kepada kepala zakar, boleh mengakibatkan hipersensitiviti atau sakit. Zakar sakit yang diiringi kemerahan, bengkak, ruam, penampilan yang retak dan Kering, dan/atau merupakan pelepasan whitish boleh dijangkiti dan harus dilayan oleh profesional penjagaan kesihatan.

Apakah kesan-kesan zakar untuk oversensitive?
Bergantung kepada punca yang hipersensitif, Terdapat beberapa kesan kepada berhati. Seperti yang dinyatakan sebelum ini, zakar yang oversensitive boleh menyakitkan apabila disentuh, ke titik di mana persetubuhan atau mengusap manual adalah daripada soalan. Dalam kes-kes kurang lasak, lelaki sering melaporkan pancutan pramatang kerana oversensitivity, walaupun dalam penyelidikan perubatan, kesan ini tidak jelas dikaitkan dengan isu sensitiviti yang. Untuk lelaki dengan yang diperbesarkan atau radang prostat, oversensitivity atau kesakitan mungkin berlaku selepas ejakulasi. Tambahan pula, lelaki dengan hipersensitif berterusan mungkin mengalami kebimbangan, kemurungan dan kehilangan fungsi erektil.

Udara kulit zakar
Kulit zakar yang sihat bermula dengan penjagaan kulit yang sempurna. Basuh dengan berhati-hati dan memastikan kawasan ini adalah kering sebelum Menyarungkan pakaian boleh membantu untuk mencegah pelbagai masalah zakar seperti overgrowth kulat dan keradangan dalam kulup. Merawat tisu zakar dengan emollients semulajadi yang ditemui dalam vitamin zakar berkualiti tinggi krim (kebanyakan profesional kesihatan mengesyorkan minyak lelaki Man1) boleh membantu untuk menenangkan kulit jengkel dan tinggalkan ia licin, lembut dan berdaya tahan. Di samping itu, amalan penggunaan krim topikal yang ke zakar boleh membantu untuk keadaan untuk sensasi sentuhan dan memulihkan sensitiviti yang biasa.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *