Pancuran air penapis kebenaran tersembunyi yang boleh membawa ke hari sihat

Pancuran air penapis kebenaran tersembunyi yang boleh membawa ke hari sihat

Penapis pancuran mandian klorin boleh menjadi salah satu pelaburan terbaik yang anda boleh untuk melindungi kesihatan anda. Seluruh tubuh anda terjejas oleh mandi dalam air yang berklorin, dan kesan-kesan terkumpul dari masa ke masa. Mereka boleh menjadi berbahaya, sehingga anda tidak sedar apa yang berlaku kemudiannya. Terdapat banyak perkara untuk mengetahui tentang mandi dan mandi di dalam air paip.

Kebanyakan orang tidak lagi berfikir air paip sebagai sesuatu untuk minum. Rasa dan bau yang amat sangat klorin, kerana begitu banyak ditambah untuk membunuh bakteria yang berpotensi. Minum air paip yang tidak jauh dari mencurah segelas peluntur yang telah dicairkan.

Tetapi apabila ia datang untuk mandi, kebanyakan orang yang melompat ke dalam air paip tanpa berfikir dua kali. Namun, klorin yang bertukar kepada gas pada suhu yang lebih rendah berbanding air. Jadi kita akan menyerap dan pernafasan pada kepekatan yang lebih tinggi daripada klorin air.

Dalam pancuran mandi air panas, haba membuka liang-liang kami. Ini menjadikan ia yang lebih mudah untuk klorin di dalam air untuk diserap ke dalam liang-liang kulit kita dan menjadi darah. Toksin yang juga disedut ke dalam paru-paru. Pengambilan klorin dalam pancuran mandian adalah jauh lebih daripada apa yang anda akan mendapat jika anda minum air paip. Banyak kajian telah mengesahkan bahawa mandi memang boleh berbahaya untuk kesihatan anda sekarang.

Klorin pancuran mandian penapis yang banyak di pasaran, dan dalam banyak gaya yang berbeza. Terdapat masih arang penapis tersedia yang menapis klorin, tetapi biasanya mereka tidak dapat menapis semua. Media ini boleh juga menjadi tempat pembiakan untuk bakteria.

Teknologi baru yang dipanggil KDF. Media ini adalah untuk menapis beberapa bahan yang termasuk klorin dan logam berat. Ia menggunakan ionik caj untuk membuang klorin, dan mampu mendapatkan kira-kira 99%. Manfaat tambahan adalah bahawa pertumbuhan bakteria baik dalam media ini adalah tidak mungkin.

Mana-mana jenis penapis yang anda pilih, ia mungkin akan mempunyai penapis yang perlu diganti. Berapa kerap anda perlu melakukan ini bergantung kepada berapa ramai orang menggunakan bilik mandi, berapa lama mereka mengambil pancuran mandian untuk dan bagaimana sering. Anda akan tahu apabila tiba masa untuk menggantikan penapis anda apabila anda boleh mula berbau klorin lagi.

Reka bentuk fizikal juga boleh menjadi faktor penting dalam memilih penapis pancuran mandian anda. Sesetengah penapis mempunyai media yang dilampirkan bagi menggantikan Ketua pancuran atau di antara Ketua pancuran mandian dan paip. Ini mempunyai kesan mengurangkan ruang yang berdiri di bawah bilik mandi. Jenis yang lain mempunyai media ke sisi atau ke atas yang tidak tidak mengambil sebarang ruang kepala yang berharga.

Ia mungkin akan mengambil sedikit masa untuk penyelidikan penapis pancuran mandian klorin yang disediakan tetapi pasti ada satu yang akan memenuhi keperluan anda dan bajet anda. Tetapi tidak membuat pilihan anda berdasarkan harga semata-mata, atau bahkan Reka bentuk. Bagaimanakah keberkesanan itu penapisan adalah satu perkara yang paling penting yang asas pilihan anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *