Palmistry dan seni Fortune memberitahu

Palmistry dan seni Fortune memberitahu

Amalan menggunakan sawit belajar untuk foretell masa depan tarikh lagi 1000’s tahun, dan telah lama sangat popular sekarang. Lagi satu soalan penting biasa yang ramai individu namun mempunyai kira-kira itu: “Boleh palmistry sebenarnya ramalan dalam jangka masa panjang?” Jawapan ia adalah tertentu “tidak”.

Penjelasan bahawa tangan tidak boleh digunakan untuk membuat ramalan-ramalan yang betul adalah disebabkan oleh kesan palmar dan ciri-ciri yang berbeza jauh berubah dari masa ke masa. Hanya Dermatoglifiks (cap jari) menginap tepat sama. (Anda boleh mengesahkan ini dengan membuat salinan bagi sawit anda setiap tahun.) Apa yang ini menunjukkan adalah bahawa sebarang ramalan yang dibuat berdasarkan kebanyakannya tapak akan menukar dengan pengubahsuaian biasa dalam baris. Mungkin palmistry boleh meramalkan masa depan atau pun di depan yang berkemungkinan, namun sebenarnya tidak masa depan.

Ramai orang akan terus berhujah ke arah titik ini, mendakwa bukti anekdot yang membuktikan kebenaran ramalan palmistry. Pemeriksaan dakwaan-dakwaan ini, Walau bagaimanapun, biasanya mendedahkan mereka tidak lebih daripada keputusan kebarangkalian unik, The Forer kesan dan ikrar yang subjektif.

Jika palmistry tidak boleh meramalkan masa depan dengan tepat, maka bagaimana membaca dengan personaliti, jiwa yang tujuan atau kehidupan yang lepas? P. T. Barnum sebaik sahaja dinyatakan “Ada yang bodoh yang dilahirkan setiap minit”, dan membaca sawit konvensional adalah satu contoh yang hebat ini. Mengambil sekumpulan 10 atau jadi tetap Pusat-golongan tua dewasa dan memberikan setiap seorang ini sama sama belajar di bukan awam: “perkahwinan atau kehidupan Romantik anda telah sedikit sukar pada masa-masa, dan kadang-kadang anda kini berasa agak dipisahkan. Anda mungkin mempunyai 3 anak-anak. Anda tidak boleh melabur seberapa banyak masa dengan anak-anak muda yang anda anda mahu, yang merupakan salah satu dalam setiap masalah terbesar anda. Kebimbangan besar lain yang sudah anda akan lakukan dengan Wang, tips bagaimana untuk mendapat pendapatan tambahan dan tips bagaimana untuk menyelamatkan lebih banyak.” Membuat setiap penyata dengan penuh keyakinan dan tanpa kebimbangan.

Memberikan bacaan yang tepat ini kepada 10 orang yang berbeza secara peribadi, dan berikut adalah keputusan yang mungkin:

1. Lima orang mungkin akan bersikap adil, kerana banyak belajar itu adalah terlalu imprecise, dan mereka tidak mempunyai tiga anak. Sebaliknya, mereka benar-benar merasakan bahawa mungkin yang mereka telah diberi beberapa isu untuk berfikir tentang. Keraguan yang sihat memastikan mereka daripada membuat terlalu banyak daripada ini.
2. Dua orang akan berpuas hati dengan ketara, akibat belajar yang sebenarnya seolah-olah menggunakan kepada mereka. Mereka telah antara 2-empat kanak-kanak, supaya ia kelihatan seperti agak tepat, tetapi tidak sebenar kerana mereka mungkin akan senang.
tiga. 1 individu akan lupa bacaan menjadi agak tidak tepat, dan membayar kecil pemikiran atau perhatian ke dalamnya sebaik sahaja.
4. 1 orang yang tertentu mungkin akan benar-benar tidak kagum, dan akan menganggap membaca sebagai kebodohan semata-mata.
5. 1 orang yang tertentu mungkin benar-benar kagum dengan kebenaran dan kepentingan mereka maklumat dan fakta-fakta yang tertentu.

Berdasarkan sebahagian besar tindak balas ini, anda mungkin boleh dengan mudah memahami bagaimana bacaan sawit boleh tinggal jadi terkenal. Individu pertama 5 mempunyai tindak balas yang neutral, jadi mereka tumpuan belajar mereka dengan rakan-rakan sehingga berlaku perkara yang lain daripada rasa ingin tahu. 2 Orang yang berikut adalah cukup tertarik untuk mula mempercayai bahawa “mungkin ini benar-benar berkesan”, walaupun mereka membaca mungkin lebih besar. 1 orang yang tertentu disregards palmistry, dan melayan yang satu lagi sebagai kebodohan naive–tidak dianggap salah satu daripada kedua-duanya pernah bercakap banyak tentang hal itu kemudian. Individu terakhir, bagaimanapun, adalah benar-benar gembira bahawa mereka bertukar menjadi peguambela dan meneruskan memberitahu orang lain mengenai ketepatan. Orang yang terakhir ini adalah hanya 1 dari Kumpulan yang mengekalkan bercakap tentang tahun pengajian mereka selepas itu.

Jadi apakah palmistry cemerlang bagi Tangan boleh mendedahkan pelbagai maklumat tentang kehidupan semasa kita, bersama-sama dengan isu-isu kesihatan dan merosakkan cara hidup pilihan tepat. Dermatoglifiks dengan hampir pasti akan digunakan untuk mewujudkan penyakit genetik dan kecenderungan seseorang untuk penyakit-penyakit yang agak sedikit. Anda akan menemui banyak membuat baik penggunaan analisis tangan, tetapi malangnya terlalu ramai individu masih ingin membayar wang yang sangat baik untuk meramal dengan harga yang berpatutan. Berkaitan dengan sawit belajar, mendidik masyarakat umum dan anda akan meningkatkan seni–sehingga yang berlaku, tidak banyak akan berubah.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *