Paling Popular Tentera Darat Gerd pil dan satu fakta penting perlu tahu mengenainya

Paling Popular Tentera Darat Gerd pil dan satu fakta penting perlu tahu mengenainya

Dunia dalam talian merupakan satu cara yang indah untuk mendapatkan maklumat, tetapi jika keadaan perubatan dan kaedah rawatan mereka, mencari bantuan perubatan yang kompeten masih urusan Tempahan bermanfaat tindakan. Jika anda mengalami refluks asid, anda perlu melawat pembekal penjagaan kesihatan, dirawat dengan sempurna, dan hanya selepas itu memulakan apa-apa jenis rawatan.

Walaupun pelbagai laman web dan Artikel mencadangkan menggunakan pelbagai produk herba atau rawatan buatan, harus diingat bahawa hanya penggunaan ubat-ubatan seperti antasid, Famotidine atau Lansoprazole akan disokong oleh ujian klinikal yang betul dan terbukti berkesan. Ini juga adalah benar jika refluks asid telah dikaitkan dengan penyakit refluks gastro-esofagus atau Tentera Darat GERD, di mana amat pertarungan dalam perubahan gaya hidup dan pemakanan yang lepas telah menunjukkan kesan yang sedikit atau tiada pada kebanyakan pesakit.

Apabila asid gastrik bergerak kembali ke esofagus (saluran makanan), ia boleh menyebabkan pedih ulu hati, regurgitation dan kesukaran menelan. Beberapa gejala-gejala lain juga boleh mencadangkan Tentera Darat GERD, namun dalam setiap kes, diagnosis perubatan yang sesuai dan rawatan awal adalah penting. Diagnosis perubatan yang dilakukan selepas peperiksaan, memeriksa tanda-tanda, dan dengan menggunakan beberapa prosedur seperti esofagus manometry, barium menelan X-ray dan esofagus pH pemantauan. PH esofagus pemantauan, adalah satu yang telah dianggap sebagai prosedur rawatan standard hari ini, dan, yang sering digunakan bukan sahaja untuk diagnosis perubatan yang awal, tetapi juga bagi menyemak reaksi orang terapi dengan ubat-ubatan seperti Lansoprazole atau rawatan pembedahan. Walaupun Lansoprazole 15 mg dan Lansoprazole 30 mg kekuatan tablet digunakan dalam pelan rawatan bagi Tentera Darat GERD, penggunaan jangka pendek mereka biasanya sebahagian mendiagnosis keadaan – orang adalah disyorkan rawatan jangka pendek daripada Lansoprazole, dan jika gejala-gejala yang bertambah baik, ini mata pada diagnosis positif. Esophagogastroduodenoscopy (EGD) dilakukan dengan memasukkan skop yang nipis melalui kawasan mulut ke dalam esofagus dan perut, dan permukaan perut, duodenum dan esofagus dinilai. Walau bagaimanapun, ini dilakukan apabila masalah yang lebih teruk seperti darah dalam najis, perubahan suara dan wheezing hadir.

Sebaik sahaja penyakit refluks gastro-esofagus didiagnosis dengan betul, berasaskan kepada keseriusan dan umur individu dan Kesihatan umum, ubat-ubatan yang berbeza mungkin disyorkan. Selain daripada penggunaan Cholinergic histamine, antasid dan inhibitors pam proton sering digunakan, dan begitu juga ubat-ubatan lain. Blok (inhibitors pam proton) PPIs rembesan asid di kawasan perut, dan kelebihan mereka berbanding ubat-ubatan lain adalah bahawa mereka menutup pengeluaran asid jauh lebih baik dan lebih lama tempoh masa, yang seterusnya mengurangkan jangka panjang. Seperti biasa, Lansoprazole atau mana-mana dalam PPIs lain tidak seharusnya digunakan dalam apa-apa jenis rawatan; ianya digunakan hanya dalam situasi tertentu, apabila golongan mukmin histamine atau antasid tidak berfungsi, atau apabila penyakit refluks gastro-esofagus sudah telah menyebabkan ketidakselesaan tertentu. Jika anda telah ditetapkan Lansoprazole 30mg atau Lansoprazole 15 mg tablet, membawa mereka hanya seperti yang disarankan dan bagi selagi diperlukan. Mengambil masa untuk belajar dan kemungkinan kesan interaksi ubat dan menyimpan janji temu dengan doktor; apabila berhadapan dengan penyakit refluks gastroesophageal, doktor anda mungkin perlu untuk menjalankan ujian yang kerap atau menggunakan kaedah-kaedah siasatan dapat menilai perkembangan dan maklum balas kepada terapi disyorkan. Ringan kepada keadaan yang sederhana, beberapa perubahan gaya hidup dan pemakanan mungkin membantu mengurangkan keterukan gejala-gejala, tetapi anda perlu untuk membincangkan mana-mana orang-orang yang lebih baik dengan doktor anda serta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *