Paling ketara yang kita pergi ke untuk penurunan berat badan yang melampau

Paling ketara yang kita pergi ke untuk penurunan berat badan yang melampau

Semasa membuat kajian keratan hari berat badan aku menjadi tertanya-tanya tentang bagaimana kita sampai ke dalam budaya, kerana kekurangan satu istilah yang lebih baik, “huru-hara kehilangan berat.” Ia adalah huru-hara kerana pilihan yang pelbagai, mengelirukan, dan banyak sangat berbahaya.

Kami sanggup rupanya pergi hanya kira-kira apa-apa keadaan untuk mencapai “kehilangan berat badan yang melampau.” Kita melihat kehilangan paun sebagai lebih besar daripada risiko-risiko tersebut.

Ramai orang hari hidup dengan masalah-masalah fizikal yang menyebabkan dari pilihan diet yang buruk. Beberapa walaupun telah meninggal dunia akibat berdiet. Malah doktor yang ditetapkan bantuan kehilangan berat badan telah menyebabkan kematian yang tidak dijangka.

Saya tidak mencadangkan bahawa kita harus mengelak daripada diet sama sekali tetapi agak bahawa kita harus kurang bersedia untuk melompat pada Diet fad. Benar-benar kita perlu lakukan sesuatu… tetapi bukan perkara yang salah.

Jadi bagaimana pula kita dapat dari dunia dengan hanya segelintir pilihan diet kolam secara besar-besaran hari ini pelan kehilangan berat badan dan produk?

Dengan mengkaji sejarah pemakanan satu perkara yang saya perhatikan bahawa bilangan Diet yang mula untuk meningkatkan nombor dalam tahun 1960-an, bertambah secara beransur-ansur dalam tahun 80-an dan 1970-an, dan kemudian boom mula tahun 1990an yang masih wujud hari.

Pada tahun 1960, Jean Nidetch menjemput beberapa rakan-rakan untuk bertemu di apartmen itu supaya mereka dapat memberikan sokongan diet antara satu sama lain. Idea yang ditangkap, pemerhati berat lahir, dan diperolehi pengasas $100 juta dalam masa hanya 17 tahun.

Orang lain yang melihat potensi di pasaran kehilangan berat badan. Perma-Slim telah diperkenalkan pada tahun 1968 dan Dr. Robert Atkins mula beliau “Diet revolusi” pada tahun 1972. Pada tahun 1974 satu personaliti berkarisma yang bernama Richard Simmons melompat pada kereta muzik diet dengan “pelawas dan suaka Anatomi.” Pada tahun 1977, kami telah diperkenalkan untuk Pritkin Diet. Scarsdale Diet diikuti pada tahun 1978.

Pada tahun 1980 di Beverly Hills Diet telah meraih populariti dan pada tahun 1982 Jane Fonda menyebabkan kekecohan dengan video senaman beliau. Optifast menjadi perkataan rumah apabila Oprah kehilangan £ 67 dalam program pada tahun 1988.

Ingat, diet pasaran mula berkembang pada era 60an yang awal dan terus berkembang hari. Sebab pertumbuhan yang luar biasa adalah hanya “bekalan dan permintaan.”

Menurut CDC peratus penduduk dewasa Amerika yang dilabelkan sebagai “kelebihan berat badan” meningkat sedikit… dari 31.5% pada tahun 1960 kepada 32.2% tahun 2006. Lebih penting adalah peningkatan kadar obesiti pada masa yang sama, 13.4% pada tahun 1960 dan 35.1% pada tahun 2006. Statistik yang membimbangkan lagi adalah peningkatan orang-orang dalam Kumpulan “obesiti melampau”. Peratusan telah bertambah daripada 0.9% hingga 6.2%.

Jadi alasan jelas bahawa pasaran diet telah berkembang dengan begitu mendadak kerana kita telah meletakkan berat badan yang lebih dan lebih. Pasaran yang kecil pada era 60an yang awal telah berkembang ke mega yang memasarkan peluang hari ini.

By the way, kerana kehilangan berat badan telah menjadi perniagaan besar seperti apa yang akan insentif untuk mewujudkan pemakanan yang membantu menurunkan berat badan, pastikan ia mati, dan lebih sihat? Kebanyakan produk yang ada di pasaran terdapat hanya untuk menetapkan cepat dan mudah… sesuatu yang memerlukan pengguna yang berlebihan untuk datang kembali lagi dan lagi. Hanya sedikit yang benar-benar sihat, menyediakan pemakanan yang baik, dan menggalakkan kesihatan untuk hidup.

Menariknya, diet mega, pemerhati berat, yang pertama adalah berdasarkan… dan terus menjadi satu program yang sihat. Satu kekurangan… yang tidak bersalah pemerhati berat… adalah bahawa diet sahaja yang akan mempunyai manfaat yang berpanjangan yang mengakibatkan perubahan hidup. Dalam erti kata lain, sehingga kita memahami kepentingan diet yang betul untuk hidup maka kita akan tidak menyimpannya.

Pada tahun 1992 Institut Kebangsaan Kesihatan mendapat hak dengan mengisytiharkan bahawa diet yang terbaik adalah “sederhana dan senaman. Apa yang mereka maksudkan dengan “kesederhanaan” adalah bahawa kita hendaklah mengamalkan gaya hidup pilihan makanan sihat tanpa lebihan.

Kebanyakan dari kita tahu bahawa pengisytiharan 1992 pada tanda… tapi tak apa kita mahu untuk mendengar. Perubahan gaya hidup dan kesederhanaan adalah terlalu sukar bagi sebahagian besar daripada kita. Oleh itu, kita terus memahami bagi Diet yang panas baru yang melanda pasaran berharap sihir mudah yang akan menghasilkan kelihatan baik ramping yang kita semua inginkan. Penyelesaian yang ada untuk kita jika kita mahukan ia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *