Paling dipercayai sumber-sumber dalam talian rekod perkahwinan Indiana

Paling dipercayai sumber-sumber dalam talian rekod perkahwinan Indiana

Banyak orang yang ingin mencapai rekod awam berbuat demikian kerana mereka perlu mengesahkan maklumat tertentu. Jika ini adalah agak sukar untuk dilakukan sebelum ini, ianya semua sekarang mungkin dengan bantuan Akta kebebasan maklumat pada tahun 1966, yang diberi mandat bahawa agensi-agensi pusat Negeri memberikan akses awam kepada maklumat rekod sebagai satu bentuk perkhidmatan awam. Butiran kelahiran, kematian, perkahwinan dan perceraian rekod kini boleh diperolehi dengan cara yang berbeza. Bagi orang-orang yang ingin mendapatkan Indiana rekod perkahwinan, permintaan biasanya mengalir melalui Indiana State Jabatan Kesihatan, agensi yang dipertanggungjawab untuk menguruskan permintaan jenis ini.

Secara teorinya, orang ingin mendapatkan maklumat tentang perkahwinan, kematian, kelahiran atau perceraian kerana mereka ingin membuat pemeriksaan pada seseorang latar belakang. Satu lagi sebab mempunyai kaitan dengan menilik warisan keluarga atau melengkapkan penyelidikan genealogical. Namun, sesetengah yang lain ingin akses kepada rekod-rekod awam, terutamanya maklumat perkahwinan, kerana mereka ingin berkahwin semula atau sedang dalam proses berkahwin. Apa pun sebabnya, pergi ke Jabatan Kesihatan Negeri Indiana akan sangat membantu.

Walau bagaimanapun, semakin dalam rekod awam yang anda perlukan daripada Jabatan Kesihatan Negeri Indiana, atau mana-mana agensi negeri lain bagi yang penting, boleh benar-benar sukar. Terdapat keperluan yang anda perlu lengkap, seperti salinan sah anda Bergambar dan tandatangan pihak meminta (anda, jika anda pemohon). Di samping itu, anda juga perlu membayar yuran admin kerana ini adalah satu-satunya cara untuk anda untuk mendapatkan tarikh dan maklumat yang anda perlukan.

Jabatan Kesihatan Negeri Indiana memegang fail atau rekod-rekod yang kembali ke tahun 1800 dan orang-orang yang telah difailkan pada tahun-tahun yang diikuti, termasuk orang-orang yang difailkan dalam masa sekarang. Walau bagaimanapun, ini bukanlah kes bagi semua Daerah kerana terdapat berbeza terma dan syarat-syarat bagi tiap-tiap county. Jika anda mahu pilihan lain, anda boleh pergi ke County kerani mahkamah yang diberikan lesen perkahwinan.

Jika anda ingin mudah, mengakses rekod awam yang cekap dan mudah, Walau bagaimanapun, melalui agensi-agensi ini bukanlah untuk anda. Apa yang perlu anda lakukan adalah mencari pembekal rekod dalam talian yang profesional yang boleh memberikan anda hasil yang anda perlukan tanpa anda perlu bimbang tentang menunggu dalam talian untuk kelulusan atau pergi ke agensi-agensi negeri yang berbeza untuk memohon. Semua yang anda perlu lakukan adalah layari laman web pemberi rekod dalam talian yang anda pilih, membaca terma-terma dan syarat-syarat mereka, mengisi beberapa borang dan anda baik pergi! Rahsia untuk melakukan ini menggunakan tapak kajian profesional, yang akan membantu anda mencari pembekal yang terbaik dalam talian rekod profesional untuk anda – satu yang menawarkan kadar tanpa yuran tersembunyi dan hasil yang menyeluruh. Ya, anda membaca dengan benar; mungkin masih terdapat yuran, tetapi sekurang-kurangnya anda mendapat apa yang anda perlukan dengan perbelanjaan yang minima. Anda tidak akan membazirkan wang anda pada sesuatu yang anda tidak pasti anda akan mendapat.

Mendapatkan memegang maklumat dari rekod perkahwinan, maklumat berharga yang anda perlukan untuk melengkapkan penyelidikan Salasilah, latar belakang menyemak atau tujuan berkahwin adalah kini mudah dengan bantuan pembekal rekod dalam talian yang profesional. Ia adalah pilihan anda paling boleh dipercayai, cekap dan mudah untuk mendapat maklumat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *