Pakej rangsangan wayarles Obama

Pakej rangsangan wayarles Obama

Secara keseluruhannya, pelan tanpa wayar baru pentadbiran Obama adalah salah satu yang menzahirkan dan Tempahan Jesteru cadangan bajet dalam memori semalam dan ia disokong oleh fakta bahawa GOP, yang sedang balking di kebanyakan cadangan-cadangan bajet Presiden Obama, telah tidak dipilih untuk menyerang satu ini. Sebabnya adalah mudah; muka, pelan wayarles Obama berhasrat memperluaskan capaian pembekal akses tanpa wayar, dan oleh itu, potensi pasaran serta secara dramatik.

Secara keseluruhan, bawah talian akan meningkat, seperti juga rangkaian tanpa wayar, membolehkan akses pembekal untuk mula fasa yang terkenal “lepas km” masalah. Internet kabel dan DSL adalah mahal untuk membina dan mengekalkan, walaupun tanpa wayar tidak. Dengan tergubalnya FCC berkecuali bersih semalam, ia adalah jelas terdapat tumpuan dipanaskan memperluaskan infrastruktur wayarles untuk mengalihkan sebahagian besar komunikasi kepada model tanpa wayar. Sudah, kebanyakan nombor telefon yang baru akan mudah alih. Rangkaian telefon lama biasa akan, dan telefon rumah yang membuat tidak masuk akal memandangkan kemudahan telefon bimbit.

Butir-butir pelan: Wang

Lelongan spektrum siaran: Salah satu daripada bahagian-bahagian utama cadangan adalah lelongan spektrum penyiaran 500 MHz, kini dipegang oleh penyiar televisyen dan radio, dan akan dijual khusus untuk pembekal capaian mudah alih yang berlesen. Jumlah kos program ini pada masa ini dianggarkan $18 bilion, dan jumlah hasil 27.8 bilion selama 10 tahun, maka rancangan wayarles Obama akan menyedari keuntungan bersih $9.6 bilion. Ada yang akan pergi kepada pemegang semasa spektrum untuk menjualnya dengan menyerah diri dengan sukarela spektrum.

Infrastruktur: Bahagian utama seterusnya Pelan merupakan pelaburan $10.7 bilion untuk membina infrastruktur tanpa wayar yang keselamatan awam. Ini akan menyediakan polis, Bomba, dan lain-lain perkhidmatan awam akses wayarles berkelajuan tinggi, membolehkan mereka untuk “berkongsi video dan bertukar e-mel.” Samar-sedikit samar, manakala skop rancangan adalah luas dan akan melibatkan mendedikasikan “Blok D” spektrum penyiaran awam. Banyak wang tunai yang akan dibelanjakan pada Menara dan infrastruktur untuk menyokong penggunaan spektrum. Beli-balik hari ini “tanpa wayar Philadelphia,” usaha multimillion dolar yang memberi tanpa wayar percuma dan re-tasking dengan Bomba dan polis guna adalah contoh matlamat fasa rancangan ini.

Sumber kewangan lain: $5 bilion akan pergi untuk membiayai pengembangan Tabung perkhidmatan sejagat, memastikan keluarga berpendapatan rendah di akses kepada perkhidmatan wayarles, dan untuk menyokong syarikat-syarikat yang melabur wang dalam membina peribadi infrastruktur di kawasan-kawasan tradisinya terlalu mahal untuk membangunkan menguntungkan. Safelink wayarles adalah contoh inisiatif ini, yang menyediakan telefon bimbit dan airtime bulanan kepada Amerika yang berpendapatan rendah.

Untuk tambahan $3 bilion akan dilaburkan dalam penyelidikan dan pembangunan teknologi tanpa wayar di dalam pendidikan, penjagaan kesihatan, dan sektor-sektor tenaga, yang akan dovetail dengan inisiatif Teknologi penjagaan kesihatan yang sedia ada. Dana tambahan telah diperuntukkan dalam perdagangan dan Jabatan Pertanian melalui Akta pemulihan dan akan digunakan untuk membiayai pembangunan tanpa wayar di kawasan luar bandar.

Kesan-kesan rancangan

Dengan penggunaan DTV dan akhir siaran televisyen analog, pistol mula kedengaran dan perlumbaan pada. Banyak berita, bermula dengan Google cuba untuk memasuki lelongan spektrum yang terbaru dan terkini FCC bersih berkecuali Akta telah kedudukan tiang bangsa. Selama bertahun-tahun, Kerajaan Persekutuan telah menyokong usaha-usaha untuk membawa perkhidmatan telefon ke Syarikat negara. Sekarang kerajaan akan membantu dalam peningkatan akses tanpa wayar untuk menggantikan infrastruktur sedia ada dan mewujudkan jalur lebar tanpa wayar pada masa hadapan.

Pelan ini berniat untuk menjadi satu usaha yang menguntungkan dengan entiti-entiti komersial yang mendapat manfaat daripada penubuhan yang lebih besar pasaran asas, dan lebih rendah kos akses tanpa wayar dan Amerika yang mendapat manfaat daripada langkah utama dalam pembangunan teknologi. Pengguna akan mendapat faedah dengan memiliki capaian telefon bimbit hampir di mana-mana. Akhirnya, pembayar cukai yang akan menyedari 9 bilion dolar hasil dalam tempoh sepuluh tahun yang lalu. Ianya jarang berlaku bahawa mana-mana program Persekutuan ini seimbang dan Universal diterima.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *