Pakej pembedahan kosmetik dan perubatan pelancongan di Thailand

Pakej pembedahan kosmetik dan perubatan pelancongan di Thailand

Sejarah pembedahan kosmetik mencapai kembali jauh lagi daripada yang kita bayangkan. Asal-usul pembedahan plastik boleh disusur kembali kepada lebih 4,000 tahun yang lalu untuk seorang lelaki yang dikenali sebagai Sushutra di India. Prosedur pertama telah intervensi pembedahan untuk membetulkan kecederaan muka. Dari masa awal ini terdapat sedikit kemajuan dalam teknik. Malah ia adalah tidak sehingga tercetusnya Perang Dunia pertama sehingga pendahuluan yang sebenar dapat dilihat. Ini adalah sebagai akibat langsung yang pelbagai dan banyak kecederaan yang diterima oleh askar-askar. Itu adalah keterukan bahawa pakar bedah terpaksa tolak ke hadapan dengan campur tangan inovatif secara besar-besaran, seperti yang telah pernah dilihat sebelum. Dari kemajuan pesat berkembang moden pembedahan plastik, yang mula-mula mengambil bentuk pada 1960-an.

Hari ini, majoriti masyarakat akan menyedari pelbagai prosedur-prosedur yang disediakan. Buat masa ini tiga paling popular kosmetik pembedahan di seluruh dunia adalah; liposuction, implan payudara dan pembedahan mata. Pembedahan plastik, sekali dilihat sebagai hanya disediakan kepada bintang-bintang dan orang kaya, menjadi semakin berpatutan. Hari ini, terdapat pakar 30,871 Bertauliah bedah plastik, yang dilakukan lebih daripada 17.1 juta prosedur, di peringkat global, pada tahun 2009. Staggeringly, 12 juta daripada pembedahan ini telah dijalankan di Amerika Syarikat sahaja. Terdapat peningkatan yang besar dalam pembedahan plastik sejak dua puluh tahun, dan dengan harga yang menjadi semakin kompetitif, dan dengan orang-orang guna masuk pernah meningkat, pertumbuhan pembedahan kosmetik, di seluruh dunia, nampaknya sudah bersedia untuk meneruskan.

Salah satu trend yang semakin meningkat dalam industri sejak sepuluh tahun yang lalu, sebagai sebahagian daripada pertumbuhan ini, telah letupan pesakit ingin pembedahan di luar negara mereka sendiri. Pelancongan kesihatan yang berkembang pesat dan menawarkan peluang untuk pengguna dan penyedia penjagaan kesihatan yang sama. Pemenang utama dalam perubahan ini dalam peruntukan penjagaan kesihatan adalah Thailand. Dianggap oleh kebanyakan pemimpin global dalam sektor pelancongan perubatan, Thailand kini boleh berbangga pengunjung lebih 1.4 juta setahun, yang masuk ke negara ini khusus bagi beberapa bentuk campur tangan perubatan. Dari 1.4 juta ini, pernah penambahan sedang menjalani pembedahan kosmetik.

Salah satu kelebihan utama memilih untuk mempunyai pembedahan jelas adalah harga. Harga di Thailand boleh bayaran sebanyak 80% lebih murah berbanding dengan apa yang mereka mungkin membayar di negara mereka sendiri. Jika kita lihat yang paling popular pembedahan di seluruh dunia, iaitu liposuction, harga biasa di Thailand adalah kira-kira $1,200. Berbanding dengan ini, dalam dunia yang maju, anda biasanya inginkan untuk membayar di rantau ini sebanyak $3,000 bagi betul-betul prosedur yang sama. Jika kita melihat blepharoplasty, atau mata pembedahan lebih biasa dikenali, menjimatkan adalah lebih besar. Di Thailand yang anda inginkan untuk membayar $550, di Barat, $2,500.

Melihat ini besar menyimpannya adalah mudah untuk memahami tarikan perjalanan ke Thailand untuk menjalani pembedahan kosmetik. Bersama-sama dengan standard tinggi hospital penjagaan, banyak hospital yang mempunyai akreditasi ISO 9001, pengunjung boleh juga mengharapkan untuk dijaga oleh kakitangan terlatih, kebanyakannya menerima latihan khusus dalam Amerika Syarikat dan Eropah. Akhirnya, dengan pelbagai tarikan yang Thailand yang ditawarkan sebagai destinasi pelancongan, ia adalah jelas untuk melihat mengapa Thailand adalah salah satu pilihan yang paling popular untuk pelancong perubatan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *