Pakar-pakar panggilan bagi pengharaman Walkers bayi

Pakar-pakar panggilan bagi pengharaman Walkers bayi

Apakah bentuk paling berbahaya pengangkutan di bumi? Percaya atau tidak, ia adalah walker bayi dan kanak-kanak anda boleh menjadi mangsa yang seterusnya.

Ini didedahkan oleh Persatuan Perubatan Amerika dan Akademi Amerika Pediatrik yang kedua-duanya memanggil untuk suatu larangan pengilangan dan penjualan walkers bayi mudah alih yang bertanggungjawab ke atas kecederaan kanak-kanak 25,000 di Amerika Syarikat setiap tahun.

Penyelidik di Ohio State University College of Medicine yang dilaporkan dalam jurnal Pediatrik bahawa walaupun penyeliaan orang dewasa, bayi dalam kecederaan pejalan kaki yang diterima seperti contusions dan mudah terkena jangkitan, concussions dan kecederaan di kepala, lacerations dan tengkorak fractures.

“Majoriti (96 peratus) kanak-kanak cedera selepas jatuh tangga dalam walker, dengan kecederaan yang lebih serius yang berlaku apabila bayi jatuh lebih daripada 10 tangga,” kata penyelidik.

“Peliknya, ini adalah dari hujung kecil kerana mungkin lebih daripada 90 peratus kemalangan walker tidak dianggap cukup teruk untuk datang ke perhatian doktor, walaupun mereka boleh menyebabkan banyak kebimbangan dan rasa bersalah pada ibu bapa,” Tambah ahli-ahli Jawatankuasa pencegahan kecederaan Persatuan Pediatrik Kanada.

Walaupun ini bahaya, pejalan kaki yang sangat popular – mereka digunakan dalam 80 hingga 90 peratus daripada isi rumah dan ibu bapa membeli lebih daripada tiga juta setahun.

Drs. C.A. Kavanagh dan L. Panco yang dilaporkan dalam American Journal daripada penyakit daripada anak 77 hingga 86 peratus daripada bayi antara 5 dan 10 bulan zaman menggunakan walkers. Tujuh puluh lima peratus daripada ibu bapa membeli peranti untuk memastikan anak-anak mereka tenang dan gembira. Malangnya, yang tidak menjadi kes sebagai kemalangan tinggi tol dari menunjukkan walkers.

Pada tahun 1984, 24,000 kanak-kanak yang cedera dalam pejalan kaki mengikut di AS pengguna produk Keselamatan Suruhanjaya (CPSC). Itu senario yang suram tidak berubah. Pada tahun 1991, 29,000 kanak-kanak mengalami keretakan, kehelan, concussions dan lain-lain kecederaan akibat walkers.

Pada tahun 1993, Jabatan kecemasan hospital dirawat 25,000 bayi cedera di pejalan kaki. Kebanyakan kecederaan tersebut datang daripada jatuh ke bawah tangga.

“Setiap tahun kira-kira 200,000 lebih banyak mengalami kecederaan walker yang kurang teruk. Antara tahun 1989 hingga 1993, 11 bayi mati dalam kemalangan berkaitan walker,”kata editor Berita kesihatan.

Pejalan kaki telah diketahui untuk menjadi berbahaya sejak 1982 Bilakah Laporan perubatan beberapa berturap menunjukkan mereka yang menyebabkan kecederaan pada kanak-kanak berusia setahun. Satu kajian Kanada yang kelihatan ke 139 walker kecederaan berkata Ketua Bahagian yang paling terdedah dalam kemalangan yang melibatkan peranti ini.

Ini telah disahkan oleh kajian lain yang menunjukkan bahawa 42 peratus daripada bayi di bawah usia dua yang cedera di pejalan kaki mengalami luka kepala yang serius. (Seterusnya: Mengapa mudah alih pejalan kaki berbahaya.)

Untuk menguatkan badan anda, ambil Immunitril – anda baris pertama anda Pertahanan dalam mengekalkan sistem imun yang sihat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *