Pakar kajian Simon Sinek:

Pakar kajian Simon Sinek:

Apa majalah Forbes, American Express, PSFK (yang memimpin arah spotting organisasi), The New York Times, Wall Street Journal, The Washington Post, Houston Chronicle, FastCompany, CMO majalah, NPR dan BusinessWeek ada persamaan?…Mereka semua membawa dengan mengapa mereka!

Terdapat pemimpin dan ada yang membawa. Pemimpin-pemimpin yang memegang jawatan pada satu kuasa atau pengaruh. Orang-orang yang membawa memberi inspirasi kepada kami. Sama ada individu atau organisasi, kita ikut orang-orang yang memimpin bukan kerana kita perlu, tetapi kerana kita mahu. Kita mengikut orang-orang yang memimpin bukan untuk mereka, tetapi untuk diri kita sendiri. Bulatan Golden (GC) adalah model yang dicipta oleh Sinek berdasarkan keputusan manusia yang membimbing organisasi untuk memberi inspirasi kepada orang ramai untuk membeli atau menyokong mana-mana produk, Syarikat atau idea. Saya amat mengesyorkan anda untuk membaca artikel ini, mendengar persembahan 20 minit terakhir www.startwithwhy.com laman web beliau dan akhirnya membaca bukunya “Mulakan dengan mengapa”.

Simon Sinek adalah seorang usahawan pemasaran perunding (Microsoft dan Dell antaranya) yang menjadi terpesona beliau untuk kepimpinan dan pengiklanan ke kerjaya meyakinkan orang untuk melakukan Apakah memberi inspirasi mereka. Kerja-kerja beliau yang terawal adalah dalam pengiklanan, bergerak untuk memulakan Sinek rakan-rakan pada tahun 2002. Sinek mendapati dunia keusahawanan selepas tiba-tiba kehilangan minat walaupun melakukan sangat baik dari segi kewangan. Selepas yang baik beberapa bulan perjuangan beliau akhirnya re-found keseronokan beliau tentang kehidupan dan kerja. Sinek menemui apa yang beliau telah hilang dan mula berkongsi mesej beliau dengan rakan-rakan dan rakan-rakan mereka untuk mencari mereka yang “Kenapa”. Akhirnya, dia memutuskan untuk menulis sebuah buku untuk membantu dia menyebarkan mesejnya kepada dunia perniagaan.

Dengan mengkaji pemimpin dan Syarikat-syarikat yang membuat impak terbesar di dunia demi mencapai kejayaan yang lebih kekal daripada yang lain, beliau menemui formula yang menerangkan bagaimana mereka melakukannya. Idea yang menakjubkan mudah, The Golden Circle, berasaskan biologi manusia membuat keputusan dan menukar bagaimana pemimpin-pemimpin syarikat-syarikat berfikir dan bertindak. Simon’s tidak konvensional dan inovatif perniagaan dan kepimpinan telah menarik perhatian antarabangsa dan telah mendapat jemputan untuk bertemu dengan astounding untuk array pemimpin dan organisasi, termasuk: Microsoft, ahli-ahli Kongres GE silikon, AOL, Ballet Bandaraya New York, Pengarah HIV/AIDS dasar bagi kami kesihatan dan manusia Jabatan, 1-800-GOT-JUNK? (salah satu francais yang paling pesat berkembang di Amerika).

Agak mudah Simon Sinek mengajar pemimpin dan Syarikat bagaimana untuk memberi inspirasi kepada orang. Simon mengetuai gerakan untuk memberi inspirasi kepada orang ramai untuk melakukan perkara-perkara yang memberi inspirasi kepada mereka. Bagi setiap perniagaan untuk berjaya mereka perlu tahu tujuan mereka sejak itulah punca atau kepercayaan yang mendorong kita untuk membuat keputusan pembelian di penghujung hari. Saya percaya bahawa jika semua orang tahu mengapa mereka melakukan apa yang mereka lakukan dan jika semua orang hanya melakukan perkara-perkara yang memberi inspirasi kepada mereka usahawan tidak akan berjuang begitu banyak pada permulaan.

Jika anda seorang usahawan yang komited dan ingin mengetahui lebih lanjut, sila berasa bebas untuk melawat www.thinknetworth.com laman web saya untuk Ketahui lebih lanjut tentang saya, apa yang saya lakukan dan Kenapa saya begitu berminat dalam anda menjadi berjaya dalam perniagaan pemasaran rangkaian anda.

P.S. “pemimpin yang hebat tidak cuba untuk menjadi sempurna, mereka cuba untuk menjadi diri mereka sendiri. Dan inilah yang menjadikan mereka hebat. Simon Sinek

“Terdapat sangat sedikit lebih kuat daripada imaginasi seseorang individu. Imaginasi ini sering dikaitkan dengan sesiapa mengelamun, kawan zaman kanak-kanak terbaik. Tetapi imaginasi emosi ibu usahawan benar.” Jay Kubassek

Arturo E. Bermudez
Usahawan – pemaju ke atas kedudukan bersih yang berfikir

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *