Oxybenzone dan Benzophenone dalam Sunscreens boleh menyebabkan kedutan kulit!

Oxybenzone dan Benzophenone dalam Sunscreens boleh menyebabkan kedutan kulit!

Salah satu punca kedutan kulit adalah kerosakan UV-berpunca dari sel-sel kulit. Terdapat sebatian yang membantu melindungi daripada kerosakan dan lain-lain yang meningkatkan kerosakan. Berikut adalah lihat pada apa yang baik dan apa buruk untuk kesihatan dan penampilan kulit anda.

Sesetengah sumber mengatakan bahawa matahari adalah bertanggungjawab terutamanya ke atas tanda-tanda penuaan boleh dilihat, tetapi kebanyakan orang memerlukan beberapa pendedahan cahaya matahari supaya badan-badan mereka untuk menghasilkan vitamin D, antioksidan penting yang penting untuk kesihatan yang baik.

Overexposure untuk menyumbang kepada penampilan berusia dan memainkan peranan dalam kanser kulit. Apabila fakta itu menjadi pengetahuan awam, syarikat-syarikat kosmetik mula menambah segala-galanya dari pembersih muka untuk badan losyen pelindung matahari. Kebanyakan produk anti-penuaan di pasaran mengandungi bahan pelindung matahari satu atau dua.

Doktor percaya peningkatan penggunaan pelindung matahari sebahagiannya bertanggungjawab untuk satu peningkatan kejadian kekurangan vitamin D yang dilihat dalam tahun-tahun kebelakangan. Kajian menunjukkan bahawa sesetengah bahan-bahan pelindung matahari boleh meningkatkan risiko kanser kulit seseorang dengan meningkatkan jumlah kerosakan UV yang dilakukan semasa pendedahan cahaya matahari.

Bahawa keterangan bermaksud bahawa sunscreens juga boleh menyumbang kepada kulit kedutan. Masalah kedua berkaitan dengan kerosakan UV. Sel-sel yang rosak secara langsung atau tidak langsung. Kerosakan membran sel dan DNA helai boleh berlaku. Apabila sel DNA rosak, ia boleh berubah dan membentuk sel kanser.

Oxybenzone dan benzophenone adalah dua daripada sunscreens yang dinyatakan dalam kajian saintifik. Mereka mungkin mendatangkan lebih banyak mudarat daripada kebaikan.

Parabens sesetengah telah terbukti mempunyai kesan yang sama. Mereka meningkatkan jumlah kerosakan yang berlaku semasa pendedahan UV.

Parabens akan pengawet tiruan yang paling biasa digunakan. Kebanyakan kosmetik mengandungi dua atau tiga daripada mereka. Ia menyebabkan reaksi alahan dan sekarang kita tahu mereka boleh menyumbang kepada kedutan kulit dan lain-lain tanda nyata penuaan dengan meningkatkan kerosakan UV.

Ini adalah antara sebab yang bahawa sesetengah krim anti-penuaan yang terbaik adalah bebas parabens dan sunscreens. Ada kalanya apabila anda perlu menggunakan blok matahari baik zink oksida. Sehari di pantai adalah contoh. Jika anda menghabiskan banyak masa di luar, ia adalah idea yang baik untuk memakai sebuah topi untuk melindungi wajah anda dan untuk menggunakan cermin mata gelap menghalang UV untuk melindungi kawasan halus di sekitar mata anda.

Tidak kira berapa banyak masa yang anda habiskan di luar atau usia anda sekarang, kesihatan dan penampilan kulit anda akan mendapat manfaat daripada penggunaan berterusan krim yang mengandungi zarah nano Koenzim Q10. Zarah telah dibuktikan mengundurkan pancaran matahari dan kulit kedut dengan purata 30% selepas 3 bulan penggunaan harian.

Antioksidan seperti vitamin E yang dikenali untuk membantu mencegah kerosakan matahari. Salah satu Formula anti-penuaan yang terbaik di pasaran mengandungi vitamin E dan zarah nano Koenzim Q10, serta lain-lain bahan-bahan yang berkhasiat.

Anda mungkin sedar betapa baik pemakanan memberi kesan kesihatan dalam badan anda. Ia memberi kesan kepada bahagian luar juga. Sesetengah nutrien berfungsi untuk melawan kedutan pada kulit apabila mereka memohon secara langsung. Itulah hal-hal yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *