Overflexing boleh membawa kepada kecederaan

Overflexing boleh membawa kepada kecederaan

Kecederaan otot berlaku apabila kita berlebihan atau membebankan tubuh. Sesiapa yang mengalami masalah otot akan memberitahu anda bahawa mereka sangat menyakitkan dan boleh mengganggu untuk segala-galanya yang anda lakukan. Terdapat pelbagai jenis kecederaan otot kerana badan kita kebanyakannya terdiri daripada beratus-ratus mereka. Biasanya, atlet akan terdedah kepada kecederaan otot latihan tegar, out kerja-kerja berat dan aktiviti-aktiviti lain yang memerlukan kekuatan fizikal yang maksimum. Kecederaan otot mesti kelihatan dengan segera supaya tidak ke re-injure kawasan otot severed berulang-ulang. Lebih banyak anda menggunakan otot-otot yang tercedera, yang lebih banyak yang anda akan membahayakan diri anda dan ia akan memanjangkan masa penyembuhan dan akhirnya anda berdepan dengan risiko kerosakan yang kekal.

Bahagian paling sukar berurusan dengan kecederaan otot adalah untuk menilai keterukan kecederaan. Dan dengan keadaan sedemikian, pakar-pakar perubatan boleh tahan otot yang ditetapkan.

Tahan otot adalah ubat untuk melegakan ketidakselesaan kecederaan otot atau kontraksi otot sukarela. Mereka mengurangkan kekejangan dan membantu melegakan rasa sakit dan kesakitan yang berkaitan dengan strain, sprains atau lain-lain jenis kecederaan otot. Ubat ini bertindak secara langsung pada otot-otot, tetapi mereka bertindak di tengah-tengah di dalam otak dan lebih daripada satu relaxant keseluruhan badan.

Tahan otot yang tidak benar-benar kelas ubat-ubatan, tetapi sebaliknya Kumpulan ubat-ubatan yang berbeza yang masing-masing mempunyai kesan sedative secara keseluruhan ke atas badan. Mereka datang dalam bentuk tablet dan perlu preskripsi dari doktor.

Yang paling biasa otot Kolbi kini boleh didapati di pasaran akan Carisoprodol (Soma), Cyclobenzaprine (Flexeril) dan Metaxalone (Skelaxin),

Soma adalah relaxant otot yang digunakan untuk melegakan kesakitan dan kekejangan otot kekejangan dan ketidakselesaan yang disebabkan oleh tekanan. Kerja-kerja Carisoprodol menghalang sensasi kesakitan yang dihantar ke otak.

Flexeril adalah satu lagi relaxer otot yang digunakan untuk merawat kekejangan otot dan sakit musculoskelatal. Cyclobenzaprine ini juga merupakan ubat pilihan rawatan bagi simptom fibromyalgia.

Lain relaxant otot yang popular adalah Skelaxin (metaxalone) tetapi ia harus digabungkan dengan rehat, terapi fizikal, dan langkah-langkah lain untuk melegakan ketidakselesaan yang berkaitan dengan syarat-syarat muskuloskeletak akut, menyakitkan.

Tahan otot ini yang disebut di atas adalah berkesan dalam melegakan kesakitan tetapi seperti ubat-ubatan lain, kesan sampingan mungkin juga berlaku. Tahan otot beberapa mungkin menyebabkan pening, mengantuk, loya, sembelit atau kabur penglihatan. Pakar-pakar perubatan menasihatkan bahawa ia tidak boleh diambil oleh pesakit-pesakit dengan kencing pengekalan atau glaukoma. Ianya juga penting untuk Elakkan alkohol semasa mengambil ubat-ubatan. Kerana ia juga boleh menyebabkan kabur penglihatan, pesakit-pesakit yang berada di bawah ubat-ubatan ini akan mengelakkan daripada memandu kenderaan atau mengendalikan Mesin. Lebih banyak langkah berjaga-jaga diperlukan jika anda mengandung atau payudara pemakanan, bayi anda mungkin mengalami mengantuk dan kecewa perut. Jika anda merasa bahawa anda akan mengalami tindak balas dengan ubat-ubatan ini, ia adalah sentiasa penting untuk melihat doktor anda.

Hampir semua daripada kita menggunakan otot kami wujud setiap hari, tetapi Marilah kita tidak keterlaluan perkara-perkara yang akan menyebabkan kita sakit atau kecederaan. Jika anda ke dalam program Kesihatan, tanya pakar Apakah yang sesuai untuk anda. Jika anda seseorang atlet atau pergi ke gimnasium secara tetap. Ia adalah perlu untuk melakukan warms up atau regangan terlebih dahulu sebelum flexing otot-otot tersebut. Tahan otot mungkin tidak selesa jika anda mengalami kecederaan otot yang, tetapi terlalu banyak pergantungan relievers kesakitan ini boleh menyebabkan ketagihan. Anda mungkin mahu kembali aktif anda sendiri setelah anda telah relievers sakit jenis ini, tetapi cuba untuk berhenti, berehat sedikit kerana anda mungkin teruk kecederaan dan anda mungkin tidak dapat flex otot tersebut sekali lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *