Otot bangunan tambahan untuk kecergasan kanan

Otot bangunan tambahan untuk kecergasan kanan

Baik otot bangunan tambahan keras untuk mencari untuk kecergasan kanan

Titis jisim otot dengan cepat selepas kira-kira umur 50. Kehilangan otot menjadi satu kebimbangan kesihatan yang bermula selepas umur 60. Malangnya, majoriti suplemen untuk meningkatkan badan kurus besar-besaran akan ditujukan pada golongan muda. Kajian penyelidikan mereka gunakan untuk warga tua sama ada hadir atau menunjukkan keputusan yang lemah.

Contoh termasuk secretagogues hormon pertumbuhan (hGH), suplemen yang meningkatkan hGH melepaskan dari kelenjar pituituary. Pancang HGH yang sangat berharga untuk kehilangan otot yang bertindak balas. Tambahan yang paling biasa diteliti untuk tujuan ini adalah L-arginine. Berita buruk yang saya dapati bagi kumpulan umur saya (pertengahan-60s), walaupun, adalah bahawa ia gagal untuk kami warga tua.

Yang terbaik bahawa industri komersial mempunyai adalah sebuah produk yang disebut memastikan kesihatan otot. Saya tidak akan meletakkan yang remeh dalam badan saya yang berani. Mengambil cepat melihat fakta pemakanan menunjukkan bahawa ini adalah kebanyakannya gula air – bahan-bahan yang pertama dua adalah air dan gula – dengan beberapa gram protein, kebanyakannya dari casein, protin yang termurah di pasaran. Untuk menjadi sekurang-kurangnya sedikit positif, anda akan mendapat 13 gram protein untuk pergi dengan anda-22 gram gula (sebahagian daripada 32 gram karbohidrat keseluruhan).

Itulah terlalu banyak gula! Perbandingan, satu kecil, 8 oz sebotol menyediakan hampir 2.5 kali jumlah gula yang oz 12 boleh dari Coca Cola. Karnival WOW!

Jika apa-apa, ramuan terbaik dalam produk ini bagi bangunan atau mengekalkan otot jisim yang tersembunyi di dalam senarai bahan-bahan: beta-hydroxy-beta-methylbutyrate (aka, HMB). Anda tahu apa itu, betul-betul? Hak… ia adalah makanan tambahan biasa yang semua orang tahu tentang – tidak. Ini adalah sebenarnya satu ramuan yang hebat untuk otot bangunan tambahan, terutamanya untuk kecergasan yang kanan, yang saya telah menulis tentang lebih awal.

Berita baik tentang HMB adalah dua kali ganda: 1) boleh didapati dalam produk selain memastikan kesihatan otot; dan, 2) ia boleh digabungkan dengan dua biasa asid amino dalam dos yang munasabah, yang telah terbukti memberikan manfaat yang besar dalam beberapa minggu 12. Dan ia berfungsi dalam beberapa senior paling lemah kami penduduk yang ‘matang’: wanita tua.

Berita baik untuk lelaki yang kanan dan wanita

Pandangan saya adalah bahawa, jika sesuatu kerja-kerja baik di kalangan wanita warga tua, walaupun dalam ketiadaan program senaman, maka ia pasti akan membantu saya. Berikut adalah butir-butir nama penuh rujukan kajian soalan:

Flakoll P tajam R, Baier S, Levenhagen D, C BJT, Nissen S. kesan tambahan beta-hydroxy-beta-methylbutyrate, arginine dan lysine, kekuatan, fungsi, komposisi badan dan metabolisme protein di kalangan warga tua wanita. Pemakanan. 2004 Mungkin; 20 (5): 445-51.

Protokol kajian termasuk wanita usia purata 76.7 tahun yang telah dwipihak menerima plasebo atau rawatan dengan 2 g beta-hydroxy-beta-methylbutyrate (HMB), 5 g arginine dan lysine 1.5 g setiap hari.

Selepas 12 wk, Jadilah satu peningkatan 17% dalam ujian fungsi “get-up-and-go” di dalam Kumpulan rawatan tetapi tiada perubahan dalam Kumpulan plasebo. Peningkatan di dalam Kumpulan rawatan turut dilihat anggota peningkatan lilitan, kekuatan kaki, kekuatan genggaman dan trend yang positif dalam jisim tanpa lemak. Di samping itu, sintesis protein keseluruhan badan meningkat kira-kira 20% dalam Kumpulan rawatan berbanding Kumpulan plasebo.

Penulis membuat kesimpulan bahawa tambahan harian beta-hydroxy-beta-methylbutyrate, arginine dan lysine kekal selama 12 minggu secara positif mengubah ukuran kekuatan, jisim tanpa lemak, fungsi, dan sintesis protein, mencadangkan bahawa strategi disasarkan pemakanan mempunyai keupayaan untuk mempengaruhi Kesihatan otot wanita tua.

Perkara yang menarik tentang kajian penyelidikan seperti ini adalah bahawa, walaupun istilah saintifik sedikit rumit, kesimpulan yang sangat jelas. Izinkan saya juga menunjukkan bahawa dos harian yang digunakan dalam kajian ini sesuai dengan jumlah munasabah suplemen ini: 2 gram HMB, 5 gram arginine dan 1.5 gram lysine. Malah, makanan tambahan kini didapati secara meluas yang menyediakan jumlah HMB, dan tambahan telah didapati secara meluas untuk masa yang lama agar jumlah betul arginine dan lysine.

Ia mungkin kelihatan seolah-olah manfaat sedikit terkurang di sini. Sebagai seorang saintis penyelidikan kerjaya-panjang, saya hanya akan mengatakan bahawa saya tidak benar-benar ke pemasaran gembar-gembur. Saya rasa kajian ini bercakap untuk dirinya sendiri. Komen lebih memberitahu ini: saya cukup kagum dengan kajian ini saya telah menambah bahan-bahan ini untuk saya sendiri regimen makanan tambahan harian. Saya cadangkan mereka untuk semua orang, terutama bagi kita ‘matang’ orang-orang yang mahu (dan berharap) untuk kekal sihat untuk bertahun-tahun akan datang.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *