Opsyen perlindungan kesihatan yang murah dan komprehensif di Texas

Opsyen perlindungan kesihatan yang murah dan komprehensif di Texas

Biro Banci Amerika Syarikat menganggarkan hampir satu pertiga daripada penduduk yang tanpa insurans kesihatan Texas. -Anak 1.4 juta untuk tambahan di negeri ini ialah tanpa sebarang bentuk perlindungan perubatan. Rakyat Texas perlu mudah diperolehi serta berpatutan kesihatan Insurans lebih daripada mana-mana Negeri. Di sini adalah melihat bagaimana rakyat boleh Texas meletakkan tangan mereka murah dan pelan penjagaan kesihatan yang komprehensif.

1. Kerajaan telah direka rancangan khas untuk orang-orang yang tidak boleh untuk mampu insurans kesihatan pada apa-apa kos. Walaupun Medicare bagi orang-orang di atas 65, cip adalah untuk kanak-kanak Texas. Medicaid adalah kerajaan yang menaja program insurans bagi mereka yang dari golongan berpendapatan rendah.

2. Menguruskan rancangan penjagaan kesihatan mempunyai premium di sebelah yang rendah. Pelan ini menawarkan perlindungan utama tetapi menyeluruh. Terdapat beberapa sekatan yang merupakan sebahagian daripada program-program ini tetapi mereka boleh bekerja sekitar. Jenis-jenis pelan penjagaan kesihatan yang diuruskan adalah:

a) pengekalan Pertubuhan Kesihatan (HMO) merupakan satu bentuk asas penjagaan kesihatan secara terurus. Dengan premium yang nominal, seseorang boleh mendapatkan akses kepada penjagaan kesihatan primer dan pencegahan. Walau bagaimanapun, Terdapat satu rangkaian yang ditetapkan pembekal perkhidmatan penjagaan kesihatan dan semestinya ada yang melekat padanya. Di sini waris yang juga memerlukan kebenaran doktor penjagaan primer sebelum beliau boleh rujuk pakar.

b) diutamakan pembekal organisasi (PPO) mempunyai premium yang setanding dengan HMO. Di sini juga, rangkaian doktor disediakan. Tetapi waris yang boleh rujuk di luar rangkaian dengan membayar tambahan co-pay.

3. Terdapat syarikat-syarikat insurans yang khusus menjual hanya murah pelan perubatan. Biasanya terdapat pelbagai pelbagai pilihan dan rancangan premium murah biasa yang direka khas. Penduduk juga boleh membeli insurans kesihatan beliau Texas dari syarikat itu kerana beliau akan mempunyai lebih banyak pilihan untuk dipilih.

Selain daripada dasar perubatan yang tidak mengikut reka bentuk yang murah, Terdapat pelbagai cara untuk mengurangkan kos insurans kesihatan anda Texas

a) pelan kesihatan individu yang boleh disesuaikan. Jadi jika anda pasti tidak menggunakan mana-mana perkhidmatan perubatan yang dinyatakan dalam pelan anda, biarkan mereka. Ini akan menurunkan premium anda dan anda perlu membayar hanya bagi perkhidmatan yang anda harapkan untuk digunakan.

b) Jika anda adalah yang terbaik untuk kesihatan anda dan jarang melawat doktor, maka anda boleh pergi dalam pelan dikurangkan tinggi kesihatan. Pelan ini biasanya mempunyai premium yang lebih rendah.

c) baru biasanya adalah lebih murah berbanding kadar pembaharuan. Oleh itu ia tidak akan menjadi idea yang buruk untuk menukar syarikat insurans anda dan pelan kesihatan anda daripada pembaharuan yang sedia ada.

d) syarikat insurans sering keluar dengan Skim diskaun. Jika anda membeli Texas insurans kesihatan anda maka, anda boleh mendapatkannya untuk lebih murah daripada harga asal.
Dengan begitu ramai penduduk yang tidak mempunyai insurans kesihatan di negeri ini, akses kepada perlindungan perubatan yang murah tetapi menyeluruh adalah sangat penting. Terdapat kekurangan tiada pilihan untuk penduduk yang mencari untuk penjagaan kesihatan dengan harga yang berpatutan. Cabaran hanya terletak dalam membuat pilihan yang bermaklumat semasa membeli insurans kesihatan Texas.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *