Opsyen manfaat kesihatan untuk penterjemah dan perunding bebas

Opsyen manfaat kesihatan untuk penterjemah dan perunding bebas

Lepas pekerja, perunding bebas dan kontraktor bebas menikmati banyak kelebihan. Jadual mereka adalah fleksibel, mereka menetapkan agenda mereka sendiri, dan dengan sedikit perancangan, mereka boleh mengambil tempoh yang lama kira. Walau bagaimanapun, manakala faedah ini boleh meningkatkan kualiti hidup, terdapat faedah-faedah lain yang pekerja-pekerja tidak menerima, seperti insurans kesihatan. Mencari insurans kesihatan sebagai secara bebas atau perunding bebas merupakan salah satu aspek yang paling mencabar sebagai pemilik tunggal. Pelbagai pilihan insurans disediakan kepada pekerja-pekerja ini, Walau bagaimanapun penemuan pelan yang layak untuk pekerja dan mampu adalah bahagian yang sukar. Pilihan yang banyak dalam insurans yang disediakan, kontraktor bebas dan perunding bebas mungkin akan terkejut apabila mereka mula membeli-belah yang ada tersedia kepada mereka, ada yang terlalu mahal dan lain-lain menawarkan liputan yang miskin atau yang tidak perlu. Masa pekerja ini mengecilkan pilihan untuk syarikat insurans dengan harga yang berpatutan yang akan menerima mereka, senarai mungkin singkat memang.

Insurans berkelompok

Perlindungan insurans Kumpulan tidak diragukan lagi pelan insurans yang terbaik keseluruhan. Pelan Kumpulan ada tidak perlu untuk layak, tiada peperiksaan perubatan, tidak ada soalan kesihatan untuk jawapan dan kadar yang sama untuk semua orang dan tidak mengemukakan tuntutan. Bahawa yang berkata, jika anda bekerja sendiri, Kumpulan insurans kesihatan adalah sangat sukar untuk mencari. Insurans kesihatan Kumpulan ini biasanya disediakan oleh majikan, dan, kerana kerja-kerja seorang kontraktor bebas untuk diri mereka sendiri, ada yang tiada majikan. Jika pasangan anda bekerja, anda mempunyai tempahan telah bekerja dan layak untuk COBRA atau anda boleh mendapatkan pekerjaan yang dilindungi di bawah satu payung Syarikat anda, ia mungkin boleh menerima perlindungan Kumpulan. Jika anda boleh layak untuk insurans Kumpulan, anda mungkin akan mendapati supaya yang paling berpatutan dan kebanyakan termasuk pilihan insurans yang anda dapati.

Insurans melalui Persatuan atau Dewan Perniagaan

Dalam usaha mereka untuk meringankan kesusahan kewangan bagi pemilik tunggal, banyak pertubuhan-pertubuhan profesional dan Dewan Perniagaan tempatan menawarkan insurans kepada ahli-ahli mereka. Dasar ini tidak Polisi Kumpulan yang benar, tetapi polisi risiko dana. Polisi risiko dana boleh masih berpatutan, terutamanya jika anda muda, mempunyai keadaan perubatan serius, dan mempunyai risiko kemalangan yang rendah. Kerana anda secara umumnya menerima kadar premium insurans individu, ahli-ahli dengan syarat-syarat yang sedia ada atau mereka di Kesihatan miskin mungkin mendapati bahawa mereka membayar kadar yang lebih tinggi. Juga, tidak seperti dalam pelan Kumpulan, kadar anda boleh dan akan berubah akibat daripada tuntutan. Walaupun orang-orang dalam Kesihatan yang baik yang berada di dalam polisi risiko menggembleng biasanya akan membayar lebih untuk perlindungan daripada seseorang dengan Kumpulan perlindungan, tetapi secara keseluruhan, pilihan insurans yang disediakan oleh organisasi profesional boleh menjadi pilihan yang baik bagi pekerja-pekerja yang bekerja sendiri.

Perlindungan melalui keadaan

Beberapa negeri menawarkan program manfaat insurans perubatan. Dalam banyak kes, insurans kesihatan yang ditawarkan melalui negeri anda bukanlah pilihan terbaik. Manakala setiap negeri menawarkan pelan sendiri dan mereka berbeza secara meluas, rancangan negeri tidak biasanya meliputi semua aspek penjagaan pencegahan dan mungkin sangat terhad berhubung dengan perlindungan preskripsi. Perlindungan melalui Negeri kadang-kadang dipanggil perlindungan bencana, bertujuan untuk mencegah masalah kewangan jika seseorang pekerja bekerja sendiri menjadi serius sakit atau tercedera. Perlindungan Negeri juga mungkin mempunyai had pendapatan (bertujuan untuk individu-individu pendapatan yang lebih rendah) atau faktor-faktor lain yang layak. Perlindungan Negeri boleh menjadi satu pilihan untuk meneroka, tetapi anda harus juga memastikan bahawa anda mempunyai wang simpanan anda untuk meliputi Lawatan rutin pejabat pencegahan, kos ubat-ubatan, dan rizab dana dalam kes anda perlu datang dengan membayar balik sebahagian daripada sesuatu yang lebih serius.

Perlindungan individu

Membeli pelan insurans secara terus daripada syarikat insurans adalah satu cara yang mahal untuk mendapatkan perlindungan kesihatan. Jika anda mempunyai keadaan atau di Kesihatan miskin, ia mungkin mustahil untuk mencari sebuah syarikat yang akan melindungi anda mampu. Perlindungan individu biasanya adalah pilihan terakhir untuk kontraktor bebas dan penterjemah kerana perbelanjaan, had dan gangguan yang cuba mendapatkan perlindungan jenis ini.

Mendapat perlindungan yang anda mahu

Insurans kesihatan Kumpulan adalah, bertanding, pilihan terbaik All-sekitar. Kelayakan bagi pelan Kumpulan individu yang bekerja sendiri boleh menjadi rumit, tetapi terdapat cara untuk melakukannya. Manfaat adalah perlindungan dengan harga yang berpatutan dan pengetahuan bahawa anda boleh melindungi kesihatan dan kesejahteraan anda mampu. Jika anda tidak layak untuk insurans Berkelompok melalui COBRA atau pasangan anda, dan anda bekerja sebagai perunding bebas atau secara bebas, pilihan terbaik anda mungkin mendapat manfaat melalui pekerjaan oleh Syarikat payung atau “majikan rekod”. Syarikat payung yang sering menawarkan manfaat kepada pekerja mereka, seperti insurans. Kerja-kerja yang anda lakukan bukan Syarikat payung Walau bagaimanapun, ia adalah untuk pelanggan-pelanggan anda yang sedia ada. Syarikat payung invois pelanggan, dan membayar anda. Ini membolehkan pelanggan anda untuk menjadi bebas mengekalkan kertas kerja anda, masa yang sama membolehkan anda untuk menerima manfaat daripada syarikat payung.

Payung firma biasanya menggunakan hanya “kolar putih” profesional, jadi jika anda adalah seorang kontraktor bebas di pasaran trak, pembinaan, atau lain-lain lebih berorientasikan buruh industri, maka firma payung mungkin tidak sesuai untuk anda. Selain itu, ia adalah penting untuk bertanya banyak soalan mengenai insurans dan faedah-faedah yang disediakan oleh mana-mana firma payung. Firma-firma payung yang banyak menawarkan pakej insurans yang lengkap yang merangkumi perlindungan Hilang Upaya, kehidupan dan kesihatan dengan program Kumpulan yang benar. Firma-firma lain yang menawarkan pelan kesihatan “Kumpulan diskaun” yang mungkin tidak benar-benar korporat Kumpulan kesihatan. Mengetahui yang syarikat insurans adalah dan bertanya banyak soalan untuk pastikan – jika anda boleh mendapatkan satu anggaran kos premium insurans serta-merta, maka yang boleh menunjukkan atur cara Kumpulan yang sebenar, kerana semua orang dalam satu kumpulan program akan mempunyai kadar yang sama. Jika anda perlu memberikan maklumat peribadi kesihatan seperti syarat-syarat umur atau kesihatan untuk mendapatkan sebut harga kadar, maka kemungkinan, rancangan yang tidak benar-benar pelan Kumpulan. Manakala mendapat manfaat melalui firma payung adalah satu tawaran yang baik untuk ramai individu yang yang baik sesuai untuk jenis program, bagi mereka yang hanya ingin insurans kesihatan, ia tidak mungkin pilihan terbaik kerana syarikat-syarikat ini bukan sahaja memberi Kesihatan faedah, tetapi satu suite yang penuh majikan rekod perkhidmatan.

Bagi mana-mana perunding bebas atau secara bebas, ia adalah penting untuk melindungi anda fizikal dan kewangan kesejahteraan dengan mempunyai perlindungan insurans kesihatan yang kukuh. Walaupun jumlah yang singkat masa yang jauh dari tempat kerja kerana masalah kesihatan yang tidak diduga yang boleh menjadi sangat merosakkan sebuah “Syarikat satu” – bukan untuk menyebut kos perubatan langit yang tinggi jika anda uninsured dan Yakinlah bahawa keluarga berlaku. Jika anda bekerja solo, pastikan anda mempunyai liputan yang besar. Perbandingan, bertanya dan membandingkan pilihan anda. Sentiasa mencari pelan kesihatan Kumpulan korporat yang benar, – sama ada melalui pasangan, melalui perlindungan COBRA atau melalui seseorang majikan rekod, kerana ini adalah yang paling selamat dan stabil Tempahan pilihan untuk perlindungan manfaat yang besar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *