Omega 3 dan kehamilan-ada sambungan manfaat kesihatan?

Omega 3 dan kehamilan-ada sambungan manfaat kesihatan?

Kehamilan ialah masa yang khas untuk wanita dan mereka ikut segala macam nasihat Kesihatan, direka untuk memastikan Kesihatan ibu dan bayi selamat. Bagaimana menarik minat maka itu sesuatu seperti ikan minyak mungkin memainkan peranan dalam proses itu, dalam lebih ways daripada satu.

Banyak penyelidikan ke dalam omega 3 dan kehamilan tumpuan perbandingan mengambil berbanding berpegang kepada diet yang normal. Malangnya kami pengambilan harian asid lemak ini adalah penurunan, kerana kita hanya tidak makan cukup makanan yang mengandungi minyak ikan.

Itulah rasa malu kerana beberapa penemuan dari beberapa kajian klinikal telah mencadangkan bahawa mendapatkan jumlah yang betul melalui diet anda atau dengan mengambil makanan tambahan, boleh membantu bayi anda dengan cara berikut.

Semakin berat kelahiran.

Membantu otak pada masa yang kritikal dalam itu awal pembangunan, terutamanya yang berkaitan dengan koordinasi tangan-mata, yang melampaui kelahiran ke awal tahun.

Kurang peluang ia menghidap kencing manis jenis 1. dan apa-apa alahan.

Mengurangkan risiko kepada ibu juga dengan:

Mengurangkan peluang mendapat post natal kemurungan.

Mengurangkan tekanan darah, di mana ia sudah tinggi.

Ramai penyelidik kini bersetuju bahawa asid lemak ini penting di semua peringkat kehidupan. Mungkin manfaat omega 3 dan kehamilan perlu diteliti lagi, dan mendapatkan nasihat doktor keluarga anda juga.

Saya mengambil lokasi utama kedalaman melihat ini, dan kesihatan lain-lain tempat di mana minyak ikan yang berkualiti seolah-olah membuat perbezaan, dengan mata nilai dan keberkesanan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *