(Oksida nitrik) L-Arginine dan L Citrulline: pelbagai manfaat

(Oksida nitrik) L-Arginine dan L Citrulline: pelbagai manfaat

Masyarakat yang saintifik, dan lebih khusus lagi kardiovaskular komuniti saintifik, adalah mendapat benar-benar teruja manfaat kesihatan yang akan ditemukan oleh orang-orang yang memilih dalam pemakanan tambahan L-Arginine dan L Citrulline. Berbanding asid amino yang lain yang ada telah digunakan sebagai pemakanan tambahan, penggunaan L-Arginine dan L Citrulline adalah satu perkembangan yang agak baru. Walau bagaimanapun, penggunaan tambahan ini telah menghasilkan beberapa manfaat kesihatan, beberapa yang begitu mendalam bahawa penyakit kardiovaskular (pembunuh nombor satu Amerika) yang mungkin sebelum seolah-olah akan berlaku dalam sesetengah pesakit, boleh benar-benar dimansuhkan oleh penyingkiran syarikat pre-cursor gejala penyakit. Potensi manfaat tambahan ini akan hanya kini sedang menjengah ke. Tahun lagi dan berterusan keputusan yang menakjubkan, pengubahsuaian berterusan, peningkatan potensi manfaat kesihatan yang hebat dan lebih menarik.

Meningkatkan stamina dan tahap tenaga

L-Arginine dan L Citrulline kesan meningkatkan pengeluaran nitrik oksida menyebabkan aliran darah yang lebih baik. Aliran darah yang baik bermakna bahawa jantung tidak perlu bekerja sebagai keras untuk melakukan pekerjaan. Apabila hati tidak ditekankan, kita mempunyai sejumlah besar tenaga. Kami juga telah meningkatkan stamina apabila tahap nitrik oksida terbaik mereka kerana ia mengambil masa sedikit usaha untuk tayar satu. Hati adalah penentu yang besar daripada apa yang kita akan dan masih tidak mampu melakukan secara fizikal tanpa sakit atau keletihan. Apabila kita boleh memastikan hati sihat kita boleh melakukan lebih ke arah meningkatkan kesihatan secara keseluruhan kerana kita mempunyai tenaga dan stamina yang diperlukan.

Jisim otot

L-Arginine dan L Citrulline adalah asid amino yang membantu dalam penghasilan oksida nitrik. Nitrik oksida mempunyai tempahan mendapat banyak populariti dan gembar-gembur sebagai tambahan untuk pelbagai jenis orang; salah satu golongan yang terbesar menjadi ahli bina badan. Terdapat tuntutan bahawa suplemen L-Arginine dan L Citrulline boleh membantu membina otot-otot yang lebih pantas dan kuat. Terdapat banyak makanan tambahan dengan nitrik oksida yang disasarkan khusus kepada ahli bina badan. Seperti kes dengan sebarang ubat atau makanan tambahan, ia adalah penting untuk mengambil L-Arginine dan L Citrulline aras dos yang disyorkan. L-Arginine atau L-Citrulline terlalu banyak boleh membahayakan yang boleh diabaikan bagi keperluan untuk mendapatkan imbangan yang sesuai vitamin, mineral dan asid amino.

Meningkatkan imuniti

Aliran darah yang lebih baik membolehkan pertahanan semula jadi badan untuk melakukan kerja mereka dengan lebih cekap. Jika darah yang lebih baik mampu membawa dan mengedar keluar sistem imun yang sel-sel darah seluruh badan, kita boleh melawan jangkitan sebelum mereka menjadi isu kesihatan yang mengganggu atau lebih serius. Aliran peningkatan sel-sel darah yang sihat boleh basuh sistem bahan cemar yang diterjemahkan ke dalam penyembuhan lebih cepat kali juga.

Tahap kolestrol yang lebih rendah

Mengurangkan paras kolesterol buruk membantu meningkatkan kesihatan kardiovaskular. Tersumbat dalam arteri yang membuat kerja hati yang jauh lebih sukar. Kais jantung perlu bekerja untuk pam darah seluruh badan terikan lebih banyak hati yang perlu menahan dan kurang cekap ia akan bekerja. Tahap kardiovaskular tekanan yang akhirnya berpanjangan boleh membawa kepada beberapa masalah jantung termasuk serangan jantung. L-Arginine dan L Citrulline bukan sahaja membantu tahap kolestrol yang lebih rendah dalam o bantuan mereka pengeluaran nitrik oksida, tetapi mereka juga membantu dalam meningkatkan paras kolesterol baik atau positif.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *