Odd-was pelajar: Strategi, rancangan, campur tangan dan idea-idea

Odd-was pelajar: Strategi, rancangan, campur tangan dan idea-idea

Odd gangguan adalah istilah diagnostik kesihatan mental yang boleh digunakan oleh profesional kesihatan mental untuk menggambarkan beberapa teruk misbehaved belia dan kanak-kanak. Walaupun Pemuda ini mungkin segelintir sebenar untuk menguruskan, diagnosis ini adalah satu yang tak terhingga lebih berharap dan boleh dilaksanakan daripada kekacauan kelakuan, yang boleh muncul sama.

Dalam strategi kejayaan bengkel kreativiti dan Belia Troubled peguam, profesional kesihatan mental juga banyak mengelirukan perbezaan antara Odd gangguan (GANJIL) dan menjalankan gangguan (CD). Walaupun terdapat persamaan antara jenis serius misbehaved belia, antara cara anda bekerja dengan kanak-kanak ini berbeza secara dramatik. Malah, banyak kaedah yang penting untuk bekerja dengan kemungkinan tidak hanya tidak berkesan, tetapi berbahaya dengan CD.

Kami dilindungi CD dan kemungkinan dalam isu-isu ezine yang pertama anda tetapi berikut adalah penggulung cepat sangat dalam kes anda terlupa. Kemungkinan mungkin mempunyai hati nurani dan penyesalan, tetapi kedua-duanya ini seolah-olah menjadi banyak dalam evidence. CD dianggap lebih teruk terganggu, dan lebih cenderung untuk terlibat dalam tingkah laku dan/amat berbahaya atau bermasalah. Mengikut definisi, CD kekurangan kapasiti hubungan yang bermakna.

Inilah pop kuiz untuk menguji pengetahuan anda. Jangan risau, jawapannya di bawah.

Soalan-soalan ini menangkap beberapa salah faham yang paling biasa dan soalan-soalan yang kita sentiasa mendengar dalam kelas tentang jenis keras untuk menguruskan belia. Walau bagaimanapun, dengan ringkas jawapan syarat berikut adalah benar-benar ada pengganti untuk menguasai cara berkesan dan selamat bekerja dengan teruk bertindak keluar belia dan kanak-kanak, jadi jika anda mahu lebih banyak maklumat, pastikan pergi ke di mana anda boleh mendapatkan jawapan yang cepat: kami Laman web (pautan ini ke atas dan ke bawah.)

Inilah kuiz yang:

1. Haiwan penderaan adalah terutamanya ciri-ciri daripada…Kemungkinan atau CD?

2. Membangkitkan penyesalan adalah satu strategi yang harus digunakan dengan hanya…Kemungkinan atau CD?

3. Terdapat pertambahan yang besar dalam bilangan kanak-kanak yang didiagnosis sebagai…GANJIL atau CD?

4. RENCAH membawa kepada CD… atau tidak membawa CD ke GANJIL?

JAWAPAN:

1. Haiwan penderaan tidak suami kena ujian untuk CD, tetapi pakar-pakar kesihatan mental sesetengah percaya ia hampir dapat. Penderaan haiwan adalah ketat kepada CD.

2. Kebanyakan pakar-pakar kesihatan mental, walaupun tidak semua, percaya bahawa salah satu CD yang mempunyai tiada jantung atau hati nurani. Oleh itu, membangkitkan penyesalan dalam CD tidak akan berfungsi. Mendapat hati nurani yang “gear” merupakan pusat untuk bekerja dengan kemungkinan.

3. Terdapat pertambahan yang besar dalam cara semua masalah emosi yang teruk sejak beberapa tahun, terutamanya pada kanak-kanak lebih muda. Kajian tidak lagi diturunkan penjelasan bagi peningkatan umum tetapi CD dan kemungkinan sebahagian daripada arah aliran ini. CD terutama meningkatkan bilangan, jadi ia adalah lebih penting daripada pernah untuk memahami masalah ini dan untuk mengetahui syarat-syarat kesihatan mental yang asas dan konsep walaupun anda seorang guru, pekerja program saranan utama, Mahkamah pekerja atau lain-lain profesional atau para-profesional yang benar-benar tidak mendaftar untuk bekerja dengan kanak-kanak dan belia yang paling teruk terganggu.

4. RENCAH morph ke CD, atau tidak menukar CD ke GANJIL. Kadang-kadang kanak-kanak akan disahkan sebagai RENCAH tetapi terapis benar-benar boleh mengesyaki CD. Kerana CD tersebut diagnosis serius, pakar akan sering sangat disengajakan dan lambat membuat label itu secara rasmi. Ini adalah amaun yang sesuai untuk penjagaan, tetapi untuk bebas-clinician, ia boleh muncul bahawa kanak-kanak itu mesti bertukar dari GANJIL ke CD, apabila apa yang sebenarnya berlaku ialah bahawa clinician yang akhirnya dapat membuat penentuan pasti CD.

Berikut adalah beberapa strategi yang penting untuk digunakan dengan kemungkinan. Ingat: Ini tidak akan bekerja dengan CD:

* Kemahiran: Mengajar belia menangani Nya penumbuk, mulut dan tindakan. Ini adalah penting – terutama jika kanak-kanak yang tidak mendapat latihan ini di rumah: kanak-kanak tidak boleh menggunakan kemahiran yang mereka tidak pernah diajar.

* Hubungan berasaskan pendekatan: Membangunkan bon dengan kanak-kanak ini boleh menghasilkan keputusan.

* Mengaktifkan hati nurani: ia adalah penting untuk membangkitkan penyesalan dan menyesal untuk masalah tingkah laku.

* Akibat kiraan: Mereka adalah hanya satu sebahagian daripada penyelesaian tetapi tidak akan terlepas pandang. Menawarkan akibat secepat mungkin. Berhati-hati tentang peluang kedua atau pemutihan akibatnya.

* Rakan-rakan masalah: Kemungkinan masuk ke banyak masalah mereka sendiri dan memerlukan bantuan tidak dari CD untuk melibatkan diri dalam salah laku. Pastikan rakan-rakan yang dikesan untuk positif kemungkinan. Menghadkan hubungan mereka dengan CD.

* Mematuhi untuk CD: Jika anda tidak profesional kesihatan mental, berunding satu jika anda merasakan bahawa anda kanak-kanak yang GANJIL begitu serius dan sangat misbehaved bahawa dia atau dia harus diperiksa untuk diagnosis CD boleh didapati.

MAKLUMAT lanjut: Anda baru saja membaca hanya sebahagian kecil maklumat yang profesional belia perlu selamat dan berjaya bekerja dengan belia Odd-was. Datang ke bengkel kami atau lawati laman web kami untuk mendapatkan lebih banyak maklumat yang penting dan strategi-strategi yang anda mesti bekerja dengan salah satu yang paling sukar di-semua belia.

Anda juga mungkin mahu untuk melawat laman web kami Pusat penyelesaian untuk versi yang lebih luas dari artikel ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *