Obesiti dan kesihatan seksual – 6 kesan perut pada fungsi seksual

Obesiti dan kesihatan seksual – 6 kesan perut pada fungsi seksual

Dengan kadar obesiti yang semakin meningkat, kesan yang berlebihan telah menjadi topik untuk meningkatkan perhatian dan banyak usaha telah diletakkan dalam membuat orang ramai sedar mengenai bahaya lemak badan yang berlebihan. Walau bagaimanapun, salah satu aspek masalah ini – kesan ke atas kesihatan seksual – sering diabaikan. Walaupun ramai individu yang berlebihan berat badan menikmati kehidupan seks yang memuaskan, lelaki yang akan membawa berat badan berlebihan harus sedar potensi kesan buruk. Belajar untuk menerima gaya hidup yang sihat dan memberi perhatian yang mencukupi untuk penjagaan zakar mungkin penggunaan dalam pengubatan di antara kesan-kesan.

1. Kardiovaskular masalah. Salah satu aspek yang paling berbahaya obesiti adalah kesan pada kesihatan jantung. Menurut Jennifer Logue, MD, dari University of Glasgow, lelaki yang obes mempunyai peluang lebih 60% yang mengalami serangan jantung daripada orang-orang yang berat badan normal. Masalah peredaran darah yang berkaitan dengan obesiti juga akan menjadi faktor utama kehilangan fungsi zakar, yang memberi kesan kepada keupayaan manusia untuk mencapai dan mengekalkan ereksi.

2. Kerosakan saraf. Kesihatan seksual bergantung sebahagian fungsi saraf, yang juga boleh dipengaruhi oleh obesiti dalam aspek tertentu. Di tempat yang pertama, berat badan berlebihan hanya menyebabkan terlalu banyak tekanan pada tisu saraf, yang menyekat keupayaan untuk menghantar sensasi yang menyeronokkan ke otak. Kedua, diabetes jenis 2, masalah berkaitan dengan obesiti biasa, dikenali untuk memusnahkan tisu saraf; kedua-dua isu ini boleh menyebabkan sensitiviti zakar dikurangkan dan menjejaskan keupayaan untuk menikmati seks.

3. Penurunan fungsi imun. Kencing manis jenis 2 adalah berkait juga rapat dengan fungsi imun, impairing keupayaan badan untuk melawan penyakit. Orang-orang yang berlebihan berat badan mungkin lebih cenderung untuk membangunkan masalah zakar seperti jangkitan yis dan jangkitan bakteria yang boleh menyebabkan ketidakselesaan, serta masalah kulit yang berterusan yang boleh mendapatkan dengan cara keseronokan seksual dan mengurangkan penampilan dan sensitiviti zakar.

4. Penurunan stamina. Orang-orang yang berat badan berlebihan sering melaporkan bahawa hubungan seks dengan seorang rakan kongsi adalah terlalu banyak beban, mencari bahawa mereka kehabisan wap sebelum mereka dapat melengkapkan tindakan.

5. Imej badan. Lelaki yang akan membawa berat badan berlebihan sering merasa sedar diri tentang cara mereka melihat dan enggan terlibat dalam hubungan seks dengan seorang rakan kongsi, kerana mereka percaya bahawa penampilan mereka membawa. Selain itu, lemak di kawasan perut boleh membuat zakar kelihatan lebih kecil daripada apa yang ia benar-benar adalah, menambah keengganan seorang lelaki mendapat cukup hampir untuk seks.

6. Keyakinan diri. Kerosakan emosi yang disebabkan oleh obesiti tidak boleh diambil ringan, kerana ia boleh membawa kepada kehilangan harga diri, yang mempunyai kesan negatif ke atas seorang lelaki libido yang teruk dan boleh juga mengakibatkan kemurungan dan masalah emosi yang lain.

Tips untuk menghadapi dan mengatasi obesiti dan meningkatkan fungsi seksual
Manakala jawapan yang muktamad untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan obesiti, tentu saja, untuk menurunkan berat badan, Terdapat lain-lain langkah yang lelaki boleh ambil semasa proses ini untuk menyokong Kesihatan zakar dan meningkatkan kegiatan mereka seks:

• Memakan diet lemak yang serat tinggi, rendah. Makan yang betul dan mengelakkan makanan yang masin dan lemak boleh meningkatkan tahap tenaga, menggalakkan penurunan berat badan pada masa yang sama. Tahap tenaga yang lebih tinggi dan perasaan dari melakukan sesuatu yang positif dari segi penurunan berat badan boleh membantu meningkatkan imej badan dan libido dan membawa kepada hubungan seks yang lebih memuaskan.
• Bersenam dengan kerap bukan sahaja membantu pound layu, ia meningkatkan tahap endorphin, membantu orang-orang berasa lebih baik dan lebih menarik, serta meningkatkan tenaga seks.
• Mengekalkan kebersihan dengan mandi secara kerap dan menyokong tisu zakar yang sihat dengan formula Kesihatan zakar kualiti (mengesyorkan profesional kesihatan manusia 1 manusia minyak) boleh menjadi berkesan dalam mengekalkan zakar lembut, responsif dan menarik, membawa kepada kegiatan yang lebih besar daripada seks.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *