Obesiti: Bagaimana masalah negara adalah ejaan keuntungan bagi pembekal-pembekal perubatan

Obesiti: Bagaimana masalah negara adalah ejaan keuntungan bagi pembekal-pembekal perubatan

Warga emas seperti seluruh masyarakat akan menjadi lebih berat. 1982 Hingga 1999 obesiti antara warga dua kali ganda dan trend yang semakin meningkat. Lebih 25 peratus rakyat Amerika lebih 50 kini dianggap gemuk. Berat badan yang berlebihan boleh menjejaskan seseorang kualiti hidup meletakkan tekanan tidak wajar pada sendi-sendi, jantung, dan tulang belakang dan/atau memburukkan lagi keadaan tekanan darah tinggi, kencing manis atau kesihatan.
Sebagai orang-orang usia, kalori perlu menolak selepas umur 50. Metabolisme boleh menurun sebanyak 30 peratus sepanjang hayat. Pengurangan kalori atau peningkatan aktiviti diperlukan untuk mengatasi penurunan metabolisme. Malangnya, kebanyakan senior tidak melakukannya.
Kebanyakan orang terus makan seperti mereka sentiasa mempunyai dan menjadi kurang fizikal aktif kerana mereka menjadi lebih tua. Bila berumur badan, badan lemak kenaikan dan penurunan jisim otot. Walaupun kurang kalori yang diperlukan, keperluan nutrien kekal malar. Oleh itu, adalah penting bagi warga emas untuk makan kurang kalori makanan yang kaya dengan seperti gula-gula, tinggi lemak snek dan makanan goreng dan menggantikannya dengan lebih banyak nutrien makanan yang kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah jauh lebih rendah kalori dan ia mengandungi lebih banyak nutrien seperti vitamin, mineral dan fitokimia yang perlu oleh badan. Nutrien ini membantu untuk melindungi tubuh terhadap penyakit-penyakit kronik seperti kencing manis, kanser dan penyakit jantung.
Terdapat banyak cara untuk meningkatkan satu aktiviti fizikal, sebagai salah satu dewasa. Berjalan, berenang dan lain-lain aktiviti yang berimpak rendah boleh membantu mengekalkan berat badan yang rendah. Latihan berat badan boleh membantu mengekalkan jisim otot dari kejatuhan. Bersenam di kolam air suam atau melakukan Tai Chi boleh membantu mereka dengan artritis atau lain-lain masalah bersama. Walaupun orang-orang yang tidak mampu berdiri boleh mendapat manfaat daripada bersenam semasa duduk. Video menari kerusi disediakan untuk rakyat semua peringkat umur yang lebih selesa menjalankan semasa duduk.
Menurut Pusat kawalan penyakit, 34 peratus daripada orang dewasa berumur 20 dan lebih tua yang gemuk, dan American Society of metabolik dan pembedahan Bariatric menganggarkan bahawa kira-kira 220,000 orang gemuk Amerika menjalani pembedahan bariatric-biasa jenis berat pembedahan – pada tahun 2009.
Kaji selidik Jun 2010 oleh kontraktor-kontraktor bekalan perubatan, Noavation, yang termasuk hospital-hospital di Universiti Kesihatan sistem Konsortium dan VHA ahli penjagaan kesihatan organisasi, mendapati bahawa sebilangan besar kemudahan telah membeli sekurang-kurangnya satu jenis peralatan bariatric termasuk Lif, katil, pengusung atau peranti pemindahan untuk menampung peningkatan pesakit tdk waras obes, orang dengan indeks jisim badan 40 atau lebih. Hampir 80 peratus Hospital juga dilaporkan menggunakan kerusi-roda khas, pejalan kaki dan cuffs tekanan darah bagi pesakit yang lebih besar. Bekalan, walaupun perlu, adalah sangat mahal.
“Kos bekalan ini adalah jauh lebih berbanding bekalan yang standard dengan katil bariatric yang bernilai lebih daripada $20,000 lebih, dan kerusi-roda bariatric yang bernilai hampir tujuh kali banyak,” para penyelidik menjelaskan.

Tempahan penjagaan kesihatan dan bantuan persekitaran hidup menyediakan perkhidmatan pakar pemakanan yang berdaftar sebagai sebahagian daripada program pemakanan mereka bersama-sama dengan program senaman umur tertentu.
Bergantung kepada keadaan peribadi anda, subjek Khas-keperluan ini mungkin satu keselesaan apabila meneliti dibantu hidup untuk diri sendiri atau yang tersayang. Hidup bantuan pemasaran disediakan oleh 800Seniors.com, satu sistem rujukan yang utama dalam industri hidup dibantu. Kami menyediakan padanan yang tepat antara senior yang mencari kemudahan dan kemudahan hidup bantuan di seluruh negara dan mengambil kekeliruan dan kerumitan daripada carian. Untuk maklumat lanjut, hubungi 1-800-768-8221.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *