Obama untuk menghormati yang pengkhianat Jane Fonda

Obama untuk menghormati yang pengkhianat Jane Fonda

Saya mendapati hari bahawa Baba Wawa mempunyai perayaan yang dipanggil “100 wanita abad ini” dan bahawa salah satu daripada 100 wanita akan berbesar hati Jane Fonda. Sekarang… Jika ini adalah sambutan Hollywood, dipanggil “100 pelakon of the Century,” saya mungkin hanya akan pergi ke bilik saya dan menonton sesuatu yang lain.

Tetapi ia bukan. Ini adalah jenis Anugerah Pencapaian sepanjang hayat dan, manakala Jane Fonda undoubtably telah mencapai beberapa kejayaan, seperti menjual zillions senaman pita, memberi Anugerah itu akan menjadi baik dan bagus dengan saya.

Tetapi ini tidak, dan kini saya akan memberitahu anda mengapa.

Pada lewat tahun 1960 Jane Fonda, selain menjadi pelakon, adalah seorang aktivis anti-perang dan cukup satu vokal. Beliau juga menyumbang jumlah besar wang kepada pergerakan ini. Saya juga tidak mempunyai sebarang berdalih dengan ini. Sebagai rakyat Amerika, kita akan semua berhak untuk perbezaan pendapat dari pandangan umum dan menyumbang wang kepada organisasi yang perbezaan pendapat.

Tetapi Fonda pergi lebih lebih jauh daripada itu. Beliau secara terbuka muka dengan musuh dan mengambil perjalanan yang terkenal ke Hanoi pada tahun 1968, di mana beliau secara terbuka muka dengan komunis dan secara langsung bertanggungjawab untuk kematian dan penyeksaan tahanan perang Amerika.

Berikut adalah kisah mengenai perjalanan beliau dari seorang juruterbang yang dinamakan Jerry Driscoll. Jerry Driscoll adalah Komandan bekas tentera udara A.S Survival sekolah dan juruterbang F4E, yang ditembak jatuh dan dipenjarakan di Hanoi Hilton.

Beliau telah diheret dari kotor busuk sel, dibersihkan, diberi makan dan berpakaian bersih PJ dan diperintahkan untuk terangkan… bagi yang melawat “keamanan aktivitis Amerika Syarikat” rawatan longgar dan manusia yang diterimanya.

Beliau spat di Fonda, clubbed dan mengheret kaki. Semasa paluan berikutnya, beliau ke hadapan jatuh ke kaki komander kem, yang komander pergi beserk. Pada tahun 1978, Jerry Driscoll masih mengalami penglihatan berganda, akibat paluan oleh Komander kem.

Kolonel Larry Carrigan selama 6 tahun di Hanoi Hilton. Kumpulan itu juga membersihkan, diberi makan dan berpakaian sebagai persediaan untuk melawat “keamanan perwakilan”. Mereka bagaimanapun, telah merancang satu pelan untuk mendapatkan perkataan kepada dunia bahawa mereka telah hidup dan masih survived. Setiap orang dirembeskan sebutir kertas Bahasa Melayu, dengan itu nombor jaminan sosial di atasnya, sawit tangan beliau.

Apabila diarak sebelum Fonda dan jurukamera, dia berjalan baris, berjabat tangan setiap orang dan bertanya soalan-soalan seperti: “tidak anda Maaf anda dibom bayi? Tidak anda berterima kasih untuk rawatan berperikemanusiaan dari captors kebajikan anda? Percaya ini telah menjadi satu tindakan, setiap palmed dia peniaga mereka kertas.

Dia telah mengambil mereka semua tanpa hilang rentak. Pada akhir baris… dan sekali kamera berhenti bergolek… kepada kekufuran terkejut daripada POW’s… dia beralih kepada petugas yang berkenaan dan menyerahkan semua kepingan kecil kertas.

Tiga lelaki meninggal dunia akibat telah seterusnya. Kolonel Carrigan terselamat, yang adalah bagaimana kita tahu tentang kejadian ini.

Sepanjang tahun-tahun yang berselang, Fonda enggan menawarkan semua mangsa perbahasan bajet Hanoi.

Beliau telah menerima banyak menguntungkan Seluar dalam dua dekad, di antara ia benar-benar memuji tindakan beliau sebagai tindakan seorang wanita yang principled. Tetapi wanita yang principled melakukan tindakan pengkhianatan yang sangat jelas ini.

Baba Wawa perlu diingatkan ini, dan dalam cara yang agak besar. Kami semasa komander akan mungkin telah pergi dengan Fonda dan melakukan perkara yang sama. Beliau adalah hanya langkah kecil dari betraying Israel, dengan orang-orangnya (AS) tidak jauh di belakang. Tapi ingat, sebagai Chris Matthews “Tingle” berkata, “Saya tidak faham mengapa orang akan memanggil dia seorang Sosialis.” Jadi anda boleh melihat mengapa ia akan menjadi mudah untuk dia, dan lain-lain lagi di media, untuk memanggil Fonda principled, apabila dia Apakah Hakikatnya adalah pengkhianat.

Untuk menjadikan permainan pada salah satu filem beliau, “mereka menembak berfikiran positif!… Jangan mereka?” No…No kita tidak. Kami menghantar mereka ke pusat Kennedy, dengan Presiden yang hadir dan kami teaternya cermin mata seluruh menjijikkan.

Mereka yang mengambil Formula Omega Powerhouse saya tahu lebih baik, kerana otak anda adalah berfungsi dengan lebih baik daripada Joe purata. Badan sihat, otak sihat. Dan apabila anda pergi ke booth pengundian November ini… menghantar penjawat di rumah lagi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *