Obama Rebuilds Bush pentadbiran Kesihatan hati nurani Fasal

Obama Rebuilds Bush pentadbiran Kesihatan hati nurani Fasal

Di bahagian Amerika Syarikat, Fasal-Fasal hati nurani wujud dalam undang-undang perubatan yang membenarkan pekerja perubatan untuk menolak melaksanakan prosedur yang melanggar nilai-nilai agama mereka. Pakar-pakar akan cepat menunjukkan bahawa mengikuti hati nurani seseorang boleh dengan mudah menjalankan afoul bola Hippocratic sumpah untuk melayan semua pesakit secara saksama. Berdasarkan perubahan pentadbiran Obama dengan syarat hati nurani, ternyata bahawa idea yang dikongsi bersama. Obama perubahan kepada terma-terma hati nurani mengatasi peruntukan-peruntukan yang ditulis dalam hari-hari akhir pentadbiran Pres. George W. Bush. Orang mengambil keluar cepat pendek tempoh pinjaman untuk penjagaan kesihatan, dan Jangan mengharapkan doktor mereka agama untuk mendapatkan cara penjagaan kesihatan mereka.
Dimulakan oleh George W. Bush adalah terma-terma hati nurani
Semasa Presiden Bush akhir hari di Pejabat, Fasal hati nurani yang telah dimasukkan ke dalam undang-undang yang berkaitan dengan penjagaan kesihatan pekerja. Membekalkan kontraseptif kecemasan, merawat pesakit homoseksual dan menetapkan kawalan kelahiran untuk wanita tunggal telah digelar sebagai sebab syarat hati nurani oleh Pentadbiran Bush.
Kaedah-kaedah yang “jelas dan berpotensi over-broad dalam skop.” Ini adalah apa yang pentadbiran Obama fikirkan itu semua. Pengecualian baru dalam undang-undang hati nurani sahaja Negeri bagi hati nurani/agama Taman dan bukan semua yang dinyatakan di atas. Ini akan pergi ke kesan dalam 30 hari. Proses di mana penjagaan kesihatan pekerja boleh memfailkan aduan juga dikekalkan.
Kaedah-kaedah dana Persekutuan yang tersebar
Jika organisasi tidak akan menampung pekerja perubatan yang mempunyai agama dan masalah hati nurani dengan prosedur, maka dana Persekutuan kepada negeri dan kerajaan tempatan, hospital, pelan kesihatan dan klinik-klinik akan dipotong dengan peraturan Bush.
Anda akan menemui lebih jelas definisi undang-undang hati nurani dengan Obama walaupun. Procedurally, perkara-perkara kesihatan wanita mendapat lebih perhatian. Di bawah peraturan baru ini, sekatan jalan raya untuk mendapatkan rawatan pengguguran, contraceptive dan kesuburan dapat dikurangkan dengan ketara.
Kenyataan oleh Amerika Syarikat Jabatan Kesihatan dan manusia Perkhidmatan bercakap kepada kira-kira yang kompromi Obama telah melanda:
“Pentadbiran amat menyokong pembekal hati nurani perundangan yang melindungi dan menyokong hak-hak penyedia penjagaan kesihatan, dan juga mengiktiraf dan menyokong hak-hak pesakit. … Peraturan yang dikeluarkan semalam membina undang-undang ini dengan menyediakan satu proses penguatkuasaan yang jelas.”
Petikan
OFR
ofr.gov/OFRUpload/OFRData/2011-03993_PI.pdf
Washington Post
washingtonpost.com/WP-dyn/Content/article/2011/02/18/AR2011021803251.html?wpisrc=nl_natlalert
Wikimedia
en.wikipedia.org/wiki/Conscience_clause_%28medical%29
Lou Dobbs cerita Fasal hati nurani
YouTube.com/Watch?v=Ge4k6IjERkQ

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *