Nutrisi holistik di dapur: Kebenaran tentang memasak minyak Bahagian I

Nutrisi holistik di dapur: Kebenaran tentang memasak minyak Bahagian I

Apabila ia datang kepada nutrisi holistik dan semua kehilangan berat badan yang semulajadi, memilih minyak masak yang sihat boleh menjadi sukar. Khabar angin dan pendapat berdasarkan fakta-fakta sebarang mengedarkan tentang minyak yang terbaik, yang merupakan toksik atau yang paling berkhasiat. Kemudian terdapat soalan daripada lemak tepu vs trans lemak vs lemak politaktepu vs lemak penting omega dan melainkan jika anda majored dalam bidang biokimia di Kolej sangat mudah untuk mendapatkan keliru. Kebenaran adalah bahawa pelbagai jenis masakan minyak mempunyai manfaat kesihatan semula jadi yang berbeza dan tahap nilai pemakanan.

Minyak zaitun: Salah satu alam semulajadi tertua menyembuhkan

Sebagai seorang doktor naturopathic yang terlatih saya bukan sahaja seorang pakar perubatan semula jadi, tetapi saya juga tahu prinsip-prinsip pemakanan yang holistik dan semua kehilangan berat badan yang semulajadi untuk membantu pesakit membuat keputusan yang betul di dapur. Dalam kebanyakan kes minyak masak setiap mempunyai Pro dan kontra yang berkaitan dengannya; minyak zaitun juga tidak terkecuali. Minyak zaitun adalah asas yang terkenal, kesihatan Mediterranean Diet dan kaya dengan kesihatan Omega-9 monounsaturated asid lemak. Minyak zaitun telah ditunjukkan untuk membantu meningkatkan: kolesterol, tekanan darah, kencing manis, dementia berkaitan umur, darah beku, kanser, jangka hayat dan banyak lagi.

Jangan kehilangan manfaat kesihatan holistik minyak zaitun apabila memasak, berhati-hati “Titik asap”

Minyak zaitun rasa hebat dan boleh digunakan dalam masakan atau sebagai pengganti mentega pada roti. Ia juga berfungsi sebagai pangkalan yang sangat baik untuk persalinan salad sihat atau perap. Jadi, Adakah makanan ini indah, sihat dan lazat juga berbahaya? Jawapannya: boleh. Tetapi ia bukan kesalahan daripada minyak; Ia adalah apabila kita ia menganiaya atau menggunakannya untuk tujuan yang ia tidak pernah bertujuan untuk memenuhi, bahawa ia menjadi lebih berbahaya daripada berguna. Kekunci untuk menyelesaikan paradoks ini adalah untuk memahami konsep titik asap. Titik asap yang secara literal di mana minyak mula Merokok. Asap minyak yang berbeza pada suhu yang berbeza; minyak zaitun adalah salah satu yang biasanya Tukang masak terbaik rendah ke sederhana Panas, lebih panas dan ia boleh asap.

Asap semasa memasak bukanlah satu perkara yang baik. Minyak zaitun decomposes di bawah haba yang melampau menyebabkan radikal dan molekul lain yang merbahaya untuk menggantikan Antioksidan semulajadi. Asap itu sendiri adalah juga toksik dan tidak dapat dihidu. Akhirnya, apabila ada asap, ia bermakna minyak terlalu dekat dengan takat kilat, titik di mana ia boleh menangkap api. Peraturan am adalah untuk hanya masak dengan minyak zaitun pada rendah kepada haba yang sederhana atau menggunakan ia sejuk. Jika anda memerlukan hardier minyak untuk penaik atau memasak haba yang tinggi, mengambil kira minyak dengan titik asap yang tinggi seperti Canola, Safflower, kelapa atau Grapeseed.

Manfaat kesihatan holistik yang benar minyak Canola

Minyak canola mempunyai jumlah yang besar menggalakkan kesihatan Omega-9 monounsaturated asid lemak, sama seperti minyak zaitun, serta lemak tepu yang rendah dan tahap Omega-3 yang agak tinggi. Ia, bagaimanapun, mempunyai titik asap yang tinggi dan boleh digunakan lebih dipercayai untuk memasak haba yang lebih tinggi. Tempahan saya telah melihat beberapa email tentang bahaya minyak canola yang telah tersebar di seluruh Internet. Minyak ini telah tertuduh sedang kejuruteraan genetik, penuh lemak trans, untuk bahan kimia industri yang digunakan sebagai racun serangga untuk atau bahan api, rumpai yang toksik, biopesticide satu bentuk gas sekarang, pencetus untuk penyakit seperti gila lembu kanser paru-paru dan penyakit, dan penuh dengan cyanide.

Sebenarnya, minyak canola aktiviti-ditekan, organik yang sihat minyak masak yang dijangka tidak akan takut. Seperti mana-mana makanan yang lain, ia tidak seharusnya diambil sepanjang hari, setiap hari. Segala-galanya dalam kesederhanaan adalah pemerintahan yang terbaik bagi diet yang seimbang dan sihat. Ia adalah minyak yang besar untuk mempertimbangkan untuk sederhana dan penaik haba tinggi dan sautéing. Berhati-hati beberapa harus digunakan dengan kualiti yang lebih rendah atau kurang mahal jenis minyak Canola. Satu-satunya cara untuk menjamin manfaat kesihatan holistik minyak canola adalah untuk membeli organik dan aktiviti ditekan.

Masakan sihat dan kepentingan pemakanan

Mamak menganggap nutrisi holistik salah satu kunci untuk mencapai Kesihatan optimum. Selain ubat-ubatan homeopati, ubat herba dan rawatan kesihatan alternatif lain, tabiat makan yang sihat, seimbang adalah penting untuk kesihatan keseluruhan badan. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang memasak minyak hubungi doktor perubatan naturopathic tempatan.

Tambah ini pada akhir perenggan apabila sesuai:
Anda juga mungkin ingin membaca selebihnya saya “The kebenaran tentang memasak minyak” siri artikel di Kesihatan semulajadi Lewis

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *