Nutrien penting untuk pesakit kencing manis

Nutrien penting untuk pesakit kencing manis

Kenapa ianya yang begitu banyak pesakit kencing manis yang mengalami buta, penyakit buah pinggang, ulser kaki dan banyak lagi walaupun mereka mengambil ubat-ubatan untuk mengawal gula dalam darah mereka? Jelas sekali, sesuatu kehilangan yang doktor anda tidak memberitahu anda.

Manakala ubat-ubatan yang membantu untuk menyimpan glukosa anda pada satu terjungkir walaupun mereka tidak menangani punca asas penyakit atau mereka membantu mengelakkan komplikasi daripada keuntungan retinopathy, neuropati dan berat yang mogok begitu ramai menghidap kencing manis. Mengawal gula dalam darah adalah satu langkah penting untuk setiap pesakit kencing manis. Tetapi ubat-ubatan terlepas keluar pada satu elemen yang penting. Tanpanya, anda boleh mengalami buta, Amputasi dan kegagalan buah pinggang.

Banyak sebab komplikasi ini berpunca daripada kekurangan sesetengah nutrien yang kurang dalam diet kencing manis.

Majoriti rakyat Amerika adalah woefully kurang vitamin dan mineral yang banyak. Malah kebanyakan tidak pun memenuhi saranan RDA seperti yang ditetapkan oleh agensi-agensi kesihatan kerajaan. Ia tidak hairanlah bahawa penyakit jantung, barah, arthritis, Alzheimer dan banyak penyakit-penyakit degeneratif yang kita lihat di sekeliling kita menimpakan begitu banyak.

Jika tahap vitamin dan mineral adalah rendah di kalangan orang-orang purata yang begitu banyak, ia juga berganda dalam pesakit kencing manis. Buah pinggang diabetes tertekan kerana ia cuba untuk menghilangkan badan glukosa yang berlebihan. Malangnya, ia rasa dari banyak nutrien yang anda perlukan untuk kesihatan. Ia adalah kekurangan nutrien penting ini yang membawa kepada komplikasi kencing manis, tidak semestinya hasil daripada tahap darah gula tinggi.

Tambahan untuk pesakit kencing manis adalah satu keperluan yang mutlak. Anda perlu menggantikan apa yang anda hilang setiap hari. Anda tidak perlu kencing manis mengalami gejala-gejala pesakit kencing manis yang sama. Hanya mengabaikan untuk mengambil nutrien yang betul dan anda baik pada cara anda ke arah masalah mata, kaki dan organ.

Jadi mengapa tidak doktor menyebut perlunya tambahan? Jelas, jika ada tiada keuntungan di dalamnya, ia bukanlah bernilai menyebut. Masyarakat perubatan dan media sering menyiarkan keperluan untuk memakan diet yang betul dan senaman. Tetapi diet yang betul akan datang kepada mustahil. Kami makanan halus telah dilucutkan nutrien supaya apa yang anda makan adalah kalori kosong dengan gula dan lemak yang tinggi.

Hasil yang kelihatan baik di rak-rak pasaraya akan tidak mengandungi kebanyakan nutrien, setelah ditanam di ladang tanah yang tidak mempunyai nutrien. Dan jika itu tidak mencukupi, keluaran itu telah telah kimia dirawat dengan racun herba, racun perosak, pewarna dan banyak bahan-bahan lain yang unwholesome.

Jelas tambahan adalah perlu untuk pesakit kencing manis dan kencing yang bebas-manis sama.

Vitamin apa perlu anda boleh mengambil untuk mengelakkan komplikasi kencing manis? Bagi pesakit kencing manis tersebut, mereka adalah:

-Vitamin C. Kekurangan itu membawa kepada penyembuhan luka yang miskin. Ulser kaki dan gangrene adalah tanda-tanda kekurangan vitamin penting ini.

-Vitamin E.

-Niacin (B-3).

-B-6 (Pyridoxine).

Antara mineral penting yang anda perlu untuk melengkapi dengan adalah:

-Kromium.

-Magnesium.

-Kalium (pengganti yang lebih baik untuk natrium).

-Mangan.

-Zink.

Jelas, tanpa ini penting vitamin dan mineral dalam diet anda, anda akan kehilangan penglihatan anda dan kehilangan rasa di kaki yang boleh mengakibatkan Amputasi. Hanya dengan tidak mendapat nutrien yang penting, anda akan terdedah kepada banyak penyakit yang tiada ubat yang boleh menangani.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *